Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Filme rare din patrimoniul mondial restaurate de marele regizor Martin Scorsese și Film Foundation se văd la CINEVARA
(Cinema)
Fundatia9 anunta cea de-a doua editie CINEVARA, programul proiectiilor de film in aer liber ce vor avea loc pe toata durata verii (9 iulie – 3 septembrie) in gradina Rezidentei BRD Scena9 din cartierul Icoanei (I.L Caragiale 32).
Editia din acest an este una cu totul speciala, fiind realizata in parteneriat cu Film Foundation, organizatie infiintata de celebrul regizor Martin Scorsese cu scopul de a recupera si de a conserva patrimoniul cinematografic mondial.

Din board-ul fundatiei fac parte nume mari de regizori premiati si recunoscuti in toata lumea ca Alexander Payne, Christopher Nolan, Ang Lee, Kathryn Bigelow, Guillermo del Toro, George Lucas, Paul Thomas Anderson, Sofia Coppola, Steven Spielberg, Spike Lee sau Wes Anderson care, alaturi de Martin Scorsese, educa noile generatii de cineasti si public in spiritul protejarii patrimoniului cultural.

In 2020, Film Foundation implineste 30 de ani de activitate, iar Fundatia9 este onorata sa dedice aceasta editie a CINEVARA eforturilor considerabile pe care organizatia americana le-a initiat in toti acesti ani pentru a restaura peste 850 de filme din intreaga lume.

Pentru al doilea an consecutiv, selectia filmelor CINEVARA este semnata de catre Richard Peña, profesor la School of The Arts, Columbia University si fost director de programe la Film Society of Lincoln Center din New York, Statele Unite ale Americii.

Programul CINEVARA 2020 este dedicat diversitatii culturale si problemelor sociale cu care lumea s-a confruntat de-a lungul timpului, cum ar fi conditia refugiatilor senegalezi in anii ’60 ori sacrificiile pe care o fiica trebuie sa le faca pentru a-si intretine familia emigrata din Pakistan.

Proiectiile vor avea loc in fiecare joi, timp de noua saptamani, incepand cu ora 21.00, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare impuse de lege. In acest context, vor fi disponibile 30 de locuri pentru fiecare proiectie. Accesul se va face pe baza de bilet, ce poate fi cumparat pe platforma EventBook.

Filmele vor fi proiectate dupa cum urmeaza:

*    9 iulie // Amintiri despre subdezvoltare (1968), regia Tomás Gutiérrez Alea
*    16 iulie // Black Girl(1966), regia Ousmane Sembène
*    23 iulie // Insiang (1976), regia Lino Brocka
*    30 iulie // Vara secetoasa (1963), regia Metin Erksan
*    6 august // Servitoarea (1960), regia Kim Ki-young
*    13 august // Mumia (1969), regia Shadi Abdel Salam
*    20 august // Culoarea rodiei(1968), regia Sergei Parajanov
*    27 august // Touki Bouki (1973), regia Djibril Diop Mambéty
*    3 septembrie // Poveste din Taipei (1985), regia Edward Yang


CINEVARA este unul din programele dezvoltate ca parte a programarii artistice anuale a Rezidentei BRD Scena9 din cartierul Icoanei, centrul nostru cultural care timp de 6 zile pe saptamana propune publicului larg o oferta culturala extrem de variata: de la dezbateri si lecturi publice la expozitii de arta contemporana, auditii si intalniri dedicate muzicii si sunetului la proiectii de film si ateliere pentru copii. Suntem onorati sa organizam aceasta editie a CINEVARA ca tribut adus eforturilor facute de catre fundatia americana Film Foundation in ultimii 30 de ani de a restaura si recupera filme din cinematografii neglijate. Mai mult ca oricand, recuperarea fizica, dar mai ales simbolica a trecutului este fundamentala in a intelege mai bine prezentul si a construi un viitor mai bun. Multumim, de asemenea, partenerului nostru fondator, BRD – Groupe Société Générale pentru sprijinul si increderea permanenta in eforturile noastre de a contribui, speram, la o lume mai buna.”
Anca Dragoi, Director Executiv, Fundatia9.

CINEVARA este un program al Fundatiei9, produs si gazduit de Rezidenta BRD Scena9.

Fundatia9 anunta CINEVARA 2020
__________________________________________________________
Despre Fundatia9

Fundatia9, initiativa fondata si finantata de BRD – Groupe Société Générale, sprijina noua generatie de creatori de cultura si educatie. Prin programele noastra, investim in tinerii creatori, deschidem cultura catre public, cultivam curiozitatea, spiritul critic si recuperam fragmente esentiale din memoria noastra. Declansam dezbateri indraznete si exploram perspective noi asupra lumii contemporane.
Cautam sa aducem impreuna artistii, ganditorii si publicul larg ca sa construim o lume in care curajul, empatia si solidaritatea sa fie mai mult decat niste hashtag-uri.
Editam o revista de jurnalism cultural — Scena9 , lansam proiecte cu si despre scena tanara a culturii la Rezidenta BRD Scena9.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate