Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iulie 2022
Recomandări
Vizită de studiu în Norvegia. Proiect eficiență energetică
(Istorie)
Ateneul National din Iasi reprezinta, din ce in ce mai mult, o punte de legatura intre Norvegia si Romania, deschizand usi si abordand teme dintre cele mai diverse. Orientarea spre domeniul energiei are la baza preocuparea reala a institutiei iesene de a-si desfasura toate activitatile intr-o maniera in care impactul lor negativ asupra mediului sa fie cat mai redus.
In perioada 23-27 februarie 2020, in contextul vizitei de studiu realizata de reprezentantii Ateneului National din Iasi in Oslo, Norvegia, au fost puse bazele parteneriatului intre institutia ieseana si doua entitati private din Oslo, in vederea depunerii unui proiect ce vizeaza eficienta energetica in cladirea „Sala Unirii” (Cinema Victoria).

Intalnirile de lucru, din cadrul acestei deplasari, au vizat, pe de o parte, analiza imobilului care va face obiectul aplicatiei – stadiu actual al lucrarilor, consum si costuri aferente functionarii, dotari existente etc. si, pe de alta parte, stabilirea obiectivelor spre care tintim prin implementarea acestui proiect – reducerea emisiilor de CO2, reducerea consumului de energie/electricitate, reduceri ale costurilor aferente utilitatilor si crearea unor noi locuri de munca. 

Daca in anul 2019, prin intermediul implicarii deosebite a domnului Dragos Cantea (initiatorul si Directorul Artistic al Festivalului Classix de anul acesta), am reusit sa ne extindem reteaua de colaboratori de la nivel norvegian, iata ca bunele intentii ale tuturor celor implicati atunci s-au reunit din nou, in formarea unui nucleu puternic si dornic de implicare in proiectul propus de Ateneul iesean, de aceasta data, in domeniul eficientei energetice.

„Este o onoare pentru noi sa primim, si de aceasta data, sprijinul neconditionat al Camerei de Comert Norvegiano-Romane din Oslo, fara de care identificarea partenerilor actuali nu ar fi fost posibila, intr-un timp atat de scurt. Ne bucura increderea pe care ne-o ofera si modul extrem de operativ cu care identifica solutiile necesare pentru a sprijini dezvoltarea durabila a Romaniei, prin toate mijloacele de care dispun.”, a declarat Delia Rosu, Sef Serviciu Relatii interinstitutional artistice din cadrul Ateneului National din Iasi.

Partenerii norvegieni, NORSKI ENERGY si SIGRA GROUP, se vor implica atat in scrierea, cat si in implementarea proiectului, lucru care ofera Ateneului iesean sanse sporite in atragerea acestui grant.

Vizita de studiu a fost finantata prin Fondul pentru Relatii Bilaterale, sustinut din Granturile Spatiului Economic European (SEE) si Norvegiene.
Termenul limita pentru depunerea proiectelor ce vizeaza eficienta energetica este 31 martie 2020.

foto-1

foto-2

foto-3

foto-4

foto-5

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate