Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Redeschiderea progresivă a Institutului Francez din România Cinema şi mediateci
(Viață)
Asteptarea a luat sfarsit. Institutul Francez din Romania isi redeschide, treptat, mediatecile din toata tara si reincepe proiectiile de cinema la Bucuresti, respectand toate reglementarile in vigoare.
Mediateci

Din 15 iunie, veti avea din nou posibilitatea sa imprumutati si sa restituiti documente prin intermediul serviciului biblio drive din toate mediatecile Institutului Francez la Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.

Cum functioneaza?

1.    Cautati documentele pe care doriti sa le imprumutati in catalogul online, www.carthame.ro.
2.    Trimiteti lista de documente, precizand titlul, autorul si cota, prin e-mail, la adresa mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro.
3.    Mergeti sa va recuperati documentele sau sa le restituiti pe cele imprumutate, prin biblio drive, la intrarea Institutului Francez, pe baza Cardului CulturaPlus. Angajatii mediatecilor sunt bucurosi sa-si regaseasca cititorii, chiar daca zambetul lor risca sa nu fie prea vizibil in spatele mastii.

Unde si cand?

Pentru moment serviciul va fi deschis de luni pana joi, in intervalul orar 10.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46, Timisoara.

Responsabili impreuna!

Este obligatorie purtarea mastii atunci cand mergeti sa restituiti sau sa imprumutati documente.   
Din motive de securitate, documentele restituite sunt pastrate intr-un spatiu de depozitare timp de zece zile inainte de a fi imprumutate din nou, pentru a preveni o posibila contaminare.

Abonament expirat/ Inscrieri

(Re)inscrierile vor fi posibile incepand cu 15 iunie. Plata se va face exclusiv prin virament bancar. Sunati sau scrieti un email mediatecii pentru a obtine coordonatele bancare.

Ce urmeaza?

Institutul Francez urmareste indeaproape evolutia crizei sanitare si masurile luate de autoritatile romane. De indata ce situatia o va permite, va fi posibil si accesul liber in mediateca pentru a cauta documentele dorite.

Gasiti mai multe detalii pe site-ul Institutului Francez: http://institutfrancais.ro/Timisoara/home.
Toate noutatile sunt publicate si pe retelele de socializare Facebook si Instagram ale Institutului Francez !

bibliodrive-photo_hjrivas _Pixabay

Cinema in aer liber la Institutul Francez din Bucuresti

Curtea cladirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucuresti se transforma in sala de cinema in aer liber.
Incepand de sambata, 13 iunie, spectatorii sunt asteptati la film la caderea serii: proiectiile vor incepe imediat dupa 21:00. Publicul este incurajat sa vina incepand cu ora 20:00.
Va fi proiectat cate un film in fiecare seara. Programul detaliat si biletele sunt disponibile pe Eventbook https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco
Terasa “Le Bistrot Social” va functiona si ea si va propune un meniu special «cinema».

Sambata, 13 iunie, dupa exact 3 luni de la inchiderea temporara a cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez incepe proiectiile in aer liber cu un musical clasic, de neuitat, semnat de Jacques Demy si recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes in 1964: „Les parapluies de Cherbourg”. O veti putea revedea pe marea actrita Catherine Deneuve, la doar 20 de ani, in primul rol major al carierei sale.
Proiectiile vor avea loc cu respectarea tuturor regulilor sanitare in vigoare. Pentru siguranta tuturor este redus numarul de locuri disponibile. In caz de vreme nefavorabila, proiectia va fi reprogramata in alta seara.

InstitutulFrancezTM2-photo_ClaudiaTanasescu

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate