Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
„Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, în februarie, pe scena Teatrului Bulandra
(Teatru)
Unul dintre cele mai aclamate spectacole de teatru produse de Primaria Capitalei, prin ARCUB, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” regizat de Eugen Jebeleanu va avea loc luni, 17 februarie, la Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, de la ora 20:00.
O montare, care la ARCUB s-a jucat mereu cu casa inchisa, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” beneficiaza, in luna februarie, de un spatiu mai generos pus la dispozitie de Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei, care dispune de o capacitate de 300 de locuri. Astfel, ARCUB, cu sprijinul Teatrului Bulandra, vine in intampinarea cererii mari a publicului de teatru de a viziona acest spectacol.

La aproape o luna de la participarea din cadrul Festival Amiens Europe din Franta (14 ianuarie 2020), reprezentatia spectacolului „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” de la Teatrul Bulandra se va desfasura in prezenta juriului de nominalizare al Galei Premiilor UNITER 2020.

1

Declarat spectacolul anului 2019 de cei mai multi critici de teatru din Romania, in cadrul unei anchete realizate de revista Dilema veche, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” este o coproductie teatrala internationala, realizata de ARCUB si Compagnie des Ogres. Pe un text scris de tanarul dramaturg francez Yann Verbugh, spectacolul lui Eugen Jebeleanu se inscrie in stilistica teatrului contemporan, care interogheaza valorile societatii in care traim si reflecta schimbarile sociale si politice de astazi.

Spectacolul isi propune sa chestioneze tineretul european de azi, pornind de la povesti intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre povestile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depasit (…).” (Eugen Jebeleanu, regizor)

Creatia decorului si a costumelor ii apartine Velicai Panduru, iar creatia sonora, lui Rémi Billardon. Designul video este conceput de Ioana Bodale si Vlad Lazarescu. Din distributie fac parte: Ioana Bugarin, Nicholas Catianis, Clémence Laboureau, Radouan Le?ahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Calin (voce din off si video).

Cu un traseu spectaculos inca din momentul lansarii, „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” a fost inclus anul trecut in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru, editia 29, si a facut parte din programul Sezonului Romania – Franta 2019, cu reprezentatii in tara si in strainatate. In luna martie 2020, spectacolul „Itinerarii. Intr-o zi, lumea se va schimba” se va juca pe scena Gallia Théatre din Saintes (13 martie) si la Théatre Cinéma din Choisy-le-Roi din Franta (17 martie).

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe arcub.ro sau bilet.ro, precum si de la casa de bilete ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90) si a Teatrului Bulandra - Sala Liviu Ciulei.

Pret bilete: 50 lei.

photo_Itinerarii_1


ITINERARII. INTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA

Textul si adaptarea: Yann Verburgh
Regia: Eugen Jebeleanu
Cu: Ioana Bugarin, Nicholas Catianis, Clémence Laboureau, Radouan Le?ahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Calin
Scenograf: Velica Panduru
Sound creation: Rémi Billardon
Light design: Marine Le Vey & Alexandru Macrinici
Video design: Ioana Bodale & Vlad Lazarescu
Asistent regie: Ugo Léonard
Asistenti scenografie: Ana Ienascu & Nina Tanné
Supratitrare live:  Zamfira Nastasache (dupa un soft realizat de Panthea)
Foto credit: Adi Bulboaca

Durata spectacolului: 150 min.

Spectacol recomandat persoanelor cu varsta de peste 18 ani.

Spectacol in limbile romana, engleza, franceza, germana, berbera. Supratitrarea existenta face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurand intelegerea de catre public a tuturor momentelor.

Spectacolul este realizat in coproductie cu Maison de la Culture d’Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théatre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théatre, La Comédie de Béthune si Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului National de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM si al Fondului de donatii POROSUS.

ITINERARII_poster februarie Bulandra1


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street! si al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate