Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iulie 2022
Recomandări
Deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020” la Muzeul Național de Istorie a României
(Istorie)
Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), in colaborare cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Muzeul Jandarmeriei Romane, Complexul National Muzeal ASTRA, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I si Asociatia RoMilitaria, anunta deschiderea expozitiei  „Jandarmeria Romana 1850 - 2020”. Aceasta va putea fi vizitata incepand de miercuri, 29 iulie 2020, ora 10:00.
Organizata cu ocazia aniversarii a 170 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, expozitia isi propune sa aduca in atentia publicului istoria acestei institutii, care a indeplinit un rol semnificativ in istoria moderna si contemporana a Romaniei. Intemeiata prin ordin domnesc in data de 3 aprilie 1850 de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Romana si-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al sigurantei cetateanului, al drepturilor si libertatilor sale fundamentale.

In cadrul expozitiei vor putea fi admirate o serie de piese, distinctii militare, fotografii, brevete, din colectiile MNIR, Muzeului Jandarmeriei Romane si ale Muzeului Militar National Regele Ferdinand I, alaturi de numeroase replici de uniforme realizate in cadrul proiectului ,,Neamurile traiesc si devin eterne prin pastrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga - In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018”. Cu acest prilej, vor fi expuse, in premiera, obiecte cu o valoare istorica deosebita, care i-au apartinut subofiterului Nicolae Deaconu, participant la Primul Razboi Mondial din partea Jandarmeriei. Aceste obiecte, printre care se numara un livret militar, medalii si numeroase documente fotografice, au fost donate muzeului, cu generozitate, de doamna Ioana Silvia Diaconu, fiica lui Nicolae Deaconu.

O contributie semnificativa la amenajarea expozitiei a avut-o Adrian Nicolae Alexe, unul dintre cei mai reputati specialisti in istoria Jandarmeriei Romane, muzeograf in cadrul  Complexului National Muzeal ASTRA din Sibiu.

Expozitia va fi deschisa in perioada 29 iulie – 20 septembrie 2020 la sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei, din Calea Victoriei 12, Bucuresti si va putea fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 10:00-18:00.

In conditiile impuse de starea de alerta din Romania, expozitia nu va beneficia de un vernisaj.

Afi----Jandarmeria-Româna

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate