Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Peste 50 de evenimente culturale, 10 festivaluri, 10 expoziții fotografie, pictură și grafică ce vor aduna peste 10.000 de studenți
(Viață)
In cadrul primei conferinte de presa de anul acesta, directorul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, Bogdan Crucianu, a prezentat calendarul de evenimente al anului 2020 si noua sesiune de inscrieri la cluburile aristice. In anul 2020, Casa de Cultura a Studentilor din Iasi prezinta in peisajul cultural activitati educative-culturale organizate fie in parteneriat sau colaborare cu alte organizatii studentesti, fie institutii publice.
Dupa o serie de intalniri cu reprezentantii asociatiilor studentesti, am definitivat programul de evenimente pentru anul in curs, la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi urmand sa fie organizate peste 50 de evenimente, festivaluri, spectacole si actiuni culturale. Vreau sa punctez faptul ca vom continua cu acele evenimente care au devenit deja o traditie pentru noi si pentru lumea studenteasca, cum este Festivalul Artei si Creatiei Studentesti „Gaudeamus”, Festivalul de Creatie Vestimentara „Art East” sau FEStudIS, insa vom avea si surprize pentru public. Este important de stiut ca, prin acest program de evenimente, ne-am dorit sa acoperim o paleta cat mai vasta de activitati si domenii, astfel incat spectacole si festivalurile noastre sa ajunga la un numar cat mai mare de tineri, determinandu-i sa se implice pe viitor in actiuni studentesti, sa-si fructifice creativitatea, imaginatia si energia“ a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi.

DSC_0028

Referitor la activitatile din luna februarie 2020 va vom prezenta numeroase activitati culturale. Iubitorii de cultura sunt asteptati pe 14 februarie la o expozitie colectiva a membrilor de la Clubul de Arte Vizuale ”ConceptArt“, urmand sa fie expuse in foaierul institutiei mai multe portrete re realizate de tinerii studenti care si-au transformat pasiunea pentru fotografie in arta care si-au transformat pasiunea pentru fotografie in arta si au surprins cele mai frumoase stari la cei din jurul lor.

Astfel, pe data de 16 februarie 2020, ora 19:00 va fi pus in scena la cererea publicului piesa de teatru ”Bani din cer“, in regia Andrei Ciobanu, ce a avut premiera in cadrul Festivalului de Teatru ”Aurel Luca“.

Pe 19 februarie 2020 marcam ”Ziua Brancusi“ printr-un eveniment care va prezenta un film despre marele sculptor roman, Constantin Brancusi. Evenimentul va fi coordonat de cluburile ”Concept Art“ si Clubul ”Fabrica de Voluntari“.

Am considerat ca ziua de 19 februarie trebuie serbata de noi, aici la Casa de Cultura a Studentilor, intr-un mediu in care promovam arta, creatia si talentul. Ma bucur sa constat ca tinerii manifesta un profund respect pentru Brancusi si sunt deschisi catre evenimente culturale“, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi.

In perioada 11 martie-2 aprilie 2020, Casa de Cultura a Studentilor din Iasi impreuna cu asociatiile studentesti, organizeaza Festivalul Artei si Creatiei Studentesti ”GAUDEAMUS“, proiect prin care incercam de sapte ani sa scoatem in evidenta potentialul pe care il au tinerii in realizarea evenimentelor culturale.

In perioada 7-15 aprilie 2020 va avea loc Festivalul ”UNIVERSITARIADA“, eveniment prin care promovam sporturile de echipa precum airsoft-ul, fotbalul, voleiul mixt, tenis de masa mist, si stacheta. Timp de 9 zile impreuna cu organizatiile studentesti si partenerii, vom realiza mai multe competitii intre tinerii pasionati de sport.

In perioada 12-16 mai 2020 se va desfasura la Iasi cea de-a XX-a editie a Festivalului Studentilor Ieseni FEstudIS“, ce are ca scop participarea activa la evenimente organizate de asociatiile studentesti, oferind tinerilor ieseni oportunitatea de a se imlica in cadrul a mai multor evenimente variate.

Casa de Cultura a Studentilor din Iasi a dat startul celei de-a doua sesiuni de cursuri gratuite pentru studenti din acest an universitar, care se desfasoara in perioada 3 februarie – 1 martie 2020. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri se pot inscrie studenti, masteranzi, doctoranzi pasionati de arta din Iasi sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel putin o data pe saptamana.
Timp de patru luni, cursantii vor calatori prin universuri culturale, ce vor deveni sursa de inspiratie in cadrul workshopurilor de creatie din domeniile: literatura, dans modern si sportiv, pictura, fotografie, grafica, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitara clasica si electrica.
Cursurile dedicate tinerilor sunt coordonate de artisti cu pregatire si experienta evenimentelor si proiectelor culturale. Inscrierile se realizeaza online pe www.ccsiasi.ro si la secretariatul institutiei sau direct la refrentii de specialitate.

In octombrie 2019 au beneficiat de cursurile cluburilor din cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi peste 500 studenti si ne dorim ca 2020 sa aduca o crestere a numarului de tineri care sa se implice in activitatile organizate de noi“, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi.

DSC_0025
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate