Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Ziua Franței la Casa Artelor „Dinu Lipatti” Ediție Online
(Muzică)
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, va invita duminica 12 iulie 2020, de la orele 17.00, la „Ziua Frantei”, Editie Online.
Ziua Nationala a Frantei este marcata in fiecare an, la data de 14 iulie, fiind instituita in anul 1880. Cu aceasta ocazie, sunt celebrate doua evenimente ce au marcat istoria moderna a acestui stat - Sarbatoarea Federatiei si inceputul Revolutiei Franceze prin caderea Bastiliei - aceasta zi fiind sarbatorita si in alte tari din Europa, in onoarea Republicii Franceze. Incepand cu secolul al XIX-lea, mari personalitati ale culturii romanesti si-au facut studiile in Franta, preluand multe dintre ideile filosofice si artistice, reformatoare si inovatoare, imbogatind deopotriva viata culturala romaneasca si franceza. Casa Artelor „Dinu Lipatti” celebreaza aceasta zi in semn de omagiu si pretuire pentru Cultura franceza care a daruit de-a lungul secolelor mari opere de arta, creatii literare si muzicale, contribuind la dezvoltarea patrimoniulul cultural al umanitatii.

Conform traditiei deja create, Duminica 12 iulie 2020, Centrul Cultural de Excelenta Casa Artelor „Dinu Lipatti” va da o noua intalnire pe paginile sale de Facebook, Youtube si Instagram, pentru a celebra Arta si Muzica franceza.
   
Incepand cu orele 09:00, va invitam sa urmariti Auditiile cu Inregistrari celebre ale marelui nostru Dinu Lipatti interpretand creatii din repertoriul muzicii franceze. De asemenea, va oferim relatari biografice despre legatura minunata dintre Familia Lipatti si spatiul din Hexagon si Albumul cu Fotografii realizate la evenimentele organizate de Casa Artelor „Dinu Lipatti”, in care artisti romani renumiti au interpretat lucrarile marilor compozitori romani si francezi.
   
De la orele 17:00, vor fi transmise in Premiera Online cele mai frumoase Selectii din Recitalurile si Concertele de Muzica Romaneasca si Franceza sustinute, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, de sopranele Irina Iordachescu, Iulia Isaev si Marta Sandu, tenorii Andrei Lazar si Alin Stoica, pianistele Verona Maier si Madalina Florescu, dirijorul Tiberiu Soare si Orchestra Symphactory. Recitalurile si Concertele cu Muzica Romaneasca si Franceza au avut loc in Curtea si in Salonul Casei Lipatti in cadrul evenimentelor „Zilele Shakespeare” la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, (2018), „Muzica Europei - Zilele Europei” la Casa Artelor „Dinu Lipatti” (2018),  „Festivalul Meridian” Editia a II-a la Casa Artelor „Dinu Lipatti” (2019), iar duminica, 12 iulie 2020, vom avea ocazia sa revedem aceste momente artistice emotionante, in Premiera Online. Programul include liedurile create de marii nostri George Enescu si Dinu Lipatti pe versurile poetilor Clèment Marot, Arthur Rimbaud, Paul Eluard si Paul Valéry, dar si lucrari celebre ale cunoscutilor compozitori francezi: Charles Gounod, Georges Bizet, Jules Massenet, Léo Delibes, Camille Saint-Saëns.
Conceptul evenimentului apartine pianistei si regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Va asteptam cu drag pe paginile noastre de Facebook, Youtube si Instagram sa celebram „Ziua Frantei” Editie Online prin Arta si Muzica.

afis Ziua Frantei 12 iulie 2020 (1) (1)

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate