Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Turneul naţional „Legends”. Rock-ul întâlneşte muzica clasică
(Muzică)
Classic will rock you. Trei muzicieni virtuozi de repertoriu clasic - Matei Ioachimescu si  PERCUSSIONescu (Irina Radulescu, Razvan Florescu) - rescriu si transforma, cu doar trei instrumente ce suna insa ca o intreaga orchestra, unele dintre cele mai mari hit-uri ale rockului international in cadrul turneului national „Legends”, care se va desfasura intre 26 septembrie si 6 octombrie, in opt orase din Romania (Cluj-Napoca, Medias, Deva, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Brasov, Ploiesti si Bucuresti).
Proiectul este organizat de Asociatia Art&Co cu sprijinul Forumului Cultural Austriac Bucuresti si este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

Legends” este un program electrizant de cea mai inalta tinuta artistica, inovator, atractiv si emotionant deopotriva, dezvoltat de instrumentistii Matei Ioachimescu (flaut), Irina Radulescu (marimba) si Razvan Florescu (vibrafon), impreuna cu compozitori contemporani romani si straini, intr-un format unic in Romania. Seria „Legends” reprezinta si revenirea pe scenele romanesti a excelentul flautist de origine romana Matei Ioachimescu, stabilit la Viena si considerat un adevarat „rock star” al salilor de concert internationale. Alaturi de el se va afla duo-ul PERCUSSIONescu (Irina Radulescu, Razvan Florescu), un grup cameral original, de exceptie, care isi consolideaza puternic numele pe scenele internationale. Impreuna, imbinand creativitatea cu o tehnica, cei trei artisti vor explora noi teritorii muzicale, oferind publicului roman o experienta sonora ce reinterpreteaza total piese ale unor „legendele” ale rockului - Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple.

In paralel, vor fi ascultate in prima auditie piesele a sase compozitori proveniti din spatii culturale diverse, ce creeaza muzica viitorului, la granita intre genuri: Margareta Ferek-Petric (Austria), Pavel Singer (Austria), Jacob Elkin (SUA), Sabina Ulubeanu (Romania), Mihai Maniceanu (Romania), Gabriel Malancioiu (Romania), Andrei Petrache (Romania) si Jorge Rojas (Venezuela).

Flautistul Matei Ioachimescu este recunoscut pentru interpretarile repertoriului baroc, modern, dar si pentru recitaluri cross-over, sustinand o activitate concertistica impresionanta, pe scene renumite din Europa si Japonia. Este absolvent al Universitatii de Muzica din Viena, oras in care s-a si stabilit. Pentru  activitatea  sa  intensa  si calitatea  inalta  a proiectelor  sustinute, i-a fost incredintat titlul de "Ambasador al Integrarii" in anul 2013 de catre Ministerul austriac al Afacerilor Europene si Internationale. www.mateiioachimescu.com

Adaptabilitatea, sensibilitatea, virtuozitatea si interesul permanent pentru inovatie, sunt elementele care definesc PERCUSSIONescu,  singura formatie camerala de percutie din Romania, creata in 2016 de catre tinerii muzicieni Irina Radulescu si Razvan Florescu. Cei doi alatura vibrafonul si marimba, doua dintre cele mai sofisticate si spectaculoase instrumente de percutie. Initiativa celor doi are ca fundament pasiunea comuna pentru trei stiluri distincte, pe care le impletesc in concertele lor: clasic, jazz si clasic-contemporan. PERCUSSIONescu este o formatie in plina ascensiune in Europa, facand parte din proiectul “Connectarts”, prima platforma online din Romania dedicata promovarii profesioniste a tinerilor interpreti de muzica clasica/contemporana.
www.connectarts.ro/proiecte/duo-irina-radulescu-razvan-florescu/

Programul turneului national „Legends”:

26.9 Cluj-Napoca, MUZEUL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI, ora 19:00 /

27.9 Medias, BISERICA EVANGHELICA SF. MARGARETA, ora 19:00 /

28.9 Deva, SALA PROARTE a Colegiului National “Decebal”, ora 19:00 /

29.9 Timisoara, IULIUS GARDENS, ora 19:00 /

30.9 Sfantu Gheorghe, CENTRUL DE CULTURA ARCUS, ora 19:00 /

1.10 Brasov, BASTIONUL TESATORILOR, ora 19:00 /

2.10 Bucuresti, GREEN HOURS, ora 19:00 /

3.10 Ploiesti, FILARMONICA "PAUL CONSTANTINESCU" /

4.10 Bucuresti, GREEN HOURS, ora 19:00 /

6.10 Bucuresti, SALA RADIO, ora 19:00 /


Biletele sunt disponibile online sau la casele de bilete institutiilor respective.


Proiectul „Legends” este cofinantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

Organizator: Asociatia Art&Co

Partener: Forumul Cultural Austriac Bucuresti

Parteneri culturali: Radio Romania, Green Hours, Filarmonica de Stat Transilvania, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Forumul  Democrat al Gemanilor din Romania, Centrul Cultural “Dragan Muntean” Deva, Colegiul National “Decebal” Deva, Lions Club Deva - Sarmizegetusa, Fundatia Hategan, Iulius Town Timisoara, Centrul de Cultura Arcus, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Bastionul Artistilor, TAM-TAM Art to Heart Festival, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiesti.

Powered by: Tomasi Flöten

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate