Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Grupul LEGO® lansează cel mai mare set de cărămizi din istoria brandului, LEGO Colosseum
(Viață)
Incepand de maine, 27 noiembrie, fanii LEGO® vor putea sa aduca in casele lor o particica de istorie, recreand obiectivul emblematic al Romei cu impresionantul set LEGO Colosseum. Cu 9036 de piese, LEGO Colosseum este cel mai mare set de caramizi LEGO lansat pana acum (record anterior detinut de LEGO® Star Wars™ Millennium Falcon) fiind special creat astfel incat sa reflecte arhitectura incredibila a amfiteatrului Roman original.
Este, astfel, un proiect de care fanii se vor putea bucura pe deplin.

Fanii LEGO si pasionatii de istorie vor putea aduce istoria italiana chiar in propria sufragerie, intrucat acest set reprezinta o reproducere autentica din caramizi LEGO a impunatorului Coloseum – cu o suita de detalii realiste. Acest model epic LEGO include o reproducere a celor trei etaje distincte ale Coloseumului, cu coloane din ordinele Doric, Ionic si Corintic. Aceste coloane au fost recreate fidel in forma de caramizi LEGO, folosind o suita de tehnici creative de construire, inclusiv volute decorative, recreate prin recolorarea unui element LEGO pentru role, intors invers, pentru un aspect autentic.

Fiecare detaliu din set a fost atent creat pentru a reda in totalitate maiestria Coloseumului – incluzand chiar si 80 de arcade in zona spectatorilor (acelasi numar ca originalul) si trei nuante de culori pentru a replica diversele coloane si sugera trecerea timpului pentru obiectivul de aproape 2000 de ani. Experienta de constructie a fost creata astfel incat sa fie similara procesului original, arena de lemn LEGO fiind ultimul element plasat, asa cum a fost in anii 1990. Setul reprezinta o adevarata provocare, devenind totodata centrul atentiei in orice incapere s-ar afla. LEGO Coloseum are o baza ovala, care permite acestui set  sa fie privit din orice unghi, dintr-o perspectiva de 360º. Fanii pot alege partea pe care doresc sa o expuna – fie ca este vorba despre partea de sud, distrusa de varii cutremure si dezastre naturale de-a lungul timpului, sau zidul de nord, care este mai putin afectat. Coloseumul dispune de Arcuri, care au fost recreate cu ajutorul detaliilor caramizilor LEGO, permitand o perspectiva a centrului Coloseumului din exterior, similara amfiteatrului original.

Una dintre cele mai mari provocari si totodata cel mai important aspect a constat in replicarea grandorii monumentului in forma LEGO. Am simtit ca modelul LEGO ar trebui sa evidentieze un aspect architectural special al originalului – randurile de coloane de diferite stiluri, care sustin arcurile. In acest scop, modelul a fost construit folosind un efect de exagerare vertical. Sectiunea transvervala este asadar mult mai inclinata decat in cazul originalului. Speram ca utilizatorii vor fi inspirati sa afle mai multe despre original prin intermediul acestei experiente cu modelul LEGO.” A declarat Rok Zgalin Kobe, designerul setului.

LEGO Colosseum are o inaltime de peste 27cm, latime 52cm si adancime 59cm, fiind un element central spectaculos in orice colectie de caramizi LEGO.
LEGO Colosseum va fi disponibil pe LEGO.com si in magazinele de retail partenere LEGO incepand cu 27 noiembrie.

This image has an empty alt attribute; its file name is lego-colosseum-1.png

Nota redactorului  
10276 – LEGO® Colosseum
?    RRP 2499 RON
?    Varste 18+
?    9,036 piese

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira si dezvolta constructorii de maine, prin joaca si invatare creativa. LEGO System in Play, ce are la baza caramizile LEGO® le permite copiilor si fanilor de orice varsta,  sa construiasca si sa reconstruiasca orice isi pot imagina.
Grupul LEGO® a fost fondat in Billund, Danemarca in 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din doua cuvinte daneze, LEg GOdt, cu semnificatia „Joaca bine”. Astazi, Grupul LEGO continua sa fie o companie de familie, cu sediul central in Billund. Produsele LEGO sunt comercializate in peste 140 de tari din intreaga lume. Mai multe informatii pe www.LEGO.com.
LEGO, logo-ul LEGO, minifigurinele, DUPLO BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, DIMENSIONS,  logo-ul FRIENDS, logo-ul MINIFIGURES, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO si NEXO KNIGHTS sunt marci inregistrate ale Grupului LEGO. ©2020 The LEGO Group.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate