Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
HISTORY transmite în premieră docudrama „Washington”, cu scene filmate în România
(Cinema)
HISTORY® difuzeaza, in premiera si in exclusivitate, in perioada 3-5 iulie, de la ora 20.00, docudrama „Washington”, care urmareste evolutia primului presedinte al Statelor Unite ale Americii, de la soldatul tanar si ambitios, la figura legendara de mai tarziu, care a jucat un rol crucial in obtinerea independentei americane.
Noutatea acestei docudrame consta in faptul ca majoritatea cadrelor care redau culoarea locala a secolului al XVIII-lea american si care reconstituie evenimentele istorice in care George Washington a fost direct implicat au fost filmate chiar in Romania.

Timp de o luna, atmosfera strazilor din New York si Philadelphia, serile dansante si ceremoniile religioase americane au fost recreate pe platourile de filmare din tara noastra sau in interiorul unei celebre case interbelice din centrul Bucurestiului. De asemenea, scenele exterioare de lupta care reconstituie victoria de la Saratoga sau uciderea lui Jumonville au fost filmate pe campurile de la Calugareni.
Cele trei episoade ale docudramei prezinta povestea devenirii unui tanar soldat fara tata, care condus de o forta interioara extraordinara ajunge liderul si inspiratia unei natiuni intregi. Episod dupa episod, va fi dezvaluita personalitatea marcanta a unuia dintre parintii fondatori ai Statelor Unite ale Americii, atat cu ajutorul reconstituirilor istorice, cat si prin intermediul comentariilor fostului presedinte Bill Clinton si ale fostului secretar de stat Colin Powell. În plus, veridicitatea informatiilor istorice este sustinuta de o serie de istorici si biografi cunoscuti, printre care si Doris Kearns Goodwin, castigatoare a Premiului Pulitzer si producatoare a acestei docudrame.

Primul episod - „Loialul slujitor” il aduce in scena pe tanarul George Washington aflat la inceputurile carierei sale militare in slujba armatei britanice. Trimis de guvernatorul Virginiei sa transmita un ultimatum francezilor la frontiera, pe raul Ohio, Washington cunoaste primul sau esec in calitate de lider. Pe masura ce capata mai multa experienta, Washington devine din ce in ce mai dezamagit de armata britanica pe care jurase sa o serveasca.

Al doilea episod - „Comandantul rebel” il gaseste pe Washington in centrul Razboiului de Independenta. Cu o armata complet nepregatita si fara sa dispuna de armament suficient, Washington reuseste totusi sa realizeze inimaginabilul prin viclenie, ingeniozitate si determinare, obligand astfel Marea Britanie sa recunoasca independenta Statelor Unite.

Ultimul episod - „Parintele fondator” este o lectie despre darzenie si rabdarea de a cladi o societate. George Washington face astfel ceea ce niciun alt lider revolutionar nu a mai facut pana atunci: da poporului puterea de a alege. In timp ce natiunile in razboi ataca frontierele Americii, iar rascoalele ameninta din interior, George Washington incepe constructia Statelor Unite dupa principii democratice valabile si astazi.

Ilustrare Comunicat de Presa


Despre HISTORY®
HISTORY® este unul dintre cele mai cunoscute si indragite branduri TV internationale. HISTORY® reprezinta o sursa de divertisment si informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin povestile inspirationale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viata reala ale caror experiente sunt adesea mult mai spectaculoase decat fictiunea.
HISTORY® provoaca si duce mai departe notiunea traditionala de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectiva alternativa. Gama variata de emisiuni difuzate dezvaluie modul in care povestile umane sunt modelate de fapte fascinante si adesea surprinzatoare.
HISTORY® a fost lansata in 1995 si ajunge la peste 300 de milioane de locuinte din intreaga lume, in peste 150 de teritorii, fiind tradusa in 37 de limbi. HISTORY® reprezinta principalul canal din portofoliul A + E Networks.
Televiziunea HISTORY® este disponibila in Romania de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV si DTH din tara, inclusiv: Akta-DCS, Digi, Orange TV, Telekom, Vodafone.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate