Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
#UNDERCLOUD13 se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național Grigore Antipa până pe 18 august
(Teatru)
Cea de-a 13-a editie a UNDERCLOUD. Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din Romania, se desfasoara in curtea Muzeului National al Taranului Roman si in gradina Muzeului Grigore Antipa, respectand toate masurile si normele in vigoare pentru siguranta spectatorilor.
Dupa o serie de spectacole sold-out, #UNDERCLOUD continua pana pe 18 august cu spectacole de teatru independent premiate in editiile precedente, o sectiune de performance-lectura, spectacole pentru copii, spectacole online si cinema de arta. Sambata, 15 august, in curtea Muzeului National al Taranului Roman se vede OMUL PERNA (sold-out), urmat de proiectia filmului ”Totul nu va fi bine”, proaspat premiat la TIFF cu Premiul Fipresci.

Duminica dimineata este dedicata celor mici: Magicianul a pregatit special pentru UNDERCLOUD spectacolul „Cetatea Povestilor” adresate copiilor intre 3 si 14 ani. Seara, cel mai bun actor din 2019, Marian Ralea, va urca pe scena alaturi de Dana Rogoz, Ionut Visan si Florentina Tilea in PROOF (sold out).

Pe Oana Pellea o vom putea vedea luni in EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA CRAITELOR LUNATICE (Premiul Under any Cloud in 2017). In aceeasi seara, mai sunt disponibile cateva bilete la spectacolul CUM AM DRESAT UN MELC PE SANII TAI, dupa un text scris de Matei Visniec. O intalnire artistica unica in filigran poetic cu muzica live si proiectii video. Actrita Carla Maria Teaha, muzicienele Madalina Paval si Raluca Stratulat, artistul visual Vlad Lazarescu si regizoarele Amalia Iorgoiu si Mariana Camarasan va dau intalnire in gradina Muzeului Antipa, de la ora 22:30.

Din seria spectacolelor online, luni, de la 22:00, “Work. No Travel”, spectacolul regizat la Teatrul Replika de Bobi Pricop, indeamna la solidarizare cu toti cei care migreaza in cautarea unui loc de munca. Spectacolul, cu Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzica) si Alex Calin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori), scaneaza fragmente din vieti traite in nesiguranta si alienare, vieti improvizate care ajung sa insemne un singur lucru: bani trimisi acasa pentru familie.

Ultima zi de festival aduce pe scena spectacolul BASMA CURATA, castigator al Premiului Juriului in 2019, un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorarii originii culturale romanesti, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele si povestile traditionale sau obiceiuri traditionale romanesti.
Seara se incheie cu spectacolul-lectura ”Nebunul” - dupa romanul lui Savatie Bastovoi, cu Antoaneta Cojocaru, in dramatizarea si regia Chris Simion – Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei. Sectiune sustinuta de CBRE.

DSC_7277

Biletele vor putea fi achizitionate prin 2 metode:
- De la Librariile Humanitas Cretulescu si Humanitas Cismigiu si de la Muzeul Antipa contactless, cu cardul sau telefonul.
- De pe site-urile EventBook si Mystage prin achizitie on-line. Biletele vor fi livrate pe mail si pot fi printate sau accesate din telefon.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 si programul festivalului se gasesc pe www.undercloud.ro , pe facebook.com/undercloudfestival si instagram.com/undercloudfestival.

UC13_lectura performance_V3_a_cum am dresat 3

UNDERCLOUD este creat si organizat de Asociatia UNDERCLOUD.
Finantat de Ministerul Culturii.
Sponsori: Raiffeisen Bank, Staropramen, CBRE, Aqua Carpatica, Samburesti,  FruFru, Urban Monkey
Sustinut de: Euromedia, Nespresso, Red Bull, Idea Clean Zone, Kasper.
Parteneri institutionali: Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Creart, Teatrelli, PMB.
Gazduit de: Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.
Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.

------
UNDERCLOUD a fost creat in 2008 si este primul festival de teatru independent din Romania. Din 2014 se desfasoara sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate