Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
That day of May 2020, improvizație video-performativă transmisă LIVE de pe acoperișul Teatrul Național Craiova
(Teatru)
Dupa aceasta perioada in care toata activitatea artistica a Teatrului National „Marin Sorescu”. Craiova s-a desfasurat in locul de joaca online #teatruncasACASAteatru, a venit si momentul in care actorii si echipa Nationalului isi reiau activitatea si pun primii pasi pe scena, respectand toate masurile de siguranta impuse de actualele conditii de functionare a institutiilor de spectacol.
Pana cand salile de teatru vor fi din nou pline, Teatrul National „Marin Sorescu” a initiat VIDEOFONIA,  cel mai nou program al institutiei, care va aduce noi videoexperiente teatrale.

Primul eveniment din cadrul acestui program este „That day of May 2020”, o improvizatie video performativa transmisa in regim de live streaming sambata, 6 iunie 2020, ora 20:00, de pe acoperisul teatrului. Evenimentul, unic in istoria Nationalului craiovean prin modalitatea de realizare si transmisie (one-shot) imbina elemente din teatru, dans, si cinema si va putea fi urmarit, in direct, pe website-ul: https://tncms.ro/live.

11.05.2020. Luni. Doar o zi. Nimic special.
Sunt departe de casa. In izolare voluntara ca alte miliarde de oameni de pe aceasta Planeta.
Azi m-am gandit la familia mea.
Ca sa pot sa povestesc despre mine, trebuie sa povestesc cumva si despre ei.
Eu sunt o legatura intre un trecut si un viitor.
La fel ca ziua de 11.05.2020.

That day of May 2020

un scenariu inspirat din marturiile membrilor familiei actorului George Albert Costea: Silvia, Alice, Mery, Monica, Coralia, Bogdan, Gabriel, Doina, Roxana, Gheorghe


Concept si performance: George Albert Costea


Regia: Nicolae Constantin Tanase

DJ: Val Ciobanu

Director de imagine: Alexandru Matios

Coordonator livestream: Razvan IlincaNicolae Constantin Tanase este regizor de teatru si film. Primul sau scurt-metraj independent, “BLU”, i-a adus premiul “Cel mai bun Scurtmetraj Romanesc” la TransilvaniaIFF 2012, iar in 2013, a primit premiul ”Tanara Speranta” la Gala Premiilor GOPO. Lungmetrajul de debut “Lumea e a mea” a castigat “Premiul pentru cel mai bun debut” in cadrul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF. La Karlovy Vary, in sectiunea ”East of West”, filmul a primit ”Mentiunea Speciala a Juriului”, iar la Cottbus a primit anualul ”Discovery Award”. Al doilea lung-metraj a avut premiera la Praga in cadrul Prague IFF – Febio Fest.
Val Ciobanu – este un video-editor si DJ roman care abordeaza stilurile muzicale breakbeat, dnb, dubstep, house, techno, cunoscut pentru activitatea intensa pe cele mai cunoscute scene de gen din Bucuresti: Web, Studio Martin, Midi, Cool Cat, Frame, Underground, B52, Control, Expirat.

THAT DAY OF MAY 2020

Urmatoarele evenimente din cadrul proiectului VIDEOFONIA sunt programate pe 11 iunie 2020 -  Obsesii, one-woman show cu actrita Cerasela Iosifescu, in regia lui Yiannis Paraskevopoulos, iar pe 19, 20 si 21 iunie 2020 -  Outfitul searpelui de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu.
Spectacolele se vor juca in sala Studio a Teatrul National „Marin Sorescu” si vor fi transmise in regim de live streaming,  spectatorii putand sa le urmareasca din casele lor, aici: www.tncms.ro/LIVE.

Biletele se pot achizitiona de la agentia teatrala sau online de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet.  Pretul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenti / seniori) la Agentia teatrala, si 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/801

Fiecare bilet contine un cod unic necesar pentru accesarea transmisiunii live pe www.tncms.ro/LIVE


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate