Ziua Europeana a Limbilor a fost proclamata la sfarsitul Anului European al Limbilor, de catre Consiliul Europei in data de 6 mai 2001, cu obiectivul de a incuraja procesul de invatare a limbilor straine in Europa. Diversitatea lingvistica reprezinta cheia unei mai bune comunicari interculturale si este unul din elementele principale ale bogatului capital cultural al continentului, de aceea Consiliul Europei incurajeaza plurilingvismul in Europa.
Concertul din data de 24 septembrie ii va avea ca solisti pe Anna Mirescu si Denis Maxim, acompaniati la harpa de Ileana Rotaru, sub bagheta Annei Ungureanu. Prezinta Marilena Neacsu.
Vor fi interpretate piese compuse de Orlando di Lasso, Erasmus Widmann, Giaches de Wert, Juan del Encina, Jhon Bennet, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Tomaso Lodovico da Vittoria, Jaques Alphonse de Zeegant, Vytatutas Miskinis, Tudor Jarda, Miryam Marbe, Cornelia Tautu, Arr. Dan Mihai Goia, Mihai Moldovan, Adrian Pop.
Prin proiectul „Concert Madrigal de Ziua Europeana a Limbilor in Bucuresti”, ELITE ART Club UNESCO promoveaza sustinerea plurilingvismului si aduce sarbatoarea limbilor europene in spatiul bucurestean, prin organizarea recitalului corului Madrigal, un adevarat patrimoniu cultural al Romaniei, recunoscut la nivel mondial ca „Bun Cultural Universal” (Paris, 1992) si pentru diversitatea limbilor repertoriului in care performeaza (minim 6 limbi).
Proiectul „Concert Madrigal de Ziua Europeana a Limbilor in Bucuresti” este o initiativa culturala a ELITE ART Club UNESCO, in parteneriat cu Alumnus Club pentru UNESCO si Federatia Europeana a Cluburilor, Centrelor si Asociatiilor UNESCO, finantat de ArCuB in Cadrul Programului Cultural Bucure?ti 555. Proiect sustinut de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si Biblioteca Nationala a Romaniei.
. |