Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Ediţie specială Bucureştii lui Caragiale: Parcul Cişmigiu devine scena teatrelor bucureştene
(Teatru)
Doua luni de teatru in aer liber, oferit de festivalul „Bucurestii lui Caragiale”: dupa o lunga perioada de cultura online, bucurestenii vor avea din nou acces la spectacole de teatru pe tot parcursul verii si inceputul toamnei. Cea de-a opta editie a festivalului „Bucurestii lui Caragiale” este organizata de Primaria Capitalei, prin ARCUB.
Festivalul este gazduit in Parcul Cismigiu, pe o scena amenajata in aer liber, si se va desfasura pe parcursul a 10 weekend-uri din perioada 18 iulie – 20 septembrie, respectiv: 18-19 iulie, 25-25 iulie, 1-2 august, 8-9 august, 15-16 august, 22-23 august, 29-30 august, 5-6 septembrie, 12-13 septembrie si 19-20 septembrie.

Desfasurata sub motto-ul #SustinemCulturaRO, editia din acest an isi extinde repertoriul in afara operei lui Caragiale si invita toate teatrele din Bucuresti sa prezinte, in cadrul evenimentului, cele mai de succes spectacole de teatru.

In contextul restrictiilor impuse de pandemia COVID-19, proiectul „Bucurestii lui Caragiale” isi propune sa sustina scena teatrala a Bucurestiului – institutii publice si teatre independente –  oferind o platforma de promovare a activitatii lor, in conditiile in care nu toate teatrele din Bucuresti dispun de infrastructura necesara pentru a isi reorganiza activitatea in spatii deschise.

De la teatru pentru copii, productii independente, comedii muzicale, clasice si contemporane, din programul festivalului fac parte spectacole ale teatrelor de stat si independente din Capitala, ce au fost adaptate pentru spatii deschise. Printre participantii editiei se numara Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Mic, UNATC, Teatrul Excelsior, Teatrul Ion Creanga, Opera Comica pentru Copii, In Culise, Teatrul Tandarica, Teatrul de Revista Constantin Tanase, Creart, Teatrul Coquette, Teatrul Arte Dell’Anima, Teatrul Elisabeta si Teatrul Stela Popescu.

Accesul este gratuit si se face in baza unei rezervari online. Mai multe detalii despre programul festivalului, modalitatea de rezervare si regulamentul de acces vor fi disponibile curand pe www.arcub.ro.

-----
Desfasurarea evenimentului, in perioada 18 iulie – 20 septembrie, implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 asa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

Afis BUCURESTII LUI CARAGIALE 2020

Despre Bucurestii lui Caragiale

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” a fost initiat in anul 2012, cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucurestilor, carnaval la 1900” din Capitala, care a recreat atmosfera Micului Paris incepand cu anul 1993 si, ulterior, dupa o pauza de cativa ani, in 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiana cat mai aproape de publicul bucurestean, festivalul in forma actuala, „Bucurestii lui Caragiale”, s-a desfasurat, pe rand, in Centrul Istoric al Capitalei, in Parcul Izvor si, incepand din anul 2017, este gazduit de cea mai veche gradina a Capitalei, Parcul Cismigiu. In contextul actual, festivalul „Bucurestii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali si de a incuraja consumul cultural la nivel local.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate