Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Teatru interactiv pentru copii şi comedii celebre în al doilea weekend de spectacole în aer liber la „Bucureştii lui Caragiale”
(Teatru)
Dupa un prim weekend de teatru in aer liber bine primit la „Bucurestii lui Caragiale”, Teatrul Bulandra, UNATC, Teatrul de Animatie Tandarica si Teatrul Elisabeta pregatesc spectacole cu priza la public pentru cel de-al doilea weekend de festival: 25 si 26 iulie. Astfel, pe scena festivalului din Parcul Cismigiu, publicul poate vedea la „Bucurestii lui Caragiale” doua comedii contemporane, un spectacol interactiv pentru copii si o montare inedita dupa I L Caragiale.
Cea de-a opta editie a Festivalului „Bucurestii lui Caragiale” este organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB, in perioada 18 iulie – 20 septembrie, in Parcul Cismigiu. Desfasurata sub motto-ul #SustinemCulturaRO, editia speciala din acest an „Bucurestii lui Caragiale” ofera bucurestenilor, dupa o lunga perioada de cultura online, un program extins de spectacole de teatru pe tot parcursul verii si inceputul toamnei.

Al doilea weekend de festival incepe sambata, 25 iulie, ora 10.00, cu un spectacol de matineu excelent jucat al actorilor de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, dupa piesa „O noapte furtunoasa”, in regia Teodorei Florea. Un spectacol potrivit atat pentru cei mari, cat si pentru copiii de scoala generala, productia „O noapte furtunoasa” a UNATC aduce un suflu extrem de proaspat textului lui Caragiale printr-un ritm alert, replici spumoase si personaje haioase jucate de actorii Alexandra Sarbei, Azaleea Necula, Gabriel Hritcu, Aurelian Culea, Dima Tui, Andrei Barbu, Alexandru Horghidan.

Web banner O noapte furtunoasa - UNATC - Bucurestii lui Caragiale

Tot sambata, 25 iulie, de la ora 20.00, Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu si Gheorghe Ifrim prezinta, pe scena din Parcul Cismigiu, spectacolul Teatrului Bulandra „Arta”, o adaptare regizata de Cristi Juncu dupa celebra piesa scrisa de autoarea si actrita franceza Yasmina Reza. O satira cu rasturnari de situatie extrem de fine si replici savuroase, piesa „Arta” a primit premiul Laurence Olivier pentru ”Cel mai bun text de comedie”, Premiul Tony si Premiul Criticilor din New York (Best Comedy). In spectacolul cu acelasi nume, care se joaca de un deceniu la Teatrul Bulandra, regizorul „Cristian Juncu perie bine fiecare replica, ii da sens si stralucire, ii reveleaza umorul, ingredient important pentru intreg spectacolul. […] Spectacolul are calitatile unei bijuterii valoroase, este simplu fara sa fie minimalist, delicat fara pretiozitate, profund fara pretentii si stralucitor fara ostentatie”. Oana Stoica – LiterNet

Web banner Arta_Teatrul Bulandra - Bucurestii lui Caragiale

Cei mici sunt asteptati duminica, 26 iulie, de la ora 10.00, la spectacolul de teatru interactiv „Motanul incaltat” al Teatrului de Animatie Tandarica. O poveste clasica reinventata, regizata si ilustrata muzical de Cristian Pepino, cu papusi la paravan, marionete uriase si pantomima, „Motanul incaltat” indeamna la un dialog creativ intre copiii din public si actorii de pe scena: Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu, Cristina Tane, Mona Toncu, Eugenia Barbu.

Web banner Motanul incaltat - Teatrul de Animatie Tandarica - Bucurestii lui Caragiale

Spectacolul de duminica seara 26 iulie, incepe de la ora 19.00 si este una dintre cele mai jucate comedii ale Teatrului Elisabeta, „Boeing Boeing”. Scrisa de dramaturgul francez Marc Camoletti, spectacolul de teatru „Boeing Boeing” a intrat in The Guiness Book of Records ca piesa de teatru francofona cu cele mai multe puneri in scena in intreaga lume. Montarea de la Bucuresti este regizata de Serban Puiu si ii are in distributie pe actorii Andreas Petrescu, Marius Gilea, Anca Sigartau, Anca Dinicu, Alexandra Velniciuc, Tania Popa, Iulian Balan.

Web banner - Boeing Boeing - Teatrul Elisabeta - Bucurestii lui Caragiale

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” #8 continua, in Parcul Cismigiu, cu noi spectacole de teatru in weekend-urile 1-2 august, 8-9 august, 15-16 august, 22-23 august, 29-30 august, 5-6 septembrie, 12-13 septembrie, 19-20 septembrie. Din repertoriul editiei 2020, fac parte spectacole-concert, un spectacol de teatru-dans contemporan, spectacole-balet si concerte educative, comedii, spectacole pentru copii  si productii independente.

Programul festivalului este disponibil pe www.arcub.ro.

Desfasurarea evenimentului, in perioada 18 iulie – 20 septembrie, implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 asa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

REZERVARI

Accesul la spectacole este gratuit si se face pe baza de rezervare online pe www.arcub.ro si www.entertix.ro. Programul Festivalului Bucurestii lui Caragiale – editia a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro.

Rezervarile sunt disponibile in grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu doua saptamani inainte de fiecare spectacol.

Spatiul dedicat Festivalului este impartit in doua zone de vizionare a spectacolelor:
 
•    SCENA: in zona scenei sunt amplasate 225 de locuri;
•    ECRAN: in fata unui ecran de mari dimensiuni sunt amplasate 120 de locuri ce permit spectatorilor sa urmareasca transmisia live a spectacolului de la scena.
 
Cele doua spatii sunt delimitate de garduri. Trecerea dintr-un spatiu in celalalt nu este permisa.
 
Afis BUCURESTII LUI CARAGIALE_online

Despre Bucurestii lui Caragiale

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” a fost initiat in anul 2012, cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucurestilor, carnaval la 1900” din Capitala, care a recreat atmosfera Micului Paris incepand cu anul 1993 si, ulterior, dupa o pauza de cativa ani, in 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiana cat mai aproape de publicul bucurestean, festivalul in forma actuala, „Bucurestii lui Caragiale”, s-a desfasurat, pe rand, in Centrul Istoric al Capitalei, in Parcul Izvor si, incepand din anul 2017, este gazduit de cea mai veche gradina a Capitalei, Parcul Cismigiu. În contextul actual, festivalul „Bucurestii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali si de a incuraja consumul cultural la nivel local.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate