Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Expoziția „Limitele raţionalului în imaginarul colectiv” la Art+Design
(Arte vizuale)
Vineri, 5 iunie 2020, incepand cu ora 18:00, la libraria Art+Design (Carol I nr. 4, Iasi) are loc deschiderea expozitiei „Limitele rationalului in imaginarul colectiv” a artistului Catalin Rulea.
Evenimentul va avea loc cu respectarea conditiilor impuse de reglementarile in vigoare, vizitarea fiind permisa in grupuri de maximum 4 persoane simultan. Lucrarile expuse vor ramane in librarie pana in data de 15 iulie 2020.

„O generatie isi regaseste revolutia, un barbat loveste cu barosul un zid gros de beton-armat in timp ce altii se uita si il fotografiaza, sapte barbati inarmati cu bate bruscheaza o femeie in piata mare a orasului, patru femei pe jumatate goale protesteaza in strada, un domn in costum alb dirijeaza elegant un batalion de jandarmi inarmati, un schior-tobosar bate la premier in fata unor jandarmi, un copil face revolutie cu un steag gaurit, un barbat inarmat cu doua sacose tine piept unui tanc, o fata protesteaza impotriva masurilor Covid-19 cu un manunchi de sparanghel.

Cat mai suporti?

Nu faptele sunt cele care raman ci imaginile. Barbatul cu sacose a ramas anonim, cel cu barosul este unul intr-un milion, colonelul Paraschiv s-a intors in anonimat, generatia inca isi mai cauta revolutia pe Facebook, copilul revolutionar s-a intors in sat si a avut o viata neimportanta, fata si-a continuat vloggingul in cautarea popularitatii.”
(Catalin Rulea)

Demersul actual isi are originea in expozitia „Totul e regizat” (10 nov. 2016 – 13 ian. 2017) de la Muzeul National de Arta Contemporana, realizata impreuna cu regizoarea Ioana Paun, in urma caruia Catalin Rulea a produs o carte de colorat cu desene inspirate din imaginarul mass media. In 2017, la Borderline Art Space a avut loc o expozitie cu o prima serie de desene, intitulata „Imaginarul colectiv ca rezultat al selectiei naturale”. Catalogul expozitiei „Totul e regizat”, aparut in 2019 la Editura MNAC, va fi lansat tot vineri, 5 iunie, si va fi disponibil in librarie.

Catalin Rulea (n. 1979) este artist si muzician, membru fondator al Centrului de Introspectie Vizuala / Asociatia PPLUS4 (activ intre 2008-2013). Este activ pe scena de muzica alternativa si implicat in proiecte de teatru contemporan. A co-curatoriat Ars Telefonica in 2008, a expus la MNAC in 2016 proiectul „Totul e regizat” impreuna cu regizoarea Ioana Paun. A realizat scenografii si coloane sonore pentru piese ca Produse Domestice, Inamicul Poporului, Voi n-ati vazut nimic, Capete infierbantate, Nu ne-am nascut in locul potrivit, Declar pe proprie raspundere. A realizat designul si a participat in proiecte editoriale precum „Evacuarea Fantomei”, Ion Grigorescu „Omul cu o singura camera”, precum si pentru Platforma de Teatru Politic.

afis catalin rulea limitele rationalului

Proiectul face parte din programul curatorial „Libraria ca spatiu public”, derulat de Art + Design si co-finantat de AFCN. Parteneri media: Wink, Radio Romania Cultural, RFI, Ziarul de Iasi, Modernism.ro..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate