Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Începe a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure pe 13 august!
(Muzică)
In perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO va invita la Classics for Pleasure – 10 years of enchantment. Un simbol cultural al  Ardealului, festivalul ii asteapta pe melomani cu 3 concerte de muzica clasica si o expozitie inedita.
Anul acesta festivalul sarbatoreste pe langa cei 10 ani de existenta si 250 de ani de la nasterea legendarului compozitor Ludwig Van Beethoven.

Festivalul se va deschide pe data de 13 august cu un concert original in Piata Mare care va avea in program reorchestratii clasice ale celor mai cunoscute piese pop si rock din istoria muzicii. Pe data de 14 august melomanii vor fi rasfatati cu un concert deosebit, dedicat lui Ludwig Van Beethoven, ce face parte din tematica #BTHVN2020 - un adevarat regal pentru toti iubitorii de muzica si de frumos. Inchiderea va avea loc pe data de 15 cu traditionalul concert Proms of Delight ce va aduce pe scena din Piata Mare o formula rar intalnita, de trei tenori si o soprana.

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi Madalina Pasol, Bianca Ionescu-Ballo, Gheorghe Costin, Florin Budnaru, Adrian Dumitru, Mihai Urzicana, Alexandru Ilie, Constantin Adrian Grigore si bineinteles Orchestra Filarmonicii din Sibiu.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

02

Programul festivalului va fi urmatorul:

13 august ora 20.00, Piata Mare

Enchanting Classics
Vibe Orchestra
Dirijor: Alexandru Ilie
Solisti: Ovidiu Anton, Ayona, Daniel Vots, Cosmin Stanciu

14 august ora 20.00, Piata Mare
Beethoven Forever
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Gheorghe Costin
Solista: Madalina Pasol

15 august ora 20.00, Piata Mare
Proms of Delight
Philarmonia Elite Orchestra
Dirijor: Constantin Adrian Grigore
Solisti: Mihai Urzicana, Florin Budnaru, Andrei Dumitru, Bianca Ionescu-Ballo


13 – 15 august, Piata Mare
Sibiu Art Manifest on Wheels
Expozitie de arta vizuala

01

In cadrul festivalului vor fi respectate toate masurile pentru prevenirea raspandirii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul culturii. In Piata Mare din Sibiu se vor implementa urmatoarele masuri: perimetrul de desfasurare a festivalului va fi delimitat cu garduri de protectie, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanta de 2 metri. Locurile disponibile sunt limitate, iar accesul publicului se va face in ordinea venirii, intre orele 18.00 – 20.00. La punctul de intrare, fiecarui spectator i se va masura temperatura cu termometre non-contact si nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezinta tuse, stranut, rinoree, febra, stare generala modificata, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C. Purtarea mastii este obligatorie. Distantarea sociala este obligatorie.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu, cu suma de 170,000. Obiectivul sau este promovarea la nivel national si international a excelentei Sibiene si promovarea muzicii clasice in randul publicului.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Spectacolul din prima seara a festivalului face parte din proiectul HITSORAMA: REWIND & REINVENT si este co- finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.

Le multumim in mod deosebit sponsorilor fara de care aceasta editie nu ar fi fost posibila Boromir, La Fantana, MAN MHS Trucks & Bus Group.

afis.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate