Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Concert de basm 2020
(Muzică)
Daniel Dorobantu pregateste un concert cinematic ce prezinta in avanpremiera urmatorul album. Artistul va canta in Muntii Parang, iar concertul va fi transmis LIVE, duminica, 16 august, de la ora 21:00.
Pentru a accesa transmisia, urmati link-ul: https://www.facebook.com/events/295534418304100/

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Explorari contemporane ale traditiei”, proiect organizat de Asociatia Culturala Traditionala Negura si co-finantat de catre Consiliul Judetean Timis. Este cel de-al 13-lea eveniment din seria Concertelor de Basm, si al 2-lea concert din serie ce este transmis din natura, primul avand loc pe Varful Bihor, in Muntii Apuseni, in 2016.

Despre Concertele de Basm

Un basm fara cuvinte, al carui limbaj il stii dintotdeauna. Pentru ca vine de acolo de unde vii si tu. O experienta care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere catre mirare. Ca si cum ai sta pe malul unei ape curgatoare si ai privi in adâncurile tale”, arata artistul Daniel Dorobantu.

In noi se regasesc toate melodiile care au fost create de la inceputul lumii. Fie ca facem muzica sau doar o ascultam, impartasim acelasi mister. Acest mister si starea de mirare pe care acesta o trezeste in noi sunt sursele de inspiratie pentru fiecare concert de basm – un concept de concert cinematic care ii apartine muzicianului si artistului vizual timisorean Daniel Dorobantu.

Concertele de basm prezinta o muzica ce se afla la intersectia dintre electronic ambient si modern classical. Vizual, concertele de basm imbina elemente arhaice, primordiale, de mitologie si folclor românesc cu cele mai recente tehnici de productie audio-vizuala.

Fluide de la un capat la altul, concertele de basm ofera o muzica imersiva si invaluitoare, emotionala si totodata detasata, lucrata in linistie, translucida si incântatoare. O calatorie atemporala intre lumi, in deplina siguranta, care duce mereu spre inalt. Cufundat in muzica, publicul traiste o stare de liniste interioara, de netulburare, de bucurie.

Daniel Dorobantu Live by Mihai Surdea 1

Daniel Dorobantu Live by Mihai Surdea


De la debutul sau in 1995, Daniel Dorobantu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrari de arta video, instalatii, spectacole live si experimente multimedia. Arta sa este o marturie a unei viziuni dense despre explorare si cautare in sfera nedefinitului. Il motiveaza un interes de lunga durata si o cercetare continua asupra naturii inspiratiei insasi si asupra aspectelor contemplative si meditative ale procesului artistic. Lucrarile sale au fost comandate si promovate de Institutul Cultural Roman, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timisoara, Romanian Design Week si mentionate in The New York Times si The Guardian. Ca si fondator al ansamblului de arta sincretica Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient in Romania.


Daniel Dorobantu Live by Georgiana Feidi 2

Daniel Dorobantu Live by Georgiana Feidi


Daniel Dorobantu Live by Georgiana Feidi 3

Daniel Dorobantu Live by Georgiana Feidi.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate