Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Excursia finalului verii în Nordul țării: 2000 de bilete disponibile la festivalul Zilele Nordului
(Muzică)
Pentru a se putea ingriji de siguranta si sanatatea participantilor, invitatilor si echipei, festivalul Zilele Nordului a pus in vanzare numai 2.000 de bilete la editia din acest an, a saptea din istorie.
Desfasurata sub genericul #Cei7AniDeAcasa, editia se desfasoara in perioada 28-30 august in Darabani, Botosani si alte localitati din regiune, iar agenda ei propune 25 de evenimente culturale si concerte.

Cum arata experienta ZN in 2020

Festivalul propune o agenda de zi si una de seara, cu activitati desfasurate exclusiv in aer liber.

Activitatile de zi sunt gandite pentru ca participantii sa se poata bucura de ele individual sau in grupuri mici. Astfel, festivalierii pot alege intre scoli de vara, competitii sportive si calatorii de zi:

Calatorii in Nord. Iubitorii de excursii si experiente au la dispozitie 7 trasee pentru calatorii de zi pe care le pot face cu prietenii sau familia. Gandite pentru 8 ore, dintre care cel putin 5 sunt alocate vizitelor si experientelor, traseele ii poarta pe iubitorii de calatorii prin cele mai interesante locuri ale regiunii si ii aduc inapoi la Darabani pentru spectacolele, concertele si filmele de seara din cadrul ZN.

Competitii sportive. Ca de obicei, iubitorii de sport se pot inscrie la turneul Nordul Joaca Tenis si la competitiile deja consacrate ale Maratonului Nordului: aproape 500 de participanti sunt asteptati sa ia startul la MTB Pomarla si Teioasa Trail. Inscrierile se fac pe site-ul maratonulnordului.ro pana la data de 20 august.

Scoli de vara. La editia din acest an a festivalului debuteaza Scoala pentru Dezvoltarea Moldovei si intalnirile Platformei Cord, prima adresata specialistilor si pasionatilor de dezvoltare locala si regionala, iar a doua ONG-urilor si grupurilor informale active in domeniile cultural, de tinerel, civic si social. Inscrierea la scolile de vara se face pe zilelenordului.ro.

Activitatile de seara se desfasoara la Darabani si sunt experiente colective, limitate la 250 si, respectiv, 400 de participanti care isi pot procura biletele de pe site-ul festivalului si din reteaua iabilet.ro:

Concerte. Sambata seara trupele The Mono Jacks, byron si The Kryptonite Sparks canta pe Stadionul Orasenesc din Darabani in cel mai mare eveniment al festivalului din acest an. Vineri seara si duminica seara muzica se aude din curtea Conacului Bals, cu Nicu Alifantis si Adam’s Nest.

Teatru. Atelierul de Teatru din Botosani prezinta premiera spectacolului „Port”, de Simon Stephens, care ar fi trebuit prezentata la festivalul AmFiTeatru, din pacate anulat din cauza pandemiei. In „Gewalt la Darabani”, compania independenta „Texte bune in locuri nebune” dramatizeaza in premiera absoluta un episod iconic din istoria orasului Darabani: conflictul de la finalul secolului al XIX-lea intre evreii si romanii din localitate.

Filme. In acest an, de la zece seara, sunt proiectate in curtea Conacului Bals filmele „Babyteeth, prima iubire”, proaspat distins cu Trofeul Transilvania si Premiul Publicului la TIFF, „colectiv”, documentarul lider de audiente pe HBO si „Opinci”, un scurt metraj de animatie despre povestea romanului care a mers pe jos pana la Paris.

Florin Andrei - 1st Night (13)_web
Florin Andrei - 1st Night

Participantii se pot caza in campingurile festivalului de la Darabani si Pomarla, precum si in pensiunile din Darabani, pentru ambele optiuni rezervarile facandu-se pe site-ul zilelenordului.ro.

Revitalizare prin cultura

Echipa Nord si partenerii sai demareaza in acest an doua initiative comunitare de revitalizare urbana prin cultura. La Darabani, cu sprijinul Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Nord-Est, a Societatii Romane pentru Studii Istorice si a Primariei Darabani, incep atelierele #PrimaScoala, de reconstructie a cele mai vechi scoli satesti din Moldova folosind numai tehnici si materiale traditionale. In Botosani debuteaza miscarea Noul Centru Vechi, care isi propune sa anime prin cultura cea mai frumoasa zona a orasului.

Ne-am propus ca in acest an, al saptelea al nostru impreuna, sa ne amintim de #Cei7AniDeAcasa ai fiecaruia si sa ne imaginam cum putem face ca ei sa insemne mai mult pentru comunitatile noastre. Ne uitam si la inceputurile istoriei locale in Darabani si Botosani, intr-o incercare de a le actualiza prin contributia noastra, a celor de azi, insa privim si catre istoria recenta, in care aceasta pandemie poate si trebuie sa insemne un restart in modul in care traim si muncim impreuna pentru binele comun”, arata organizatorii.

Festivalul Zilele Nordului se desfasoara cu deplina respectare a normelor sanitare si de siguranta comunicate de catre autoritati. Activitatile au loc exclusiv in aer liber, accesul se face controlat, pe baza de bilet, iar participantii au obligatia de a purta in permanenta masca de protectie si de a respecta distantarea fizica.

Biletele si abonamentele, cu reducere de 50% pentru copiii cu varste sub 12 ani, se gasesc online pe zilelenordului.ro si iabilet.ro.
https://www.facebook.com/ZileleNordului

Florin Andrei - Maratonul Nordului (44) web
Florin Andrei - Maratonul Nordului

zn139

zn194
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate