Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Ruxandra Donose şi Ansamblul Raro la „Vara Magică”, în aer liber, pe 22 şi 23 iulie
(Muzică)
Dupa succesul avut inca de la primul concert din 15 iulie, Festivalul International "Vara Magica" va continua cu celebra mezzo-soprana Ruxandra Donose care va sustine un recital pe data de 23 iulie, de la ora 20.00, in Curtea Ateneului Roman, acompaniata de pianistul Sergiu Tuhutiu, precedata fiind in seara de 22 iulie, pe aceeasi scena, de Ansamblul Raro, compus din Andrey Baranov – vioara, Erik Schumann – vioara, Razvan Popovici – viola, Justus Grimm – violoncel, Diana Ketler – pian.
Pentru prima data in aer liber, Festivalul International „Vara Magica” invita pentru a noua oara consecutiv iubitorii de muzica clasica aflati in Bucuresti in aceasta vara sa vina la seria de concerte camerale si simfonice ce se va desfasura de pe 15 iulie pana pe 27 august, in serile de miercuri si joi, de la ora 20, in Curtea Ateneului Roman, sub genericul “Anul Beethoven la Bucuresti”.
   
Programul serii de 22 iulie va cuprinde in interpretarea Ansamblului Raro doua capodopere ale repertoriului cameral, respectiv Cvintetul cu pian in la major, op. 81 de Dvorak si Cvintetul cu pian in fa minor, op. 34 de Brahms. Pianista Diana Ketler, violonistii Andrey Baranov si Erik Schumann, violistul Razvan Popovici si violoncelistul Justus Grimm sunt muzicienii care alcatuiesc Ansamblul RaRo, grup care de la infiintare (2004) si-a propus sa combine traditia europeana profunda si autentica a muzicii de camera cu o abordare inovatoare. Activitatea ansamblului include spectacole multimedia in colaborare cu artisti video din Japonia si Romania, improvizatii alaturi de DJ si proiecte literar-muzicale. Ansamblul Raro a evoluat in intreaga lume in sali precum Konzerthaus din Viena, Ateneul Roman din Bucuresti, Tate Gallery din Londra, Filarmonica din München si Musahino Hall din Tokio.
   
RD_by_Nicolae_Alexa_(3)
Ruxandra Donose credit foto Nicolae Alexa

Ruxandra Donose a pregatit publicului bucurestean pentru seara de 23 iulie, alaturi de pianistul Sergiu Tuhutiu, un program atractiv de lieduri, cantece, canzonette si arii care va contine lucrari de R. Strauss, G. Faure, G. Rossini, C. Saint-Saëns, J. Offenbach, G. Bizet, T. Brediceanu, G. Dima, S. Dragoi, N. Bretan, P. Tosti. Printre cei mai de seama cantareti ai generatiei sale, Ruxandra Donose a cucerit atat critica de specialitate, cat si publicul larg al principalelor teatre de opera si sali de concert din intreaga lume. Apreciata pentru complexitatea personalitatii sale artistice, pentru intinderea ei vocala si pentru eleganta prezenta scenica, a evoluat pe scene precum Opera de Stat din Viena, Opera Regala Covent Garden din Londra, Opera Bastille din, Metropolitan Opera din New York, Opera din San Francisco, Opera de Stat din Bavaria, Deutsche Oper Berlin, Opera din Los Angeles, Festivalul Glyndebourne, Opera din Zürich, Grand Theatre de Geneve si multe altele.

Sergiu Tuhutiu
Sergiu Tuhutiu

Crescand in anvergura an dupa an, Festivalul International „Vara Magica” va aduce in 2020 pe originala scena din fata Ateneului formatii orchestrale printre care Orchestra Camerata Regala, dirijor Constantin Adrian Grigore, solista Rebekka Hartmann – vioara, Orchestra Romana de Tineret condusa de Cristian Mandeal, solist Stefan Cazacu – violoncel , Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Macelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor si solist Alexander Sitkovetsky  – vioara si Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Orosanu si recitaluri camerale extraordinare sustinute, printre altii, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Josu de Solaun, de Octetul Regal si de Trio Georgeta Iordache – vioara, Andrei Ionita – violoncel, Daria Tudor – pian.

Asadar, din 15 iulie pana pe 27 august, 7 seri orchestrale si 7 seri de muzica de camera de cel mai inalt nivel vor reprezenta atractiile acestui an la Festivalul International „Vara Magica” OPEN AIR, in curtea Ateneului Roman.

Biletele se pot gasi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro si la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana vineri, intre orele 14 si 19.


Programul integral pe www.lanto.ro
Producator : Asociatia Culturala Lanto Magia Muzicii
Coproducatori : Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, TVR 3
Parteneri : NIRO Investment Group, Borsec, Oscar, Luxten, Vizual Graph, Asociatia „Maine va fi mai bine”, Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Filarmonica „George Enescu”, Asociatia culturala Pro Contemporania, Fundatia „Prietenii Muzicii - Serafim Antropov”

15 Iulie – Ansamblul Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu

16 Iulie – Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijor si solist David Lefevre

22 Iulie – Ansamblul Raro, fondat de Razvan Popovici

23 Iulie – Ruxandra Donose – mezzo-soprana, la pian Sergiu Tuhutiu

29 iulie – Cvartetul ARCADIA
                 
30 Iulie – Orchestra Camerata Regala
Dirijor : Constantin Adrian Grigore
Solista : Rebekka Hartmann – vioara

5 August – Alexandru Tomescu – vioara si Josu de Solaun – pian

6 August – Orchestra Romana de Tineret
Dirijor : Cristian Mandeal
Solist : Stefan Cazacu – violoncel

12 August – Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei
Dirijor : Cristian Mandeal

13 August – Octetul Regal

19 August – Romanian Chamber Orchestra
Dirijor : Cristian Macelaru

20 August – Romanian Sinfonietta Orchestra
Dirijor si solist : Alexander Sitkovetsky – vioara

26 August – Trio Georgeta Iordache – vioara, Andrei Ionita – violoncel, Daria Tudor – pian

27 August – Kamerata Kronstadt
Dirijor : Cristian Orosanu
Solisti : Nicolas Dautricourt – vioara, Razvan Popovici – viola

IMG_0451


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate