Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
#Cei7AniDeAcasă: Zilele Nordului continuă și în vremuri de pandemie
(Viață)
A saptea editie a Zilelor Nordului va avea loc in 28-30 august, exclusiv in aer liber, in Darabani si alte localitati din judetul Botosani. Biletele, maxim 400/eveniment, s-au pus in vanzare pe iabilet.
Agenda festivalului include concerte The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, The Kryptonite Sparks si Nicu Alifantis, premiere de teatru, proiectii de film, lucrari de arta stradala, conferinte si dezbateri, scoli de vara pentru ONG-uri si grupuri civice. Desfasurata sub sloganul #Cei7AniDeAcasa, editia din 2020 a Zilelor Nordului lanseaza doua initiative de regenerare urbana: #PrimaScoala, reconstructia primei scoli satesti din Moldova la Darabani, si #NoulCentruVechi, program de revitalizare urbana in Botosani.

Festivalul are loc cu respectarea tuturor normelor sanitare si legale in vigoare, pentru maxima siguranta a participantilor, artistilor si voluntarilor implicati.

Sapte locatii in aer liber

Curtea Conacului Bals
din Darabani este locatia care gazduieste cele mai multe evenimente in acest an de #ZN: concertele de deschidere si de inchidere cu Nicu Alifantis si Adam’s Nest, spectacolele de teatru „Port” si „Gewalt la Darabani” cu Atelierul de Teatru si Texte Bune in Locuri Nebune, proiectiile de film si conferinta Intalnirile Nordului.

Stadionul Orasenesc din Darabani este in acest an scena principala pentru concerte, oferind conditii optime pentru respectarea normelor curente de protectie si distantare pentru toti participantii la festival. Aici vor concerta, sambata, 29 august, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers si The Kryptonite Sparks.

Poiana Teioasa din Darabani, epicentrul editiilor de pana acum ale festivalului, gazduieste in acest an numai competitia de trail din cadrul Maratonului Nordului, cu probele sale de semimaraton, cross si family.

Memorialul Eminescu de la Ipotesti este locul de intalnire al specialistilor si pasionatilor de dezvoltare urbana din regiunea de Nord, la prima editia a Scolii pentru Dezvoltarea Moldovei, care are invitati de la Banca Mondiala, MKBT: Make Better si Divizia de Inovare Urbana.

Complexul Tara de Sus, aflat in apropierea Dorohoiului, va gazdui prima intalnire a Platformei Cord, noul program de crestere a capacitatii si colaborarii intre ONG-urile si grupurile informale active in domeniile cultural, de tineret, civic si social din regiune.

Centrul Comunei Pomarla este punctul de start si finish pentru competitia de MTB a Maratonului Nordului, aflata la a zecea editie, la care vor lua parte circa 300 de ciclisti.

#PrimaScoala din Darabani este locul de desfasurare pentru atelierele de educatie si reconstructie, folosind exclusiv tehnici si materiale traditionale, a primei scoli satesti din Moldova. Proiectul este demarat de catre Asociatia Nord cu sprijinul Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Nord-Est si a Primariei Darabani.

Un an al solidaritatii

In primavara acestui an, in contextul crizei COVID-19, Asociatia Nord si-a sistat pentru o perioada proiectele curente pentru a demara campania #7deAcasa, prin care a mobilizat peste 500 de donatori in sprijinul spitalelor din judetul Botosani. Campania a reusit sa livreze Spitalului Judetean Mavromati din Botosani un aparat de ventilatie si anestezie in valoare de peste 100.000 de lei si sa distribuie cateva mii de echipamente de protectie in institutiile medicale din intregul judet.

„E un an despre care vom povesti cu totii multa vreme. Pandemia ne-a facut sa intelegem cat de vulnerabili suntem cu totii, care sunt lacunele societatii in Romania si peste tot, dar ne-a si ajutat sa realizam ca avem o forta extraordinara de a fi solidari, de a fi responsabili fata de comunitatile noastre. Suntem bucurosi sa putem oferi o editie speciala a Zilelor Nordului in acest an, una ca in vremurile bune, dar cu respectarea regulilor de azi. Si suntem increzatori ca ea se va adauga in sirul amintirilor frumoase ale acestui complicat 2020”,
a declarat Stefan Teisanu, presedintele Asociatiei Nord.

Editia a saptea a festivalului Zilele Nordului are loc in Darabani si alte localitati din judetul Botosani in perioada 28-30 august 2020. Evenimentul se desfasoara cu respectarea tuturor normelor sanitare si legale in vigoare si conteaza pe implicarea participantilor, artistilor si voluntarilor pentru a-l transforma intr-un exemplu pentru Romania.

Biletele sunt disponibile pe https://www.iabilet.ro/bilete-zilele-nordului/. Detalii despre editia a saptea a festivalului Zilele Nordului gasiti pe www.zilelenordului.ro

Afis ZN1.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate