Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
"Fantezie şi culori sonore" cu Cvartetul Arcadia la Palatul Tinerimea Română
(Muzică)
"Fantezie si culori sonore" este titlul sub care Centrul National de Arta Tinerimea Romana invita publicul marti, 25 februarie 2020,  de la ora 18.00, la Palatul Tinerimea Romana la recitalul Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török – vioara, Rasvan Dumitru – vioara, Traian Boala – viola si Zsolt Török – violoncel.
Recitalul poarta titlul "Fantezie si culori sonore" si este un concert de autor Mieczyslaw Weinberg,  ce va prezenta in premiera nationala Cvartetele de coarde nr. 5 op. 27, nr. 8 op. 66 si nr. 2 op. 3/145.

Compunand formatia camerala cu cea mai activa prezenta internationala la acest moment, tinerii muzicieni ai cvartetului Arcadia incep prin acest concert un amplu proiect dedicat compozitorului Mieczyslaw Weinberg, muzician influentat de congenerul si prietenul sau Dmitri Sostakovici si in acelasi timp admirat de acesta pentru creatiile sale.
   
Cei patru muzicieni incep in acest an imprimarile cu prestigioasa casa de discuri Chandos – unde au realizat pana acum si integrala cvartetelor de Béla Bartók – unde vor inregistra toate cele 17 cvartete de Weinberg, aceasta urmand a fi cea de-a doua versiune integrala realizata pana acum in lume.
Publicul din Bucuresti va veni in contact cu o muzica plina de vigoare, intensa si plina de sugestii vizuale, Mieczyslaw Weinberg fiind recunoscut in epoca drept unul dintre adeptii muzicii programatice.

"Fantezie si culori sonore" ofera asadar o noua intalnire cu arta interpretativa de inalta clasa a cvartetului Arcadia, pe o muzica nemaiauzita inca pe scenele noastre, ce va captiva cu siguranta publicul.

ARCADIA_WEB_7_Foto_Virgil Oprina_2019_12_07
Arcadia - foto Virgil Oprina

Prezent in peisajul international al muzicii de camera, Cvartetul ARCADIA s-a format in 2006 in timpul anilor de studiu la Academia de Muzica „Gheorghe Dima" din Cluj. Cvartetul a concertat la Spring Festival (Budapesta), George Enescu Festival (Heidelberg), Cité International des Arts (Paris), Alte Oper (Frankfurt), Pollack Hall (Montreal), Concertgebouw (Amsterdam), Wigmore Hall, Q'arto Mondi Festival (Polonia), Salle Gaveau (Paris), Tel-Aviv, Mecklenburg Vorpommern Festival, Kammermusiktage Mettlach, Zeist Music Days Festival (Olanda), Portugalia, Marea Britanie, China. Ansamblul a castigat numeroase competitii de muzica de camera, printre care International Chamber Music Competition (Hamburg, 2009), Almere International Chamber Music Competition (2011), Wigmore Hall London International String Quartet Competition (2012), Osaka International Chamber Music Competition (2014). Au debutat discografic in 2009 cu un disc Mendelssohn – Brahms lansat de Fontenay Classics International (Hamburg), continuand inregistrarea cvartetelor de Leos Janacek nr. 1 si nr. 2 lansata in 2013 la Orchid Classics (Londra). In stagiunea 2014 - 2015, Cvartetul Arcadia a intreprins un turneu de 12 concerte in Japonia si a sustinut concerte in Europa, la Wigmore Hall, Vienna Musikverein, Aldeburgh Festival, Grafenegg Festival, Silver Lyre Festival (Sankt Petersburg), Berlin Konzerthaus, Norwich Festival, Madrid si a debutat cu o transmisiune de la Wigmore Hall la BBC Radio3.

ARCADIA_WEB_9_Foto_Virgil Oprina_2019_12_07
Arcadia foto Virgil Oprina

Organizator:  Centrul National de Arta „Tinerimea Romana"

Afis_ARCADIA_2020_02_17_A1_v02


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate