Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Alexandru Anastasiu - 15 ani de activitate artistică: un regal al instrumentelor de percuție la Sala Radio
(Muzică)
Unul dintre cei mai apreciati percutionisti romani, initiator si co-organizator al primului Festival International de Vibrafon din lume, ALEXANDRU ANASTASIU aniverseaza 15 ani de activitate artistica, eveniment marcat printr-un turneu national in 7 orase din Romania. Incepand din 2013, prestigioasa firma Mike Balter din Statele Unite creeaza modelul de baghete purtand semnatura “Alexandru Anastasiu”.
Joi, 6 februarie (19.00) va avea loc la Sala Radio recitalul din cadrul turneului ”Power Vibes - Alexandru Anastasiu si Icon Arts Ensemble”, un adevarat un regal al instrumentelor de percutie.

Format din Alexandru Anastasiu, Sara Merisca, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae si Cosmin Dumitriu, ”Power Vibes” este un proiect inedit. Conceptul proiectului ii apartine lui Alexandru Anastasiu si la baza lui a stat dorinta de a forma un ansamblu de percutie de elita, compus din tineri muzicieni ce poseda calitati muzicale exceptionale. Este o sansa data tinerelor talente de a se exprima si de a oferi o alternativa pietei muzicale din Romania.
Repertoriul recitalului cuprinde lucrari pentru vibrafon, marimba si percutie (semnate de JS Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Séjourné, A. Anastaisu), un regal al armoniei si al ritmului.
La finalul recitalului, Editura Casa Radio va organiza, in foaierul central al Salii Radio, o sesiune de autografe cu Alexandru Anastasiu. Autografele vor fi acordate de artist pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons”, aparut recent la Casa Radio. Albumul cuprinde creatii semnate de solistul percutionist. Compact-discul este disponibil, la pret de producator, la libraria Editurii Casa Radio din str. Temisana nr. 31 sau prin comanda online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achizitionat de la partenerii de distributie, incluzand librariile Humanitas si Carturesti.

Alexandru Anastasiu_mic

Alexandru Anastasiu


ALEXANDRU ANASTASIU a initiat proiecte inedite, fiind si cel care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar in 2014 Festivalul International de Percutie, ambele in cadrul stagiunii de la Sala Radio.
Compozitor, solist, membru al Orchestrei Nationale Radio, ALEXANDRU ANASTASIU si-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului si promovarii acestuia ca instrument solist pe scenele Filarmonicilor din Romania si nu numai. A activat in orchestre simfonice, grupuri de muzica de camera, ansamblul ”GAME”, iar ca solist a fost apreciat in numeroase concerte. Considerat cel mai bun percutionist din seria sa, Alexandru Anastasiu si-a imbunatatit tehnica si cunostintele muzicale studiind cu prof. Bogdan Bacanu si prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). In 1999, s-a calificat in semifinala Concursului International de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franta), doi ani mai tarziu castigand bursa ”Yamaha” pentru instrumente de percutie.
In 2009 a lansat primul compact disc de vibrafon si orchestra din Romania, “Vibraphone Concertos”, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Percussion Studio Group si Musica Viva Trio. A inregistrat 6 compact discuri avand in prim plan vibrafonul, cel mai recent - “Anotimpurile” – fiind o compozitie proprie, inregistrata alaturi de Orchestra Nationala Radio.

Programul complet al recitalurilor prezentate in cadrul turneului national cuprinde:

- Bacau - 31 Ianuarie, ora 18.30 - Filarmonica “Mihail Jora”
- Tecuci - 1 Februarie, ora 18.00 - Ateneu
- Ploiesti - 2 Februarie, ora 18.00, Filarmonica “Paul Constantinescu”
- Sibiu - 3 Februarie , ora 19.00, Biblioteca ”Astra”
- Bucuresti, 6 Februarie, ora 19.00 - Sala Radio
- Pitesti - 7 Februarie, ora 19.00 - Filarmonica
- Brasov - 8 Februarie, ora 19.00 - Sala Patria
- Bucuresti - 22 Februarie, ora 18.30 - AFI Cotroceni

Recital Alexandru Anastasiu_6 feb 2020

Biletele la concertele de la Sala Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio. Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

Alexandru Anastasiu, Anotimpurile - digipack

Alexandru Anastasiu, Anotimpurile - digipack

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate