Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Conferința „București, oraș european”
(Viață)
Muzeul National Cotroceni organizeaza marti, 25 februarie, ora 19.00, conferinta „Bucuresti, oras european”, sustinuta de Teodor Frolu, Edmond Niculusca, Bogdan Suditu si moderata de Matei Martin.
Conferinta, parte a programului „Conversatii la muzeu”, va explora modul in care particularitatile Bucurestiului pot sta la baza dezvoltarii unui oras smart. Influentat de diferite aspecte culturale, istorice si politice, Bucurestiul este un oras aflat intr-un continuu proces de schimbare in care cladiri din epoca „La Belle Époque” stau alaturi de blocuri din era comunista si de noi ansambluri rezidentiale. Contrastele pe care este construita identitatea orasului sunt sursa punctelor tari, dar si a slabiciunilor Bucurestiului.

Programul „Conversatii la muzeu” a fost conceput pentru a evoca, prin intermediul unor discutii deschise si pline de substanta, evenimente relevante din istoria noastra, momente speciale, proiecte si idei despre evolutia societatii romanesti in acest veac. Printre personalitatile care au participat in cadrul programului cultural se numara Dan C. Mihailescu, Alin Ciupala, Mihai Sora, Stefan Caltia, Tudor Giurgiu, Monica Stroe, Andrei Bortun, Ana Blandiana, Radu Filipescu si Laura Grunberg.

Edmond Niculusca a fondat in urma cu 10 ani ARCEN, al carui director general este in prezent; a studiat teologia si stiintele politice, coordoneaza o serie de proiecte dedicate salvarii memoriei Bucurestiului si protectiei patrimoniului construit, iar in anul 2018 a initiat proiectul District 40 un proiect cultural-comunitar prin care zona istorica Icoanei din Bucuresti se reactiveaza. În cadrul District 40, Edmond Niculusca coordoneaza proiectul Antiseismic District, primul proiect din Romania pentru pregatirea la cutremur si reducerea vulnerabilitatii seismice a unei comunitati urbane din interiorul unui cartier expus riscului seismic.

Arhitect de profesie, Teodor Frolu este antreprenor in industriile creative (comunicare, multimedia, arhitectura, design si regenerare urbana), vicepresedinte al Asociatiei Ivan Patzaichin - Mila 23 si co-managing partener al agentiei DC Communication, companie lider in domeniul comunicarii pe piata din Romania. Are o vasta experienta in conceperea si derularea proiectelor de dezvoltare locala, realizand multiple platforme si proiecte urbane participative.

Bogdan Suditu este conferentiar universitar la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti si partener in cadrul MKBT: Make Better, avand ca domenii de interes profesional politicile de locuire, guvernanta teritoriala, urbanismul si amenajarea teritoriului, disparitatile socio-teritoriale, patrimoniul, Bucurestiul etc. A fost coordonator al structurilor de specialitate privind locuirea, planificarea urbana si teritoriala in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (2006-2013). Doctorat in cotutela dintre Universitatea din Bucuresti si Universitatea din Angers -Franta (2006) si diplomat al Ecole Nationale d’Administration - ENA (Strasbourg-Franta, 2010). Coordonator al proiectului de elaborare a Strategiei Nationale de protejare a monumentelor istorice (Ministerul Culturii & Institutul National al Patrimoniului, 2019-2021).

afis
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate