Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Proiecții în aer liber la a 5-a ediție Película @Cinema Elvire Popesco
(Cinema)
Pentru serile de cinema in aer liber de la cinema Elvire Popesco, organizatorii celei de-a 5-a editii a festivalului Pelicula au pregatit o selectie de 5 filme ce pot fi vizonate in premiera  extraordinara in Romania. Toate filmele sunt subtitrate in limba romana.
LOS DIAS DE LA BALLENA/ZILELE IN CARE A APARUT BALENA, filmul cu care Pelicula deschide cea de-a 5-a editie, este lungmetrajul de debut al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo. O poveste plina de culorile grafitti-ului de pe strazile din Medellin, care vorbeste despre dorinta unor tineri de a schimba lumea. Un film plin de forta si vulnerabilitate. Inaintea proiectiei, spectatorii vor beneficia de un moment surpriza.

LOS DIAS DE LA BALLENA
LOS DIAS DE LA BALLENA

EL VIAJE DE JAVIER HERAUD/CALATORIA LUI JAVIER HERAUD este cel mai recent documentar semnat de regizorul peruvian Javier Corcuera (invitatul special al editiei din 2018). Poet si luptator de gherila, Javier Heraud a fost ucis la 21 de ani. In ciuda varstei sale fragede, el a lasat in urma o opera fundamentala pentru poezia peruviana.

EL VIAJE DE JAVIER HERAUD
EL VIAJE DE JAVIER HERAUD

ALELI/CASA DE VACAN?A este cel de-al doilea film regizat de Leticia Jorge (Uruguay). O familie porneste intr-un weekend de furie nechibzuita, ciocnire a dorintelor, nostalgie nesolutionata, sezlonguri, remedii florale Bach, probleme cu legea. Un weekend in care fiecare se va izbi de celalalt, la propriu si la figurat. O drama cu accente comice, plina de momente intense.

ARANA/PANZA DE PAIANJEN este propunerea Chile pentru Cel mai bun film strain la Premiile Oscar 2020, si cel de-al treilea film regizat de Andres Wood care este selectat pentru a-i reprezenta tara la Oscar. Pentru scenariu, regizorul a colaborat cu chilianul Guillermo Calderon (scenaristul filmelor lui Pablo Larrain: Neruda, The Club). Un thriller politic care urmareste inceputurile miscarii ultra-nationaliste care au dus la caderea lui Salvador Allende si la ascensiunea dictatorului Augusto Pinochet.

ARANA
ARANA

Productia care inchide seria proiectiilor din curtea Institutului Francez este, dupa buna traditie a festivalului, un film cu si despre tango. PIAZZOLA, LOS ANOS DEL TIBURON/ASTOR PIAZZOLA, ANII RECHINULUI, regizat de Daniel Rosenfeld, este un documentar argentinian despre ‚‚cel mai important compozitor de muzica tango din lume’’.  Muzicianul si compozitorul argentinian de muzica pentru bandoneon, Astor Piazzolla (1921-1992), a revolutionat tangoul. Va invitam sa il descoperiti.

PIAZZOLA
PIAZZOLA

Biletele pentru proiectiile outdoor au fost puse in vanzare pe eventbook.ro: https://eventbook.ro/festival/pelicula.

Toate aceste filme pot fi vizionate si online, de pe intreg teritoriul Romaniei, in perioada 9-16 septembrie 2020. Biletele si abonamentele pentru selectia online a festivalului vor fi puse in vanzare in prima saptamana a lunii septembrie pe eventbook.ro. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achizitionate si direct, de pe platforma Cinesquare.net, pe parcusul zilelor de desfasurare a festivalului (9-16 septembrie).

Selectia completa de filme din acest an cuprinde productii din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic, Peru, Spania si Uruguay.

A 5-a editie a festivalului Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, va avea loc online intre 9 si 16 septembrie 2020, respectand toate normele si masurile in vigoare pentru organizarea de evenimente.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE si Asociatia Culturala ARTICHITANA.

Sponsori: Mez Craft Ro, License Hub, Saha, Alien Films Entertainment
Parteneri: Cinesquare, Bad Unicorn, Eventbook
Parteneri Institutionali: institutul Francez, Ambasada Frantei, Ambasada Peru, Ambasada Braziliei, Ambasada Chile, Ambasada Mexicului, Ambasada Argentinei, Institutul Cervantes

Poster web PELICULA 5

Pagina de instagram: @peliculalafe
Website: www.peliculafiesta.ro

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate