Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
”Imperialul” beethovenian în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio!
(Muzică)
Miercuri, 7 octombrie (ora 19.00), Orchestra de Camera Radio prezinta publicului primul sau concert din noua stagiune (2020-2021) si propune un concert 100% BEETHOVEN, dedicat Anului International Beethoven, marcat  in intreaga lume la implinirea a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor.
Celebrul Concert nr. 5  pentru pian si orchestra – Imperialul, ultimul dintre concertele de pian compuse de Beethoven si cel mai cunoscut dintre ele, va fi interpretat la Sala Radio de apreciatul pianist SIMON TRPCESKI (Macedonia), aplaudat in recitaluri la New York, Paris, Londra, Sydney sau Tokyo si alaturi de orchestre ca Orchestre National de France, New York Philharmonic, Concertgebouworkest Amsterdam, China Philharmonic sau Sydney Symphony Orchestra.

Dedicat Arhiducelui Rudolf, protector si elev al marelui muzician, concertul a fost interpretat prima oara chiar de acesta, in 1811, la Viena. Denumirea de ”Imperialul” este datorata grandorii si maretiei lucrarii, dar este un supratitlu pe care nu l-a atribuit Beethoven creatiei sale, ci Johann Baptist Cramer, unul dintre cei mai mari pianisti ai epocii si editor de partituri muzicale.

Evenimentul va fi dirijat de TIBERIU SOARE, dirijor al Operei Nationale Bucuresti, ce s-a aflat la pupitrul unor ansambluri de prestigiu ca Orchestra Filarmonica din Londra (London Philharmonic Orchestra), Orchestra Filarmonica Regala (Royal Philharmonic Orchestra) sau Hof Symphoniker Orchester.

Tiberiu Soare foto Alexandru Constantinescu

Concertul de la Sala Radio va prilejui publicului si auditia Simfoniei a 8-a de Beethoven, ce cuprinde pasaje inspirate de o viata si o atmosfera de tip rustic, pe care Beethoven le-a intalnit in preumblarile sale din aceasta perioada a vietii. Premiera a avut loc la Viena, in februarie 1814, si lucrarea a fost dirijata de Beethoven, care isi pierduse complet auzul. „O astfel de muzica pica direct din cer in creierul compozitorului”, spunea Berlioz despre aceasta creatie beethoveniana.

Simon Trpceski credit B. Ealovega

Accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis pana la ora 18.50 si publicul este rugat sa respecte cu strictete regulile de acces afisate la intrarea in incinta cladirii si pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, benzinariile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. De asemenea, biletele se pot achizitiona si de la Casa de bilete a Salii Radio.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate