Cotroceni Summer School isi propune crearea unui cadru in care copiii vor descoperi patrimoniul Muzeului National Cotroceni, dezvoltandu-si potentialul si creativitatea. Atelierele creative sunt construite sub forma unei tabere de vara, prin intermediul careia participantii vor experimenta meseriile de baza dintr-un muzeu: muzeograf, restaurator, curator, ghid.
Atelierele se vor desfasura conform urmatorului program: 6-10 iulie - atelierul de curatoriat
13-17 iulie - atelierul de cercetare istorica
20-24 iulie - atelierul de restaurare
27-31 iulie - atelierul de ghidaj
Proiectul a fost conceput pornind de la ideea de a impartasi copiilor importanta patrimoniului cultural si de a le face cunoscute activitatile care stau la baza protejarii si promovarii acestuia. Scopul proiectului este de a promova educatia si prin intermediul patrimoniului Muzeului National Cotroceni, prin experimentare directa. Copiii vor putea descoperi astfel obiectele din muzeu, cu sprijinul specialistilor care au grija de patrimoniul actual cu implicare si multa pasiune. Avand in vedere misiunea Muzeului National Cotroceni, ca muzeu de arta, dar si ca spatiu memorial, atelierele vor pune un accent deosebit si pe impactul pe care regina Maria l-a avut asupra acestei locatii, a declarat Liviu Jicman, director general al Muzeului National Cotroceni.
Proiectul pilot urmareste dezvoltarea unor ateliere de educatie non-formala care vor putea deveni parte integranta din oferta Muzeului National Cotroceni in legatura cu educatia privind patrimoniul cultural.
. |