Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Basme simfonice şi spectacole concert în weekendul 8-9 august, la „Bucureştii lui Caragiale”
(Teatru)
In weekendul 8-9 august, muzica se imbina cu teatrul in aer liber la „Bucurestii lui Caragiale”, in spectacolele concert ale Teatrului Evreiesc de Stat si concertul educativ al Operei Comice pentru Copii. Acesta este cel de-al patrulea weekend al festivalului care ofera bucurestenilor, dupa o lunga perioada de cultura online, spectacole de teatru cu acces gratuit in Parcul Cismigiu.
Cea de-a opta editie a evenimentului „Bucurestii lui Caragiale” este organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB si se desfasoara pe parcursul a zece weekenduri din perioada 18 iulie – 20 septembrie 2020.

Weekendul de festival 8-9 august este singurul weekend in care spectatorii pot vedea spectacole din repertoriul Teatrului Evreiesc de Stat la „Bucurestii lui Caragiale”#8. Spectacolul care deschide programul de teatru in aer liber din acest weekend, „De la Caragiale la Salom Alehem” (sambata, 8 august, ora 20.00) este o productie unica a Teatrului Evreiesc de Stat. Plin de umor si ironie, spectacolul de teatru cu orchestra este inspirat de operele lui I.L. Caragiale si ale lui Salom Alehem, doi titani ai literaturii est europeene. O incursiune in istoria dramaturgiei secolului al XIX-lea, piesa are o regie colectiva si „este o buna lectie pentru cultura oricarui om. Este mai mult decat o piesa, este un carnaval de masti” in care personaje memorabile se perinda in fata publicului, cu replici celebre si discutii aproape filosofice. „[…] domnul Goe si-a pierdut palaria, iar duduile din Five O’clock au avut divergente cu privire la domnul Mitica. Pe langa aceste opere mioritice, cunoscute publicului romanesc, s-au alaturat si scene, secvente din piesele dramaturgului Salom Alehem. Astfel s-a creat o legatura intre cele doua culturi: cea romanesca si cea idis, din aceeasi perioada.” (Palarisme.ro)

STAND-UP-LECHAIM

Cea de-a doua piesa cu care Teatrul Evreiesc de Stat participa la festivalul din Parcul Cismigiu este spectacolul concert „Stand-Up Lechaim!”, programat pentru ziua de duminica, 9 august, de la ora 20.00. De la oratii de nunta, la cantece de leagan, de joc, de dragoste, de petrecere, lautaresti sau satirice, spectacolul regizat de Maia Morgenstern prezinta cele mai vesele cantece folclorice evreiesti si romanesti intr-un mix muzical exuberant. Ambele spectacole de seara din weekendul 8-9 august beneficiaza de acompaniamentul Orchestrei Teatrului Evreiesc de Stat.

PETRICA-SI-LUPUL

Dintre cele 20 de teatre bucurestene prezente in programul editiei „Bucurestii lui Caragiale” #8, Opera Comica pentru Copii a pregatit, pentru matineul de duminica, 9 august, de la ora 10.00, singurul concert educativ din festival – „Petrica si lupul”. O prezentare extrem de creativa a basmului simfonic cu acelasi nume, compus de Serghei Prokofiev, spectacolul Operei Comice pentru Copii foloseste dialoguri dinamice intre muzica, textul povestitorului si desene in nisip. Personajele pitoresti sunt interpretate chiar de instrumente muzicale, iar ce se povesteste pe scena, se reproduce cu desene in nisip si mici colaje cu animale. „Daca nu ati auzit inca o vrabiuta cantand la flaut sau un motan la clarinet, un ratoi la oboi sau pe lupul cel rau la corn francez, daca nu ati vazut inca o poveste spusa prin desene in nisip, trebuie sa veniti la Opera Comica pentru Copii.” Iulia Toea Muresan

DE-LA-CARAGIALE-LA-SALOM

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” #8 continua, in Parcul Cismigiu, cu noi spectacole de teatru in weekend-urile 15-16 august, 22-23 august, 29-30 august, 5-6 septembrie, 12-13 septembrie, 19-20 septembrie. Din repertoriul editiei 2020, fac parte spectacole-concert, un spectacol de teatru-dans contemporan, spectacole-balet si concerte educative, comedii, spectacole pentru copii  si productii independente.

Desfasurarea evenimentului, in perioada 18 iulie – 20 septembrie, implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 asa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

REZERVARI

Accesul la spectacole se face pe baza de rezervare online pe www.arcub.ro si www.entertix.ro. Programul Festivalului Bucurestii lui Caragiale – editia a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro.

Rezervarile sunt disponibile in grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu doua saptamani inainte de fiecare spectacol.

Spatiul dedicat Festivalului este impartit in doua zone de vizionare a spectacolelor:
 
•    SCENA: in zona scenei sunt amplasate 225 de locuri;
•    ECRAN: in fata unui ecran de mari dimensiuni sunt amplasate 120 de locuri ce permit spectatorilor sa urmareasca transmisia live a spectacolului de la scena.
 
Cele doua spatii sunt delimitate de garduri. Trecerea dintr-un spatiu in celalalt nu este permisa.
 
Despre Bucurestii lui Caragiale


Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” a fost initiat in anul 2012, cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucurestilor, carnaval la 1900” din Capitala, care a recreat atmosfera Micului Paris incepand cu anul 1993 si, ulterior, dupa o pauza de cativa ani, in 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiana cat mai aproape de publicul bucurestean, festivalul in forma actuala, „Bucurestii lui Caragiale”, s-a desfasurat, pe rand, in Centrul Istoric al Capitalei, in Parcul Izvor si, incepand din anul 2017, este gazduit de cea mai veche gradina a Capitalei, Parcul Cismigiu. In contextul actual, festivalul „Bucurestii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali si de a incuraja consumul cultural la nivel local.

vizual Bucurestii lui Caragiale

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate