Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Raiffeisen Bank vă oferă Zilele Enescu: trei zile și trei nopți, o aniversare cu poveste
(Muzică)
Raiffeisen Bank lanseaza pe platforma Raiffeisen Art Proiect. Stagiune Virtuala, evenimentul Zilele Enescu: trei zile si trei nopti, o aniversare cu poveste, dedicat zilei de nastere a marelui compozitor George Enescu (19 august 1881).
Programul celor trei zile Enescu pe platforma Raiffeisen Art Proiect este urmatorul:

miercuri, 19 august

ora 11:00: dezbatere live preluata de la Concursul International George Enescu, cu Mihai Constantinescu; accesibil in sectiunea Conversatii;

ora 19:30: documentarul “Acasa la George Enescu”, realizat de Cronicarii Digitali, in sectiunea Explorator;

joi, 20 august

ora 19:00: tur virtual online “Pe urmele lui Enescu prin Bucuresti”, cu Interesting Times Bureau;

sambata, 22 august

ora 10:00: tur pietonal (offline),” Experienta Enescu in Bucuresti”, cu Interesting Times Bureau ghid Anita Sterea.

Echipa Cronicarii digitali reia, intr-un video de 18 minute intitulat „Acasa la George Enescu”, calatoria facuta de marele muzician inaintea plecarii lui din Romania. In 1946, George Enescu, manat parca de o premonitie, a hotarat sa viziteze fiecare dintre casele in care a locuit. O facea pentru ultima data, pentru ca nu a mai revenit pana la moartea lui in Romania. Cronicarii digitali au refacut intocmai acest traseu pe care l-au prezentat, in premiera, in editia din 2019 a Festivalului International George Enescu. Perioada de difuzare a acestui video va fi intre 19 august (cu lansare la ora 19:30) si 16 septembrie 2020. Autorii filmului sunt: Horia Sirghi (Zaiafet), Cristian Simonca (Blogul lui Otrava), Vlad Efenie, Dana Gont, Bogdan Buzuleac si Ionut Costea (Goguci). Proiectul a fost realizat de echipa Cronicarii digitali in cadrul Festivalului International George Enescu, editia 2019 si a fost sustinut de Raiffeisen Bank.

650x319

Joi, 20 august de la ora 19:00 va oferim un tur virtual «Pe urmele lui Enescu prin Bucuresti», in care vom afla despre legatura stransa dintre muzician si Reginele Romaniei, relatia de iubire dintre Maruca Cantacuzino si George Enescu, locurile in care a locuit in Bucuresti, rolul pe care l-a avut in dezvoltarea Ateneului Roman sau relatiile sale cu personalitati ale lumii muzicale bucurestene. Turul online va dura o ora si jumatate si poate fi urmarit in direct in sectiunea Explorator din #StagiuneaVirtuala, la finalul sau avand loc o sesiune de intrebari si raspunsuri in care cei interesati pot afla mai multe detalii de la ghizi.

enescu

Sambata, 22 august de la ora 10.00, turul dedicat amintirii lasate de George Enescu pe strazile Bucurestiului va fi organizat pietonal (offline) si va dura aproximativ doua ore. Se va derula in zona centrala (Bd. Magheru, str. George Enescu, Calea Victoriei). Datorita restrictiilor impuse de contextul pandemic, numarul maxim de persoane care pot participa la tur este de 12. Turul se va face cu respectarea stricta a regulilor de distantare, iar purtarea mastii va fi obligatorie. Cei dornici sa se inscrie la turul pietonal trebuie sa trimita un email la adresa hello@interestingtimes.ro. Locurile fiind limitate, inscrierea se va face pe principiul primul venit – primul servit.

Tururile - atat virtual cat si pietonal - sunt oferite gratuit de Raiffeisen Bank si gasiti detalii in sectiunea Explorator din platforma Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala, https://art.raiffeisen.ro/

1080x1080

Platforma Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro/ ) a fost lansata la inceputul lunii iunie 2020. Valorificand facilitatile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuala extinde accesul publicului, de oriunde din Romania si din afara tarii la creatii artistice valoroase si promoveaza totodata artistii in aceasta perioada, propunand o solutie pentru continuarea activitatii lor in contextul creat de criza sanitara. Platforma este actualizata cu o frecventa saptamanala cu proiecte sau noutati. Materialele video inregistrate si cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anuntate la lansarea fiecarui proiect.

Raiffeisen Bank s-a implicat in sprijinirea artei si culturii romanesti inca din anii 2000, considerand ca trebuie sa-si aduca aportul la dezvoltarea Romaniei si in acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din Romania si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales sa fie partener de traditie al unor importante manifestari culturale romanesti: Festivalul International George Enescu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale si turnee cu Teatrul Act si Asociatia Goong. Raiffeisen Bank sustine, de asemenea, proiecte care promoveaza patrimoniul cultural al Romaniei, printre care Via Transilvanica si Cronicarii Digitali.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate