Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Spectacolul „Luna”, o distopie în regia lui Marcel Top. Premiera națională va avea loc la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București
(Teatru)
Pe 5 februarie 2020, de la ora 19.30, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va avea loc avanpremiera spectacolului „Luna” de Koharu Kisaragi.
Spectacolul, produs de ArtExtract si distribuit de P2P Theatre, a fost realizat cu sprijinul PMB prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Distributia, care reuneste trei generatii de actori, este alcatuita din Laila Abdel Hafiz, Marius Ursu, Maria Radu, Valentin Corneanu, Ana-Maria Bercu, Nicu Rotaru, Ruxandra Balasu, iar regia este semnata de Marcel Top.

Cunoscut pentru spectacolele sale neconventionale, regizorul Marcel Top surprinde si de aceasta data, construind o imagine poetica a apocalipsei, in care daramarea lumii interioare devine metafora pentru o planeta in pragul dezastrului, iar viata pare sa isi urmeze cursul ei marunt, in ciuda faptului ca sfarsitul pare a fi aproape. „Marcel Top este un regizor dispus sa incerce orice gen si orice text, atata timp cat simte ca provoaca. Un om cu o poveste de viata ca un roman, un regizor care isi doreste sa-i starneasca reactii viscerale spectatorului” scria criticul de teatru Monica Andronescu in revista Yorick.

Considerand ca nepasarea fata de propria planeta este un subiect insuficient abordat de spectacolele de teatru de la noi, Marcel Top si-a dorit ca aceasta montare sa ne ajute sa constientizam pericolul, amplificand temele despre ecologie pe care piesa scrisa de Koharu Kisaragi le avea deja. Autoarea textului este una dintre cele mai relevante voci ale dramaturgiei japoneze contemporane. Intr-o societate traditionalista in care femeile sunt incurajate sa descopere virtutile linistii, textele ei fac galagie, agita spirite si emotii.
 
In „Luna”, Kisaragi pare ca spune o poveste ca oricare alta: Sotul si Sotia, fiecare incercand sa isi gaseasca rostul si traindu-si propria drama. El, un tanar ambitios, pentru care cariera este cel mai important lucru din lume. Viata lui se invarte in jurul acestui job depersonalizant, asa ca nu e de mirare ca atunci cand este concediat, pica in deriva si, pe moment, nu isi mai gaseste sensul. Ea, o femeie aflata vesnic in asteptarea sotului, dispusa sa faca orice si sa accepte pe oricine ar putea-o salva din aceasta singuratate innebunitoare.

Dar universul in care traiesc ei este unul (deocamdata) distopic, in care ploile acide au devenit un lucru obisnuit, centralele atomice au „rasarit” printre blocuri, iar de la robinet curge doar apa ruginita. In acest timp, oamenii isi vad nestingheriti de prioritatile lor meschine, deloc ingrijorati de aceste aspecte, devenite parte din cotidianul lor. Au insa grija ca batranii sa nu fie aruncati la sticle goale, pentru ca gunoaiele nu trebuie sa se amestece, intr-o societate cinica in care cei care incomodeaza sunt reciclati.

Traim vremuri in care suntem tot mai preocupati de micile noastre ticalosii, fara sa tinem cont ca intr-o zi aerul ar putea deveni irespirabil, apa potabila s-ar putea epuiza, iar cerul ar putea cadea peste noi. Asemenea planetei, si relatiile interumane devin tot mai poluate de stres, goana dupa statut, crize, griji si de un pragmatism feroce, care ne face sa pierdem din vedere lucrurile care conteaza si sa ne indepartam unii de ceilalti.” spune regizorul Marcel Top despre spectacol.

Luna” este un spectacol-metafora care vorbeste, cu un umor amar si sensibilitate, despre iubire, alienare si singuratate, intr-o societate in care oamenii pot fi dati afara din propriile vieti. Fara excese sau patetism, spectacolul ne prezinta un viitor nu tocmai improbabil. Din contra…

Biletele la spectacol pot fi cumparate online pe iabilet.ro, bilet.ro si mystage.ro. Mai multe informatii gasiti pe pagina de Facebook a spectacolului, www.facebook.com/luna.teatru

Afis spectacol Luna
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate