Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”
(Teatru)
Sute, mii, milioane de povesti isi asteapta publicul incepand cu data de 27 septembrie! Festivalul International de Teatru pentru Copii organizat de Teatrul Ion Creanga celebreaza implinirea a 10 ani prin o intoarcere la caracterul competitional, concursul pentru Cel mai bun spectacol de teatru pentru copii aducand in fata publicului unele dintre cele mai valoroase productii de gen ale momentului. 

Pentru a putea gazdui cele 30 de spectacole selectate, Festivalul se va desfasura in mai multe sali de teatru, dar si in spatii mai putin conventionale.
Astfel, Povestile vor fi invitate, timp de o saptamana, la Palatul National al Copiilor, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Centrul National de Dans Bucuresti sau Biblioteca Nationala a Romaniei. Acestora li se adauga un program de evenimente sustinute in aer liber, in Parcul Cismigiu si o spectaculoasa parada a trupei Mr. Pejo’s Wandering Dolls din Sankt Petersburg, Rusia, care va avea loc in Centrul Vechi. 

Printre invitati se numara companii din strainatate ? L’Animé (Spania), TPO (Italia), La Passionata Svironi (Israel), Nat Gras (Belgia), dar si teatre ? Teatro Il Telaio (Italia), Teatro La Baracca-Testoni Ragazzi (Italia), Theatre La Guimbarde (Belgia), Theatre of Suitcase (Polonia), Dramatichen Teatar (Bulgaria) sau Louis Pearl (S.U.A), un favorit al festivalurilor fringe din intreaga lume. 

Programul va fi completat de o selectie variata de spectacole sustinute de teatre si companii din Bucuresti si nu numai: Teatrul Excelsior (Bucuresti), Teatrul de animatie tandarica (Bucuresti), Teatrul de Opereta si Musical „Ion Dacian” (Bucuresti), Teatrul Luceafarul (Iasi), Teatrul Arlechino (Brasov), Trupa Arcadia (Teatrul Regina Maria, Oradea), Teatrul Municipal Bacovia (Bacau), Teatrul Mignon (Bucuresti), Lumea lui Momo (Bucuresti) sau MiniArtShow (Bucuresti). 

In juriul editiei aniversare se vor afla atat personalitati din domeniul teatrului pentru copii din Romania, cat si din strainatate, precum Rosamunde Hutt – regizoare (Marea Britanie), Charles Way – dramaturg (Marea Britanie) sau Slobodan Markovic – Director al Festivalului international de teatru pentru copii de la Subotica (Serbia).  

Cel mai important eveniment al Teatrului Ion Creanga va avea loc insa pe data de 27 septembrie, la Palatul National al Copiilor, cu ocazia premierei spectacolului „Amintiri din Copilarie”. Secondat de Iuliana Vilsan, care a semnat scenografia acestui spectacol, si coregrafa Larisa Barbu, regizorul Peter Kerek a imaginat un Humulesti modern, dinamic si amuzant, care nu isi pierde nimic din esenta sau farmec. 

Programul Festivalului, precum si ghidul „Celor mai frumoase povesti povestite pe scurt parintilor” pot fi consultate si descarcate pe www.teatrulioncreanga.ro, sectiunea Noutati.

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim – online, pe website-ul www.eventim.ro, dar si in magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas. Acestea se pot achizitiona si de la Casa de Bilete special amenajata la sediul Teatrului Ion Creanga (aflat in renovare) din Str. Piata Amzei, nr. 13. 

CELE MAI FRUMOASE POVESTI POVESTITE PE SCURT 
PARINTILOR PENTRU A II BUCURA PE CEI MICI 


ACASA/HOME ?La Baracca-Testoni Ragazzi, Bologna, Italia
Teatrul de Comedie, Sala Studio | 27.09 ? 11:00 & 17:00
Categoria de varsta: 1-4 ani
Durata spectacolului: 45min
„Acasa” spune povestea suprarealista a unui adult si a unui copil care se intalnesc si incep sa se joace, construind impreuna. In joaca, cei doi construiesc o poveste, o structura, o casa. Uneori, personajele isi schimba rolurile: cel mic se imagineaza adult, in timp ce adultul isi aminteste de copilarie, intr-o secventa cu surprize si emotii capturate in geometriile fixe ale vietii de zi cu zi.


PRINTUL FERICIT ?Teatrul Luceafarul Iasi, Romania
Palatul National al Copiilor, Sala Mare | 27.09 ?11:00 
Categoria de varsta: 10+
Durata spectacolului: 1h
Construit pe mai multe planuri – cel al povestii efective, cel al miscarii, in care sunt dezbatute teme valoroase intr-o cheie non-narativa, non-verbala, spectacolul include si momente de interactiune cu publicul, abolind conventia celui de-al patrulea perete. 


AMINTIRI DIN COPILARIE ?Teatrul Ion Creanga, Bucuresti, Romania
Palatul National al Copiilor, Sala Mare
27.09 ?19:00 & 28.09 ?11:00
Categoria de varsta: 8+
Durata spectacolului: 1h30
Inspirat de universalitatea povestilor lui Ion Creanga, regizorul Peter Kerek a creat un spectacol modern, dinamic si amuzant, care aminteste de animatiile cu Tom si Jerry si de benzile desenate. Aventurile clasice sunt adaptate pentru copiii anului 2014, fara a-si pierde insa nimic din esenta sau din farmec. 

NOAPTE BUNA! ?Trupa Hopa Trop, Bucuresti, Romania
Teatrul de Comedie (Sala Studio) | 28.09 ? 11:00
Categoria de varsta: 2-4
Durata spectacolului: 30min
O imagine poetica asupra visului, realizata cu ajutorul luminilor, umbrelor si sunetelor date de instrumentele live, a mirosului de levantica, spectacolul „Noapte buna!” aminteste parca de somnul linistit al unui bebelus. 


DE-AS FI SCUFITA ROSIE ?Teatrul Ion Creanga, Bucuresti, Romania
Teatrul Excelsior | 28.09 ? 18:00
Grupa de varsta: 7+
Durata spectacolului: 1h40 
Spectacolul propune o varianta moderna a cunoscutului basm scris de Charles Perrault si Fratii Grimm, in care Aniel, o tanara pasionata de Internet, isi doreste si reuseste sa devina Scufita Rosie. O calatorie in timp si imaginatie, spectacolul ne poarta in atmosfera unui orasel de provincie a carui viata tihnita este tulburata de aparitia unui strain ce seamana cu un lup.


ADEVARATUL REGE DIN AZIRIUT ?Dramatichen Teatar, Targovishte, Bulgaria
Teatrul Excelsior | 29.09 ?10:00
Grupa de varsta: 7+
Durata spectacolului: 50 min
„Adevaratul Rege din Aziriut” este un spectacol incantator care ii va bucura nu doar pe micii spectatori, ci si pe adultii care au ramas copii in adancul sufletului si care mai cred in existenta unei lumi de poveste. 


BHRAVA! ?L’anime, Barcelona, Spania
Teatrul Excelsior |29.09 ? 19:00 & 30.09 ? 10.00
Categoria de varsta: 3+
Durata spectacolelor: 45min
BHRAVA! este visul unei femei ce rataceste intr-o lume unde nimic nu este ceea ce pare a fi. Va invitam sa urmarim impreuna aceasta calatorie care ne va purta prin peisaje fantastice create de personaje care vor transforma experienta intr-o lume de poveste. 

CUI I-E FRICA DE BAU-BAU? ?Teatrul de animatie tandarica, Bucuresti, Romania 
Teatrul de animatie tandarica| 30.09 ? 10:00
Categoria de varsta: 3-6
Durata spectacolului: 50min
Totul este un joc, cu putine cuvinte, cu miscare si dans, un spectacol care apeleaza la puterea de imaginatie a copiilor pentru a demonstra ca frica este parte integranta a vietii de zi cu zi, dar ca putem scapa de ea odata ce o cunoastem. Comunicarea este sincera, directa, iar concluzia de final este ca Bau-Bau este prietenul de care nu trebuie sa ne fie frica. 

MUURTJEMUURTJE ?Nat Gras, Anvers, Belgia
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB)
30.09 ? 16:00 & 19:00 | 1.10 ? 10:00
Categoria de varsta: 3-6 
Durata spectacolului: 50 min
Copiii sunt invitati sa descopere un spatiu-instalatie inedit, construit din lemn si iuta. Pasii le vor fi ghidati spre locurile speciale de unde pot privi miscarile celor doua dansatoare care se joaca, transformand si explorand spatiul. Impreuna vor redescoperi instalatia, cu toate micile sale secrete, atingand si rearanjand decorul pentru a crea noi locuri numai bune de joaca. 


LUMEA LUI PAPARIN ?Teatrul Ion Creanga, Bucuresti, Romania
Teatrul Excelsior |30.09 – 18:00
Categoria de varsta: 7+ 
Durata spectacolului: 50min
In statia Paparin, nici unul dintre calatorii din sala de asteptare nu are cum sa incurce trenurile sau sa piarda legaturile spre locul in care isi doreste sa ajunga. Asta pentru ca toti, fara sa stie, se indreapta spre aceeasi destinatie - lumea unui mare si misterios inventator. 

HAINELE CELE NOI ALE PRINTULUI ?Teatrul Excelsior, Bucuresti, Romania
Teatrul Excelsior |1.10 ? 10:00
Categoria de varsta: 6-12
Durata spectacolului: 80min
Spectacolul imbina doua dintre cele mai cunoscute povesti ale lui Hans Christian Andersen: Hainele cele noi ale imparatului si Porcarul si Printesa. Copiii sunt purtati in miraculoasa lume a florilor, unde Printesa Deea isi alege ursitul, pe Mugurel, in ciuda antipaticului Print Crin. La aventura participa si un cuplu simpatic: Cioara si Ariciul, alaturi de Albinuta, Libelula, si Bondarul. 


BUTTERFLIES ? Compania TPO, Prato, Italia
Palatul National al Copiilor, Sala Mare | 1.10 ?17:00 & 19:00
Categoria de varsta: 4+
Durata spectacolului: 50min
Priveste miscarea unui fluture! Falfaitul aripilor sale seamana cu un dans. Priveste balerinele care picteaza in aer cu aripile lor marete! La randul lor, dansatoarele se joaca si picteaza aerul cu miscarile lor, invitand publicul sa descopere un proces fascinant: metamorfoza lina prin care o crisalida se transforma in fluture.


ANOTIMPURI FERMECATE  ?Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia, Oradea
Teatrul Excelsior|1.10 ? 19:00
Categoria de varsta: 4+
Durata spectacolului: 50min
Descopera lumea extraordinarului alaturi de doi talentati magicieni! Acestia vor fi insotiti pe scena de catre doua personaje speciale: vulturul morocanos, care fura culori din natura pentru a-si aranja vesmantul pestrit si bufnita atotstiutoare care testeaza cunostintele copiilor.

ETC ?Théatre de la Guimbarde, Charleroi, Belgia
Teatrul de Comedie (Sala Studio)|1.10 ? 18:00, 2.10 ? 10:00 & 18:00
Categoria de varsta: 2-6
Durata spectacolului: 40min
O gradina cu o multime de copaci. Pentru ea, este un loc unde poate visa cu ochii deschisi; pentru el, este un loc unde se poate juca. Amandoi descopera acest teritoriu al simturilor si exploreaza natura. Legatura dintre ei se dezvaluie discret in ritmul descoperirilor: mici nimicuri, rabufniri scurte de rivalitate, furie, tandrete… Legaturile se sudeaza; un univers se dezvolta.

FLUIERUL FERMECAT ?Teatrul Arlechino, Brasov, Romania
Teatrul Excelsior | 2.10 ?10:00
Grupa de varsta: 6-12 | Durata spectacolului: 50min
Intr-un regat din vremuri nici prea recente, nici prea indepartate, traia o printesa cufundata in tacere. Povestea spune ca o singura melodie ii putea reda auzul, iar Regele a fagaduit mana fiicei sale aceluia care va infaptui minunea. Astfel incepe o cursa intre pretendenti cu sentimente curate si multe intrigi, in care, ca in orice basm, binele invinge raul. 


IMBRATISARI / HUGS ?Il Telaio, Brescia, Italia
Teatrul Excelsior | 2.10 ?17:00 & 19:00
Categoria de varsta: 4-10 | Durata spectacolului: 50min
Pentru a afla cum pot comunica unul cu celalalt, doi ursi panda trebuie sa mearga la scoala speciala de imbratisari. Aici vor invata sa fie curajosi atunci cand le e frica, dar si sa sarbatoreasca o victorie sau sa se bucure de o intalnire. Pentru ca toti, oameni si ursi panda, suntem nascuti dintr-o imbratisare ? un gest natural, dar care trebuie invatat, iar si iar, cu fiecare intalnire.

SPECTACULOASELE BALOANE DE SAPUN / THE AMAZING BUBBLE MAN
Louis Pearl, Oakland, California, S.U.A.
Teatrul Excelsior | 3.10 ? 17:00 & 19:00
Categoria de varsta: toate varstele | Durata spectacolului: 1h
Timp de o ora, Louis este magician, jongleur si artist de stand up comedy, in timp ce ridica baloanele de sapun la rang de arta, combinand comedia si mestesugul cu participarea publicului si cu nenumarate trucuri care vor fascina: baloane patrate, baloane inauntrul altor baloane, baloane umplute cu fum, tornade, trambuline si vulcani de baloane! 

PRASLEA CEL VOINIC ... LA MINTE ?Teatrul Municipal Bacovia, Bacau, Romania
Teatrul Excelsior | 4.10 ? 11.00
Grupa de varsta: 6+ | Durata spectacolului: 55min
„Basmele fantastice ale romanilor sunt unice prin structura lor. Ele ne vorbesc despre asezarea spirituala a stramosilor nostri, despre istoria nevazuta a poporului nostru. Sunt basme cu cifru, cu cheie, iar Praslea cel voinic si merele de aur este unul dintre ele. (…)” Cornelius Pavaloi

FITC __ 2014 __ Teatrul Ion Creanga.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate