Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Ce mi-ar plăcea să fac pentru tot restul vieții mele fără să mă plictisesc?
(Viață)
Marti, 3 Martie 2020, Conferintele BookLand Evolution (editia a 7a) demareaza la Bucuresti cu 7 speakeri exceptionali. Inscrierile online au depasit deja asteptarile, tinerii dorind sa se lase inspirati de recomandarile acestora in a-si indeplini visul.

Sute de liceeni si studenti sunt asteptati marti, 3 Martie, in Bucuresti la Teatrul Nottara – sala Horia Lovinescu (Bd. General Gh. Magheru nr. 20, sector 1), in intervalul orar 09:30-13:00, pentru a asculta si a interactiona cu profesionisti consacrati, veniti sa-i incurajeze sa imbratiseze educatia si sa-si alcatuiasca un sistem corect de valori si referinte.

Conferintele BookLand Evolution din Bucuresti (val primavara) ii aduc in prim plan pe: Maia Morgenstern, Puya, Andreea Rosca, Raed Arafat, Liviu Mihaiu, Andrei Paunescu si Gabriel Diaconu.

Maia Morgenstern – Actrita: "De indata ce am descoperit bucuria de a citi, de a invata, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor si prin intermediul cartilor, am invatat sa ma bucur, sa zbor, sa plutesc, sa inot, sa plonjez in lumea culturii. Cultura inseamna tot ce ne inconjoara!"

Puya - Interpret muzica hip-hop: "Daca vrei sa ai succes trebuie sa gandesti astfel: 'Ce mi-ar placea sa fac pentru tot restul vietii mele fara sa ma plictisesc?'. Multi se uita la oamenii care au bani si vor sa faca exact ce fac aceia, fara sa se intereseze daca jobul in sine le place sau nu / li se potriveste sau nu. Entuziasmul e motorul care te face sa treci peste problemele oricarui inceput de drum. Stiu ca acum influencerii si influentatul sunt la moda dar experienta personala e cea mai importanta. E bine sa gresesti greselile tale nu pe ale altora. 'Greseala' are o conotatie negativa cand de fapt e calea spre invatare. Pana si in Geneza scrie: 'Dumnezeu a facut lumea … a vazut ca e bine si a continuat.' A face, a observa si a trage o concluzie personala inseamna, de fapt, invatare. Eu sunt produsul unui sir lung de greseli pe care, bineinteles, nu le stie nici dracu’ pentru ca toti se concentreaza doar pe succesul meu de acum. Iar asta e o greseala :). Nu s-a intrebat nimeni oare ce faceau influencerii si speakerii motivationali inainte sa dea sfaturi? Oare au ascultat alti influenceri?"

Andreea Rosca - Jurnalist, Scriitor, Fondator The Vast&The Curious: "Dedicam muncii o treime din viata. Daca nu gasim ceva care ne intereseaza, de care ne pasa si la care putem fi buni, acesta treime poate fi un chin. Trebuie sa continuam sa cautam, sa incercam si sa credem. Nu e un drum drept si nimeni in afara de noi nu poate sti mai bine ce este acel ceva.”

Raed Arafat - Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta: "Cred intr-o temeinica pregatire si dedicare meseriei pe care vrei sa o practici. Tinerii au nevoie de modele si de mentori care sa-i atraga si sa-i ghideze in evolutia lor, invatandu-i cum sa treaca peste lipsa de incredere in sine sau in viitor.”

Liviu Mihaiu - Director editorial: "La ora asta, a fi educat nu mai este o valoare in Romania, de aceea toti oamenii instruiti pleaca. Practic e cea mai mare criza a fondului in raport cu forma. Eu nu cred ca tara aceasta are viitor fara o investitie masiva in educatie."

Andrei Paunescu - Muzician, Scriitor, Jurnalist, Cadru didactic si Caricaturist: "Este cautata cartea, mai putin cautata decat alte dati, dar n-are cum sa dispara bucuria de a avea in mana o carte cu foaia de hartie, cu fosnetul ei si cu independenta pe care ti-o da, pentru ca unei carti nu i se termina niciodata bateria, nu i se strica niciodata afisajul si nu ti-o poate denatura nimeni prin tot felul de programe si pacaleli informatice, asa incat e mai putin numeroasa decat in alte dati, dar armata cartii ramane in picioare."

Gabriel Diaconu - Medic psihiatru, Rocker si Scriitor: "Despre copii si adolescenti se scrie si se dezbate mult, mult mai mult decat se asculta sau se observa. Sa educi generatiile care vin e un deziderat care nu poate fi lasat in seama unor oameni fara alfabetul necesar."

Agenda_2

In 2020 conferintele poposesc in 25 orase, reunind 20.000 liceeni si studenti cu 200 speakeri si oferindu-le o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere.
Intrarea este LIBERA! Insa orice donatie pentru renovarea scolilor din mediul rural este apreciata!

Sponsori: Nepi Rockcastle, Unicredit Consumer Financing, Wipro, Nuclearelectrica, Asevi, Deutsche Leasing, Borsec, Tipografia Real, Real Grup Invest, Ropeco, Gias Grafit XPS, Squarechem, Acma Business, Agrocomert Holding, Termizo XPS, ROEL, Metron Group, Gradinariu, Acces Financial Services, Genco’93, Oua De Tara, Vimetco Alum, Ainodekam Service Auto, High Tech Clima, TEVA, Dagmar, Still Romania, Bucur Obor, Porsche Finance Group Romania, Omnia Plast, GMP PR, Di Bas, Good Days Therapy, Tractor Proiect Comert, GSM Fit, Travel Free, F64 Studio, Serv Class, Comunitatea Musulmana Ahmadiyya, Stand For Development, Filip Spedition, All Cio Invest, Voest Alpine, Killer, Proenerg, Prosalv, Paflora, Casa Ta, Migdalin, ConsulTeam Expert, Lugera The People Republic, Self Gepi, Ro Proserv, Welde, Verla, Resco Distributie, Logic Computer, Romtehnica, Intens Prest, Velineo, Net Distribution, Tehnoinstal, Traun Guard HMS, Gold House, Nizar Construct.

Agenda_1

BookLand a luat nastere acum peste 9 ani ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orase. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completand abordarea socio-educationala asumata. In cele 6 editii, Conferintele s-au intalnit cu peste 100,000 tineri carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul celor 7 editii ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,200 tineri au fost incurajati prin workshop-urile si lectura zilnica sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre distractie si educatie. Ebook-urile de pe BibliotecapeMobil au fost descarcate de peste 1 milion ori in cei 6 ani. Iar daca pana acum am renovat&dotat 3 scoli in mediul rural, anul acesta schimbam viitorul copiilor din 10 scoli!.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate