Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More
(Cinema)
Gradina cu Filme – Cinema & More (Piata Lahovari, Nr.7), unul dintre cele mai cool spatii culturale urbane din centrul Bucurestiului, isi asteapta publicul cu un program care cuprinde un mix de film, muzica, teatru, spectacole de improvizatie, dezbateri continuand programe de traditie,alaturi de cateva noutati.
Gradina de vara este deschisa pana pe 13 septembrie. Evenimentele sunt fie cu intrare libera, in baza unei rezervari online pe bilete.ro sau la casa de bilete Teatrelli, fie cu bilet, pretul unei mese de 2 persoane variind intre 30 lei si 79,38 lei, in functie de tipul evenimentului.

In fiecare zi a saptamanii, de marti pana duminica: Gradina cu Filme – Cinema & More a pregatit publicului mai multe evenimente artistice variate pe parcursul lunii iulie si continua doua dintre cele mai cunoscute programe ale sale, Seara Filmului Romanesc si Seara Filmului European. Alaturi de criticul de film Ileana Birsan, proiectiile filmelor romanesti vor fi insotite de dialoguri substantiale cu regizori, producatori, actori, in timp ce in parteneriat cu institute culturale si ambasade din Romania, Seara Filmului European aduce unele dintre cele mai reprezentative peliculecare invita la descoperirea altor culturi.

Gradina cu Filme 1

Li se adauga Seara Filmului de Dans ca noutate absoluta, care va prezenta atat filme documentare despre importanti creatori din zona de dans contemporan, precum legendara Pina Bausch, cat si inregistrari ale unor spectacole de dans de referinta. Iar Seara Filmului de Fashion propune documentare despre creatori celebri care au marcat industria modei la nivel international, in timp ce duminicile sunt rezervatedocumentarelor muzicale.

Printre filmele si inregistrarile programate in cursul acestei luni se numara documentare ca Miles Davis: Birth of the Cool (5 iulie), McQueen (7 iulie), inregistrari ale unor spectacole de dans marcante, precum Europium (14 iulie) –produs de Centrul Cultural Onasis din Atena si RootlessRoot, difuzat in parteneriat cu Fundatia Culturala Greaca –, dar si celebrul film de fictiune care a devenit un fenomen mondial, Downton Abbey (31 iulie).

Gradina cu Filme 3

STREET ART LA CALD

Pentru a marca acest an atat de complicat pentru public si pentru scena culturala si artistica, Gradina cu Filme – Cinema & More a extins spatiul de manifestare al street-art-ului. O lucrare inspirata de perioada pandemiei, realizata de Radu Pandele, unul dintre membrii SweetDamageCrew, si curatoriata de Mihai Zgondoiu, asteapta sa fie admirata in gangul care permite accesul in Gradina cu Filme. Noua pictura murala este intitualta AccessibleExperience si surprinde un univers transformat in contextul izolarii si al distantarii sociale, avand ca inspiratie tratatul filosofic Simulacres et Simulation de Jean Baudrillard. Pictura  murala se alatura deja cunoscutei lucrari de arta stradala Charlie, realizata tot de SweetDamageCrew, care a devenit emblema spatiului in aer liber.

MUZICA SI TEATRU SI SPECTACOLE DE IMPROVIZA?IE

Programul lunii din Gradina cu Filme – Cinema & More include si concerte speciale, dar si spectacole de teatru, de improvizatie si stand-up comedy. Printre acestea: American Blues Night–BLUES IN FOUR: Raul Kusak, Hanno Höfer, Luis Palominosi Claudiu Purcarin (4 iulie), concert Alex Stefanescu (10 iulie), COLIBRI(18 iulie) - o productie Doctor’s Studio & Teatrul LUNI, cu criticul de film Irina Margareta Nistor intr-o inedita si mai putin obisnuita ipostaza actoriceasca, alaturi de Daniel Popa care semneaza si regia si scenografia spectacolului, sau show-ul de improvizatie al trupei iELE(11 iulie), formata din actritele Camelia Pintilie, Victoria Raileanu, Mihaela Georgescu, Adriana Bordeanu si Juli Nagy.

Programul complet cu toate evenimentele programate la Gardina cu Filme – Cinema & More in luna iulie, precum si regulamentul de participare poate fi accesat la acest link: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/.

Gradina cu Filme_2

Gradina cu Filme – Cinema & More este un proiect al Primariei Capitalei prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate