Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Little Joe – cel mai inteligent și mai stilizat thriller al anului, acum pe ecranele românești
(Cinema)
Cele mai eficiente thrillere sapa adanc in temerile noastre profunde si primare.  Cele mai inteligente, nu se opresc aici: ne infioara, dar ne si pun pe ganduri, dezgropand straturi nebanuite ale naturii umane.
Little Joe (Micul Joe) este acea specie rara de film fantastic – cu inflexiuni SF si horror – ce prinde si la publicul de gen si la cei ce doresc cinema de autor, cu ambitii. Faptul ca este si una dintre cele mai stilizate pelicule ale momentului, o transforma intr-o vizionare obligatorie pentru amatorii de frisoane inteligente si de valuri de placere vizuala. Little Joe (Micul Joe intra in cinematografe pe 6 martie, distribuit de Voodoo Films. Acest proiect este recomandat de Forumul Cultural Austriac Bucuresti.
   
Alice, mama singura, este o foarte dedicata fitogeneticiana, angajata intr-o companie specializata in dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetica, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebita, nu doar datorita frumusetii ei, ci si valorii terapeutice. Daca e tinuta la temperatura ideala, hranita conform instructiunilor si daca i se vorbeste constant, planta isi face fericit proprietarul. Desi politica interna a companiei o interzice, Alice isi ia acasa un exemplar si i-l ofera cadou fiului ei, Joe. O boteaza impreuna „Little Joe”. Insa pe masura ce floarea lor creste, cresc si suspiciunile lui Alice ca noua sa creatie nu e chiar atat de inofensiva pe cat o sugereaza numele de alint. 

Little Joe 1

Regizoarea austriaca Jessica Hausner a devenit „copilul minune” al cinema-ului austriac dupa ce a primit in 1999, chiar cu filmul de absolvire, o mentiune speciala din partea juriului Cinéfondation. Festivalul de la Cannes i-a selectat trei lungmetraje Lovely Rita (2001), Hotel (2004) si Amour Fou pentru sectiunea Un Certain Regard. Toate trei sunt marturia acuitatii sale regizorale si a refuzului de-a face compromisuri artistice. Little Joe (Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina pentru Emily Beecham, Cannes 2019) este prima ei participare in Competitia oficiala. De atunci, Little Joe (Micul Joe) s-a transformat intr-un favorit al „circuitului festivalier”, strangand nominalizari si premii.
Hausner n-a facut niciodata acelasi film, iar aceasta ambitie artistica o singularizeaza printre autorii europeni. Dar chiar si pentru o cariera imprevizibila ca a cineastei, Little Joe (Micul Joe) suprinde: este un comentariu clinic, stilizat, pe marginea vanitatii umane si a fericirii ca marfa. Intr-o lume obsedata de goana vana dupa fericire si despre imbunatatirile genetice, pelicula spune o poveste moderna: o sclipitoare creatoare de plante banuieste ca ultima sa creatie, o floare cu un miros ce-i face pe oameni fericiti, le modifica subtil personalitatea celor care-i inspira polenul.

Interpretarile sunt calibrate cu un grad sau doua mai departe de realitate. Indraznet de sintetic in abordare, iata un film care, de la paleta coloristica la interpretare, sfideaza etichetele. Pentru cei care prefera un cinema aventuros, povestea ar trebui sa exercite un farmec la fel de hipnotic precum planta modificata genetic” scrie Screen Daily.

Little Joe 3

Dincolo de festinul vizual ce evoca estetica unor filme SF clasice ale anilor ‘70 (printre care si ultra-cultisimul The Invasion of Body Snatchers), mustesc teme bogate ca frica de lucruri inanimate, mitul femeii nebune, spaima de-a pierde copiii, workaholismul si competitivitatea extrema a lumii corporatiste, panta alunecasa a modificarilor genetice, antagonistul „banal”, omniprezent in casele noastre ce capata, brusc, puteri malefice. Planta, seducatoare, dar si otravitoare (la fel ca si fixatia contemporana pentru fericirea cu orice pret sau, mai precis, cu cel al dependentei de antidepresive) este un simptom explicit al unei angoase generalizate.

Acest horror hipnotic, inclasabil, cu atmosfera stranie, „zombificata”, amplificata de imaginea alienanta a lui Martin Gschlacht si de coloana sonora excentrica a lui Teiji Ito si Markus Binderadds, te infioara, te captiveaza si ti se insinueaza incet, dar sigur, in minte ca niciun alt film recent. Va puteti convinge de acest lucru, incepand cu data de 6 martie 2020, cand pelicula va rula pe ecranele romanesti, distribuita de Voodoo Films.

Little Joe (Micul Joe) va fi lansat in Romania de Voodoo Films incepand cu 6 martie si va putea fi vazut in  Bucuresti, Bistrita, Iasi, Suceava, Timisoara, Cluj Napoca, Piatra Neamt, Sfantu Gheorghe, Barlad, Vaslui, Lugoj,  Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Slobozia.

Partener: Forumul Cultural Austriac. Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio Romania Cultural, ELLE, Zile si Nopti, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, filme-carti.ro, IQads, SMARK, The Institute, Banchiza Urbana.

Little Joe Afis
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate