Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Se redeschide stagiunea de concerte la Sala Radio!
(Muzică)
Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor. Vineri, 2 octombrie (ora 19:00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.
Dintre cei 7 semifinalisti ai sectiunii de violoncel a Concursului International ”G.Enescu” derulat recent online, unul singur este din Romania!

Tanarul muzician STEFAN CAZACU (26 de ani) – ce va concura anul viitor in semifinala prestigioasei competitii – este invitat special in concertul de deschidere a stagiunii. Stefan canta pe un violoncel de colectie, creat in urma cu 103 ani, la Torino.

Stefan Cazacu foto Cristina Bobe

Concertul prezentat de Orchestra Nationala Radio se va desfasura sub bagheta dirijorului britanic DUNCAN WARD, premiat ca cel mai bun tanar dirijor al anului 2005 de catre BBC. Intre anii 2012-2014, Duncan Ward a fost dirijor-bursier al Academiei Orchestrei Filarmonicii din Berlin (pozitie in care a fost numit de celebrul dirijor Sir Simon Rattle).
Programul serii invita la o calatorie muzicala in Viena sec. XVIII prin creatiile lui HAYDN: Concertul nr. 1 pentru violoncel si orchestra si Simfonia nr. 96 – ”Miracolul”. Unul dintre cei mai ”prolifici” compozitori din toate timpurile, Haydn a creat 104 simfonii, aproape 90 de cvartete de coarde, 62 de sonate de pian etc. si este adesea supranumit ”parintele simfoniei”.

In dubla calitate de dirijor si compozitor, DUNCAN WARD este deja implicat in numeroase proiecte alaturi de cele mai apreciate ansambluri europene: Orchestra Radio din Frankfurt, London Symphony Orchestra, Bayerische Rundfunk, Orchestra Radio din Finlanda, Orchestra Radio din Viena, Orchestre de Paris, orchestrele BBC, Orchestra Sinfonica Siciliana, RTE National Symphony Orchestra din Irlanda s.a. A dirijat concertul aniversar Britten 100th Birthday, sustinut alaturi de muzicieni din Berliner Philharmoniker si concertul intitulat Violins of Hope, alaturi Berlin Philharmonic Strings, pentru a marca comemorarea a 70 de ani de la eliberarea de la Auschwitz.

Duncan Ward credit Alan Kerr

Tanarul violoncelist STEFAN CAZACU se bucura – la doar 26 de ani - de o carte de vizita ce reprezinta baza unei cariere de succes: educatia complexa primita de timpuriu intr-o celebra familie de muzicieni, studii muzicale universitare urmate la Bucuresti si la Viena, numeroase premii obtinute in diverse competitii nationale si internationale, aparitii - in ipostaza solistica - alaturi de toate orchestrele simfonice din Romania, dar si recitaluri pe scene din Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania s.a. Stefan Cazacu si-a inceput la doar 6 ani formarea muzicala, alaturi de tatal sau, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu.

Accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis pana la ora 18.50 si publicul este rugat sa respecte cu strictete regulile de acces afisate la intrarea in incinta cladirii si pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, benzinariile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. De asemenea, biletele se pot achizitiona si de la Casa de bilete a Salii Radio.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate