Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Mișcare și Culoare | Apel de selecție pentru formarea de tineri educatori culturali
(Arte vizuale)
Cursuri teoretice si practice sustinute de artisti, manageri si educatori culturali; documentare si cercetare; schimb cultural la Artisania e V. - un centru cultural multidisciplinar din Neukölln, Berlin; tabara de creatie la sat.
TERMEN LIMITA PENTRU INSCRIERI: 7 august 2020, ora 23:59
miscaresiculoare@gmail.com

Programul Miscare si Culoare pentru formarea tinerilor educatori culturali 2020-2021 este un program de formare practica si teoretica in tehnici specifice educatiei non-formale prin cultura, aferente metodei de lucru a programului educational Miscare si Culoare.

Perioada de derulare a programului este 12 august 2020 - 15 septembrie 2021.

Programul Miscare si culoare, porneste de la proiectul cu acelasi nume, demarat in anul 2017, nominalizat in acelasi an la Premiile AFCN pentru initiative interdisciplinare si premiat cu Locul 1 in cadrul Galei Societatii Civile 2018.

Programul Miscare si culoare propune un nou tip de educatie culturala care integreaza dimensiunea cognitiva cu cea emotionala, kinestezica si de constientizare a propriului corp ca instrument si ca subiect al exprimarii prin arta. Porneste de la ideea ca toate artele se intrepatrund, ca domeniile stiintifice si tehnologia se interconecteaza cu arta, precum e lumea pentru care ii pregatim pe copii sa devina adulti fericiti si bine integrati, acest puzzle - lumea contemporana. In consecinta, programul sugereaza o abordare a educatiei prin arta intr-un mod ce cuprinde mai multe domenii de referinta, cu pornire de la specificul si nevoile proprii varstei, dar satisfacand inainte de toate nevoia copiilor pentru joc - inteles ca element cheie in dezvoltarea societatii si acumularea de cunostinte.

Programul Miscare si Culoare pentru formarea tinerilor educatori culturali se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani, cu studii medii sau superioare, care nu au un loc de munca stabil si sunt interesati sa isi extinda competentele profesionale prin dobandirea unor cunostinte practice si teoretice pe care sa le integreze in activitati de educatie, voluntariat, relatii publice, asistenta sociala, s.a., necesare in mediul institutional sau privat.

Perioada de derulare a programului este 12 august 2020 - 15 septembrie 2021.

Pe parcursul acestei perioade:
• vei lua parte la cursuri teoretice si practice sustinute de artisti, specialisti in comunicare si PR, manageri, educatori culturali, psihologi pentru a-ti diversifica paleta de cunostinte, dar si a gasi formule de lucru care se potrivesc specificului tau profesional;
• vei participa la un schimb cultural la Berlin, pentru a cunoaste peisajul artistic contemporan european si pentru a observa programe de educatie prin arta pentru migrantii din Germania. Schimbul cultural de la Berlin va fi un prilej de a intra in contact cu comunitatile de artisti contemporani din Germania si de a observa modul in care educatia non-formala este folosita in cadrul proiectelor adresate comunitatilor defavorizate. Gazda acestei vizite va fi Artistania e.V. FB: Artistania

Artisania e.V. este un centru cultural multidisciplinar in pivnita abandonata a „Berii Kindl” din Neukölln, Berlin. Un grup de oameni provenind din mai mult de 15 nationalitati si cu varste cuprinse intre 19 si 70 de ani si-au unit fortele pentru a construi un spatiu de lucru independent, condus de deviza „invatare prin practica”. La un an de la infiintare, spatiul a devenit un punct de intalnire cultural. Acum este impartit in studiouri private si spatii comune. Spatiul comunitar sau „Atelierul comun” are o scena si o bucatarie mica si este in centrul activitatilor proiectului. Proiectele colective ale Artistaniei au loc mai ales aici si sunt in mare parte ateliere de teatru, intalniri comunitare, concerte etc.

„Atelierul comun” nu actioneaza doar ca o modalitate de a aduce impreuna artisti locali, ci este utilizat ca loc pentru intalniri internationale si pentru implementarea proiectelor cu parteneri europeni. Artistania Atelier este o existenta dinamica, unde oamenii gandesc in directia complementaritatii si propagarii cunostintelor. Pe langa intalnirile cu artistii Artistania, vei vizita sub ghidajul profesorilor coordonatori diferite muzee din Berlin, precum: Gallery, Old Museum, Bode-Museum, New Museum, Pergamon Museum, Bauhaus-Archive/Museum of Design, Berlinische Galerie, German Historical Museum, Gemäldegalerie (Old Master Paintings), Jewish Museum Berlin, Medical History Museum (Charité), Museum of Natural History;

• vei derula activitati de documentare si cercetare;
• 2 tineri vor fi selectati pentru a participa in calitate de observatori la Tabara de creatie la sat  pentru copiii participanti la programul Miscare si Culoare, unde vor avea ocazia sa intre in contact cu arta populara romaneasca prin intermediul mesterilor locali.

Toate chelutielile de transport si cazare vor fi acoperite de Asociatia Sectia de Coregrafie.

SELEC?IA PARTICIPAN?ILOR:

Etapa I
• CV
• Poza portret
• Scrisoare de intentie privind participarea la program sub forma unui eseu pe tema: Rolul educatiei culturale in integrarea sociala a persoanelor care apartin grupurilor vulnerabile (max. 2500 de caractere fara spatii)

Asteptam aplicatia ta pe adresa de e-mail: miscaresiculoare@gmail.com
Termenul limita de trimitere a documentelor: 7 august 2020, ora 23:59

Etapa II:
Interviu online prin Zoom
Data: 10 august 2020 (ora urmeaza a fi comunicata ulterior)

Comunicarea rezultatelor: 11 august 2020

*Criterii de departajare
- disponibilitatea de a participa la ???????????? ???????????????? ???? ???????????? si ?????????????? ???? ??????????????? ???? ?????? (datele exacte ale deplasarilor urmeaza a fi stabilite in functie de evolutia Covid-19)

PROGRAM AUGUST 2020

•    Miercuri, 12 august 2020 – Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei
15:30 - 16:30, Curs teoretic  (introducere in program)
17:00 – 19:00, Curs practic (observarea activitatilor de predare, aferente Modulului 2 Miscare si Culoare “Ce sunt emotiile si cum ne coloreaza ele perceptia asuypra lumii?” O introducere in lumea emotiilor, despre cum acestea ne modifica perceptia asupra lumii, in scopul de a facilita exprimarea libera si constientizarea propriilor emotii)

Locatie desfasurare curs teoretic/practic: MNAC - Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei, Sector 5, Bucuresti

•    Vineri, 14 august 2020 – Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei
16:00 – 17:00, Curs optional  (observarea activitatilor de predare online aferente atelierului online din cadrul Modulului 2 Miscare si Culoare)
18:00 – 20:00, Curs online (teorie)

Realizator: Asociatia Sectia de Coregrafie (ASC), www.choreodep.com
Parteneri: Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie, Muzeul ?aranului Roman, Muzeul Municipiului Bucuresti, Scoala Ferdinand I, Scoala Sf. Silvestru, Liceul Bolintineanu
Co-finantator: Administratia Fondului Cultural National

Miscare si culoare_apel de selec?ie pentru formarea de tineri educatori culturali

Programul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul programului sau de modul in care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate