Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
„Să vorbesc cu tine”,comedia semnată de cunoscuta Ana-Maria Bamberger, deopotrivă dramaturg și medic, vine la Teatrelli după premiera de la Paris
(Teatru)
O comedie despre iubire, „o raza de lumina intr-un timp zbuciumat”, „Sa vorbesc cu tine” este prezentata publicului roman pentru prima data, sub forma unui spectacol-lectura performativ cu Antoaneta Cojocaru si Daniel Pascariu in rolurile principale. Premiera extraordinara online are loc pe 22 iulie, incepand cu ora 18:00.
Textul semnat de Ana-Maria Bamberger a avut premiera mondiala la Théatre Le Guichet Montparnasse din Paris in anul 2018.

Spectacolul-lectura performativ „Sa vorbesc cu tine”, conceput de Antoaneta Cojocaru, are premiera extroardinara online pe data de 22 iulie, incepand cu ora 18.00, pe site-ul Teatrelli, www.teatrelli.com, la sectiunea Spectacole online, unde va ramane disponibil, cu titlu gratuit, pana pe 29 iulie, la ora 23.00.

Cover_Sa vorbesc cu tine

Prezentat pentru prima data in Romania in cadrul seriei speciale de evenimente Teatrelli online, „Sa vorbesc cu tine” este un text contemporan extrem de apreciat, despre care presa franceza a scris ca are „multa inteligenta, navigand intre diferite genuri: comedia clasica, comedia de situatie, in spatele carora se ascunde o scriere cu tonuri psihanalitice”. Personajele principale sunt Nina si Patrick, doi indragostiti care reprezinta doua tipologii diferite: cei doi aduc fata in fata, sub ochii publicului, chiar binomul fericire-nefericire.

In montarea care-i reuneste pe scena Teatrelli pe Antoaneta Cojocaru si Daniel Pascariu, „Sa vorbesc cu tine” se transforma intr-o adevarata desfasurare de forte, cu momente de dans, trecand dincolo de bariera unui simplu spectacol lectura si devenind un adevarat spectacol performativ, in mediul virtual.

Ana-Maria Bamberger, deopotriva dramaturg si medic, autoare multi-premiata la nivel international, este cunoscuta in Romania mai ales datorita montarilor pe textele sale in care a jucat regretata Olga Tudorache.

Despre colaborarea cucei doi actori romani si cu Teatrelli, Ana-Maria Bamberger declara: „Ce a iesit a fost, pentru mine, o foarte frumoasa surpriza si o mare bucurie. Ma asteptam la o lectura – in loc de asta, am vazut deja un spectacol in toata puterea cuvantului. Un spectacol luminos, organic, expresiv, sensibil, melodios, plin de fantezie, ritmat, cu o chimie minunata si foarte bine filmat si montat. Antoaneta si Daniel nu citesc nici o clipa. Se misca, danseaza, si cu fiecare dans, pe melodiile foarte bine alese, intr-o coreografie inspirata, personajele se contureaza si relatia lor se adanceste. Se saruta, se incurca in firele telefoanelor, se cauta si se gasesc, se pierd, se regasesc, isi vorbesc si sunt pur si simplu Nina si Patrick si povestea aceasta este, cu adevarat, povestea lor.”

A fost o intamplare extraordinara, am primit propunerea de a lucra pe textul doamnei Bamberger dupa ce dumneaei a vazut cealalta montare a noastra de la Teatrelli, spectacolul Oxygen. Am spus ca este potrivit sa lucram la acest text in pandemie, gandindu-ne initial la un simplu spectacol lectura, dar personajele erau in camere diferite si ne-ar fi fost greu sa filmam de acasa, asa ca, dupa relaxare, l-am filmat la Teatrelli,pe scena si-a iesit ce veti vedea. Cred ca avem nevoie cu totii perioada aceasta de ceva comic sispumos, de ceva care sa ne aduca un strop de lumina si de bucurie.”, spune actrita Antoaneta Cojocaru.

Spectacolul lectura-performativ „Sa vorbesc cu tine” de Ana-Maria Bamberger, o productie Teatrelli,va fi disponibil publicului online, cu titlu gratuit, timp de o saptamana.

Cu: Antoaneta Cojocaru si Daniel Pascariu
Light design: Stefan Vasilescu
Videocredits: FOTOPUNCT.
Un spectacol-lectura performativ de Antoaneta Cojocaru
Durata: 80 de minute

AFIS_Sa vorbesc cu tine

DespreTeatrelli
Teatrelli este un proiect al Primariei Capitalei, prin creart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatro si dans, precum si dezbateri culturale, artist-talk-uri si concerte acustice.
www.facebook.com/teatrelli/
www.instagram.com/teatrelli/
www.teatrelli.com.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate