Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Corul de Copii al Municipiului Iași – un nou proiect de anvergură al Ateneului ieșean
(Muzică)
Corul de Copii al Municipiului Iasi este un proiect initiat de Primaria Municipiului Iasi si realizat de Ateneul National din Iasi, sub atenta indrumare a doamnei Raluca Zaharia. Corul va fi format din elevi talentati ai orasului, cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani si va reprezenta Iasul prin concerte si aparitii la evenimente locale si nationale, precum si prin participari la festivaluri internationale de profil.
Misiunea programului este de a uni copiii din Iasi prin cant coral. Pentru indeplinirea acestei propuneri, corul pune accentul pe incluziunea sociala prin liberul acces, indiferent de statutul social si, implicit, pe dezvoltarea copiilor care locuiesc in zonele cu un grad scazut de cultura, in familii defavorizate, unde lipseste comunicarea culturala si interactivitatea.

Astfel, toti cei care doresc sa se implice in acest proiect, o pot face, cu titlul gratuit, inscriindu-se, ca prim pas, la preselectiile care vor avea loc in datele de 3 si 4 septembrie 2020.

Inscrierile se pot face incepand de astazi, 27 august 2020, pana pe 3 septembrie, inclusiv, accesand https://forms.gle/9nangs5igm5xRGKE9.
 
„Desi astfel de initiative mai exista in lume (New London Children’s Choir, Boston Children’s Chorus, Chicago Children’s Choir, New York Chilrden’s Chorus, Hong Kong Children’s Choir etc.), in Romania, din informatiile noastre ar fi primul proiect de acest fel – un cor de copii oficial al orasului, care sa permita accesul cat mai multor copii si tineri la cultura, educatie artistica, dezvoltare personala si cooperare sociala. Astfel, prin aceasta initiativa imaginea orasului Iasi ar fi promovata nu doar in Romania, ci la nivel mondial.”,
a declarat coordonatoarea acestui proiect, Raluca Zaharia.

Despre proiectul intitulat Corul de Copii al Municipiului Iasi, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului iesean, a afirmat: „Ne bucuram ca acest proiect se va desfasura sub cupola Ateneului si ca se bucura de sprijinul atat al Primariei Municipiului Iasi, cat si al altor institutii publice de renume, locale si nationale. Comunitatea ieseana va beneficia, prin infiintarea acestui cor de copii, de educatie prin muzica, ajutand la crearea unor grupuri sociale de tineri si parinti care sa desfasoare si sa sprijine activitati artistice si care sa contribuie la sistemul educational informal.”

Daca doriti sa faceti parte din acest proiect, completati formularul disponibil atat pe    site-ul institutiei noastre, la www.ateneuiasi.ro/corul-de-copii/, cat si pe pagina de Facebook www.facebook.com/CorulDeCopiiIasi/ .

De ce sa faci parte din acest cor?

„A canta in cadrul unui cor poate aduce multe beneficii celor implicati. Este o activitate participativa care ofera accesul cantaretilor la cele mai frumoase pagini ale creatiei muzicale.
Ofera publicului din oras si din tara o gama extinsa de activitati culturale (recitaluri, concerte, spectacole) la care poate participa.
Creeaza in mod inerent o comunitate, atat pentru copii cat si pentru parintii lor, si dezvolta intelegerea reciproca, colaborarea si respectul.
Cantul coral este o activitate incluziva si poate fi o unealta eficienta pentru integrarea sociala. Imbunatateste calitatea vietii si are efecte pozitive asupra sanatatii si a sperantei de viata.

Corul de Copii al Municipiului Iasi ofera fiecarui membru mediul necesar sa se exprime artistic, sa deschida colaborari durabile in interiorul unei comunitati in continua crestere. In plus, ii va implica pe membrii corului in proiecte nationale si internationale.”
Raluca Zaharia, dirijor

Raluca Zaharia, absolventa a Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Muzicologie, Compozitie, Pedagogie Muzicala si Teatru, la specializarea - Dirijat Cor Academic, detine o bogata experienta dirijorala, fiind presedinte al Asociatiei Culturale ZART, dirijor al Corului de Copii „RAZA” si al grupului coral „SunnyVox” si dirijor, intre 2011 si 2020, al Corului de copii „Juniorii Operei”, al Operei Nationale Romane Iasi.

Anunt


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate