Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
„Romanian piano night”. Recital susținut de pianista Dana Ciocârlie cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020
(Muzică)
Miercuri, 24 iunie 2020, ora 19.00, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, in parteneriat cu Muzeul National „George Enescu” si Radio Romania Muzical, prezinta recitalul Romanian Piano Night sustinut de pianista Dana CIOCARLIE cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020.
In program piese de Iosif Ivanovici, George Stephanescu, George Enescu, Paul Constantinescu, Horatiu Radulescu si Belà Bartok. Piesele prezentate cu ocazia Zilei Universale a Iei 2020 reprezinta cadoul muzical facut de pianista Dana Ciocarlie publicului iubitor de frumos, interpretarea acestora fiind realizata, in aceasta perioada, in “studioul de inregistrari Yamaha din Paris”.

Recitalul va putea fi urmarit atat pe pagina de Facebook a asociatiei: https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura/ si pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfZiDeR9wXzrZLOWPFnl9YA, cat si pe pagina de Facebook a Muzeului National George Enescu: https://www.facebook.com/muzeulnationalgeorgeenescu/ si cea a postului Radio Romania Muzical: https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990/.

Dana Ciocarlie

Dana CIOCARLIE, pianista: este una din cele mai cunoscute si talentate pianiste romane ale momentului. Formata la scoala romana de pian, ca alti mari pianisti inaintea ei, precum Dinu Lipatti, Clara Haskil si Radu Lupu, Dana Ciocarlie a studiat, de asemenea, la Paris cu Victoria Melki la Ecole Normale de Musique si si-a incheiat studiile la Conservatorul National Superior de Muzica, in clasa prof. Dominique Merlet si Georges Pludermacher. Intalnirea sa cu pianistul german Christian Zacharias va fi determinata, in special pentru a aprofunda operele pentru pian ale compozitorului Franz Schubert. Repertoriul Danei Ciocarlie este unul vast, plecand de la Bach si terminand cu compozitorii contemporani. Unii dintre ei i-au dedicat lucrari, precum Edith Canat de Chizy, Karol Beffa, Frédéric Verrières, Jacques Lenot, Helena Winkelman, Laurent Mettraux si Dan Dediu. Experienta si talentul sau au fost recompensate cu numeroase premii la concursuri internationale de prestigiu: premiul II la concursul Robert Schumann din Zwickau (orasul natal al compozitorului); Premiul Special Sandor Vegh la Concursul Geza Anda din Zurich; Premiul International Pro Musicis, Premiul Young Concert Artist European Auditions la Leipzig. Dana Ciocarlie este profesor la Conservatorul National de Muzica din Lyon si la Ecole Normale de Musique "Alfred Cortot" din Paris. Incepand din 2010, Dana Ciocarlie si-a propus sa inregistreze si sa prezinte in concert integrala pentru pian a compozitorului Schumann. Mai multe informatii despre activitatea pianistei Dana Ciocarlie gasiti pe www.danaciocarlie.com.

Organizatori: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, Muzeul National „George Enescu” si Radio Romania Muzical

Afis Romanian Piano Night

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Bucuresti, Radio Trinitas, Radio Clasic, Revista Tango – Marea Dragoste, Revista Femeia, Revista Mamica, Bookhub, Literomania, Verbs describe us, Promenada Culturala, LiterNet.ro, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, Agentiadearte.ro, B365.ro, SensoTV, Calendar Evenimente, Ziarul Metropolis, Revista Urbea Mea, Catchy, ArtOut, Republika Kritica, InOras.ro, Bucharest Cultural Events, IQads, Orasulmeu, Bucurestii vechi si noi, PRwave, 4arte.ro, Onlinegallery.ro, Autentici.info, Jurnal de Bucuresti, Buna Ziua Iasi, Ceasca de Cultura,  Romania Pozitiva, Revista Actualitatea Muzicala a UCMR


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate