Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Caravana filmului românesc va ajunge şi anul acesta la Zilele Municipiului Brăila
(Cinema)
„Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul” va reveni si anul acesta la Zilele Municipiului Braila cu o noua serie de filme romanesti. La fel ca si in anii anteriori, spectatorii sunt invitati sa vizioneze proiectiile in Parcul Monument, in serile de 13, 15 si 16 august, cu incepere de la ora 21:00.
Programul este unul variat si se adreseaza publicului de toate varstele si, ca in fiecare an, selectia filmelor are in vedere prezentarea unor pelicule care au legatura cu meleagurile brailene.

Joi, 12 august, de la ora 21.00, spectatorii ii pot revedea pe Carmen Galin, Draga Olteanu – Matei, Gheorghe Dinica, Elena Albu, Dan Nutu in „Ilustrate cu flori de camp”, regia Andrei Blaier. Filmul spune povestea Laurei (Carmen Galin), care ajunge intr-un orasel de pe malul Dunarii pentru a scapa de o sarcina nedorita.

„Caravana filmului romanesc” continua sambata, 15 august, cu „Secretul lui Bachus” (regia Geo Saizescu), spectatorii avand posibilitatea de a se reintalni cu actorul care a iubit atat de mult Braila incat si-a adaugat locul nasterii la nume: regretatul Stefan Mihailescu – Braila. 

In ultima seara a „Caravanei filmului romanesc” la Braila, micutii spectatori sunt invitati sa se bucure, alaturi de parinti si bunici, de aventurile si cantecele din filmul „Veronica” (regia Elisabeta Bostan). Alaturi de Lulu Mihaescu (Veronica), Margareta Paslaru sau Dem Radulescu, spectatorii o vor vedea pe braileanca Vasilica Tastaman, in rolul Vulpii.

Stimati spectatori, asa cum v-am obisnuit, va asteptam cu frumoase filme romanesti si cu intrarea libera, rugandu-va  sa respectati masurile impuse pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2!

Programul Caravanei filmului romanesc – Cartea si filmul, la Braila


PARCUL MONUMENT

13, 15 si 16 august 2020,  dupa urmatorul program:

Joi, 13 august, ora 21.00: ILUSTRATE CU FLORI DE CÂMP
Scenariul si regia: Andrei Blaier;
Cu: Carmen Galin, Draga Olteanu – Matei, Gheorghe Dinica, Elena Albu, Eliza Petrachescu, Dan Nutu

Sambata, 15 august, ora 21.00: SECRETUL LUI BACHUS 
Regia: Geo Saizescu; Scenariul: Titus Popovici;
Cu: Stefan Mihailescu-Braila, Gheorghe Dinica, Dem Radulescu, Emil Hossu, Jean Constantin

Duminica, 16 august, ora 21.00: VERONICA
Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate si Elisabeta Bostan;
Cu: Lulu Mihaescu, Margareta Paslaru, Dem Radulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihaita

***

Desfasurarea evenimentului implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 asa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020

Caravana filmului romanesc la Braila 2020 web

Scopul „Caravanei filmului romanesc – Cartea si filmul / Capodopere ale cinematografiei nationale”, proiect aflat la a opta editie, este acela de a promova filmul romanesc, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc din toate timpurile.
„Caravana filmului romanesc” aduce filmul romanesc in atentia spectatorilor, promovandu-l intr-o maniera accesibila. Filme de patrimoniu si succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate orasele tarii, mari si mici, in spatii diverse. Aceste evenimente, rememorand marile momente ale trecutului si prezentului filmului romanesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului si stimuleaza sentimentul de mandrie locala, prin punerea in valoare a geografiei culturale a oraselor.

***
Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), in parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) si Digifilm Design, a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMANESC, proiect ce s-a derulat, la nivel national, prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.
In cei opt ani de existenta, Caravana filmului romanesc a ajuns in peste 40 de orase, avand un numar aproximav de 200.000 de spectatori si consemnand 3.050 de referiri in presa locala si nationala. In cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistica si tehnica de exceptie, fiind refacute ca sunet si  imagine.
*
Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul National al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, ANF - Arhiva Nationala de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual – Societatea Autorilor Romani din Audiovizual.

La Braila, proiectul este realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate