Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
UNDERCLOUD, Festivalul de Teatru Independent de Orice începe marți, 11 august
(Teatru)
Cea de-a 13-a editie a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice va avea loc anul acesta in perioada 11 - 18 august, in aer liber, in curtea Muzeului National al Taranului Roman si in gradina Muzeului de Istorie Naturala “Grigore Antipa”. Pe durata celor 8 zile, spectatorii vor avea sansa de a vedea un program complex, adresat atat adultilor cat si copiilor, respectand masurile impuse pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
In fiecare dimineata, micii spectatori se pot bucura de sectiunea MiniCloud. Intre 11 si 15 august, in curtea Muzeului Taranului, vor avea loc o serie de ateliere de teatru pentru copii, necesare dezvoltarii nu doar cognitiva, cat si sociala si emotionala a generatiei tinere. Iar intre 11 – 18 august, Marian Ralea revine in rolul Magicianului pentru o serie de spectacole create special pentru UNDERCLOUD, ”Cetatea Povestilor”, ce sunt adresate copiilor intre 3 si 14 ani, dar la care sunt bineveniti si bunicii, parintii sau fratii/surorile mai mari.

Timp de 7 zile se construieste cu sarg la cetatea povestilor, punand caramida peste caramida pentru a crea castelul preferat al tuturor copiilor. Spectatorii aleg personajele care Merita sa intre in cetate, fie ca sunt eroii din povesti, ajutoarele lui Fat-Frumos sau chiar adversarii cei mai inversunati. Judecand drept fiecare personaj in parte, poate o sa avem surpriza sa aflam ca lupul este de fapt victima capritei sau ca vulpea a avut intotdeauna intentii bune in privinta ursului. In cea de-a 8-a zi, cand constructia va fi finalizata, cetatea va tine un carnaval unde ilenele cosanzene si fetii frumosi vor canta si dansa alaturi de personajele alese in zilele trecute.Spectacolele sunt programate zilnic in gradina Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Serile UNDERCLOUD sunt dedicate sectiunii BestOf, ce reuneste cele mai indragite spectacole premiate de-a lungul anilor in festival, printre care BABEL – castigatorul Premiului ”Undercloud” la editia a X-a, BASMA CURATA, castigator al Premiului Juriului in 2019, CU CE VA SERVESC? ce le aduce pe scena UNDERCLOUD pe Maia Morgenstern, Rodica Mandache si Chris Simion-Mercurian, iar pe Oana Pellea o vom putea vedea in EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA CRAITELOR LUNATICE (Premiul Under any Cloud in 2017). Publicul va mai putea viziona si castigatorul Premiului Under any Cloud din 2015, spectacolul ARTA in regia si adaptarea lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu si Gheorghe Ifrim, CARPATHIAN GARDEN, Cel mai bun spectacol la Undercloud 2014 si OMUL PERNA, spectacol castigator a 4 premii in 2016 iar cel mai bun actor din 2019, Marian Ralea, va urca pe scena alaturi de Dana Rogoz, Ionut Visan si Florentina Tilea in PROOF, o productie unteatru in regia lui Andrei si Andreei Grosu.

Undercloud mai aduce in 2020 si performance-uri lectura: ”Mai dragut decat Dostoievski” (o lectura dupa Nora Iuga si Angela Baciu, in dramatizarea lui Chris Simion-Mercurian cu Maia Morgenstern si Carla-Maria Teaha – urmat de o discutie cu cele doua autoare: Nora Iuga si Angela Baciu), ”Noaptea de foc” (lectura-performance cu Marius Manole, dupa romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt), ”Cum am dresat un melc pe sanii tai” (piesa scrisa de dramaturgul Matei Visniec, un „performance  reading” in filigran poetic, creat de doua femei – actrita Carla Maria Teaha impreuna cu regizoarea Mariana Camarasan) si ”Nebunul” (dupa romanul lui Savatie Bastovoi, punctul de pornire al spectacolului performance cu Antoaneta Cojocaru, in dramatizarea si regia Chris Simion – Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei).

In perioada pandemiei, artistii independenti din Romania au creat spectacole de teatru online, a caror tema surprinde starea prin care am trecut cu totii. UNDERCLOUD prezinta publicului “Instructional pentru singuratate”, o serie teatrala online interactiva in care participantii sunt instruiti in arta de a scoate ce este mai bun din propria singuratate. Cele trei instructionale ii au ca protagonisti pe actorii Marius Manole (101. Cum sa te intalnesti cu tine insuti, r: France-Elena Damian), Katia Pascariu (102. Cum sa dormi cat iti propui, r: Tamilla Woodard) si Matei Chioariu (103. Cum sa rezolvi camerele singuratatii, r: Ana Margineanu).

“Work. No Travel”, spectacolul regizat la Teatrul Replika de Bobi Pricop, indeamna la solidarizare cu toti cei care migreaza in cautarea unui loc de munca. Spectacolul, cu Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzica) si Alex Calin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori), scaneaza fragmente din vieti traite in nesiguranta si alienare, vieti improvizate care ajung sa insemne un singur lucru: bani trimisi acasa pentru familie.
Toate evenimentele UNDERCLOUD vor avea loc respectand masurile impuse pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Biletele pentru spectacolele UNDERCLOUD se gasesc online, pe Eventbook si mystage.ro.

Spectatorii festivalului UNDERCLOUD pot beneficia si anul acesta de traditionala oferta ”1+1”. Oricine achizitioneaza bilete cu un card Raiffeisen Bank primeste 1 bilet gratuit la unul cumparat, pentru orice spectacol #UNDERCLOUD13! Aceasta oferta este disponibila exclusiv in Libraria Humanitas Magheru, Libraria Humanitas Kretzulescu si Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 si programul festivalului se gasesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival si instagram.com/undercloudfestival.

uc13_KV_afis_v3_480x680+3mm

UNDERCLOUD este creat si organizat de Asociatia UNDERCLOUD.
Finantat de Ministerul Culturii.
Sponsori: Raiffeisen Bank, Staropramen, CBRE, Aqua Carpatica, Samburesti, 
Sustinut de: Euromedia, Nespresso, Red Bull, Idea Clean Zone, Kasper.
Parteneri institutionali: Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Creart, Teatrelli, PMB.
Gazduit de: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.
Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.

------
UNDERCLOUD a fost creat in 2008 si este primul festival de teatru independent din Romania. Din 2014 se desfasoara sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate