Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Trei elevi români laureaţi ai unui prestigios concurs internaţional de muzică clasică
(Muzică)
Petru Pane, Ioana Tomescu si Cristian Ionut Petrisor sunt cei trei elevi romani laureati ai unui prestigious concurs international de muzica clasica a carui gala finala este programata on line in seara de 20 decembrie, la Sofia. La concurs au participat peste 120 de clarinetisti din 29 de tari, precum Franta, Germania, Austria, Italia, Portugalia, Cehia, Israel, Rusia, Bulgaria, Statele Unite, Mexic, Spania, Noua Zeelanda, Croatia, Romania, Turcia, Ungaria, Venezuela, Croatia ,China, Japonia etc.
Concursul international de clarinet Sava Dimitrov (16-20 decembrie 2020) este la prima sa editie si, programat initial pentru primavara acestui an, a fost amanat din cauza restrictiilor generate de pandemia de Sars Cov 2 pana in luna decembrie  a acestui an, reusind sa aiba loc online si sa se finalizeze prin acordarea de premii, spre deosebire de multe alte competitii de gen din intreaga lume.
   
Intr-o perioada in care arta si cultura sunt considerate in intreaga lume aspecte neesentiale ale vietii, trei elevi romani aflati si ei in situatia de a face cursuri on line, chiar in cazul disciplinelor vocationale incompatibile cu acest mod de lucru, s-au ambitionat sa demonstreze ca excelenta si dorinta de a face performanta nu pot fi invinse chiar atunci cand o planeta intreaga pare ca a inghetat, cel putin in ceea ce priveste evolutia fireasca din domeniul artelor spectacolului.
   
Un juriu de top, compus din 10 personalitati de prima clasa in domeniu, a selectat castigatorii tuturor categoriilor in urma evolutiilor online ale acestora, la categoria B premiul I revenindu-i lui Petru Pane (16 ani, Liceul de muzica “George Enescu” din Bucuresti), premiul III Ioanei Tomescu (16 ani, Liceul de muzica “George Enescu” din Bucuresti), iar la categoria A premiul I revenindu-I lui Petrisor Cristian-Ionut (14 ani, Liceul de muzica “Dinu Lipatti ” din Bucuresti)

https://clarinetcompetition.savadimitrov.com/sava-dimitrov-international-clarinet-competition-english.html

Petru Pane

Nascut in anul 2004 intr-o familie de muzicieni, Petru Pane incepe de timpuriu
studiul pianului ca elev extern la Liceul George Enescu, clasa profesoarei Ana-Maria Ciornei.
Dupa patru ani de studiu, interesul sau se indreapta catre clarinet, studiind acest instrument cu pasiune la clasa profesorului Ovidiu Caplescu, scoala de muzica nr. 3. In aceasta perioada sustine recitaluri la Muzeul Enescu Bucuresti, la sala Patria - Filarmonica din Brasov, la Palatul Sutu in cadrul stagiunii ACCUMM si la Universitatea Nationala de Muzica.
Participa la concursuri nationale, castigand mai multe premii: Premiul de excelenta la concursul de interpretare instrumentala "In memoriam Yehudi Menuhin",  Premiul II la concursul national Iosif Sava,  Premiul I la concursul "In memoriam Dinu Lipatti".
A participat la cursurile de vara Summer Academy Kronstadt Brasov 2017 , 2018 si 2019 unde a lucrat cu clarinetistii Emil Visenescu, Horia Dumitrache (Elvetia), Dan Avramovici si dirijorul Horia Andreescu. Obtine Premiul I la concursul international “Ioan Goia”, Iasi.In luna noiembrie a aceluiasi an isi face debutul solistic cu Filarmonica “Mihail Jora” Bacau si maestrul Ovidiu Balan la pupitru. Canta ca solist cu Orchestra Inginerilor Bucuresti, castiga premiul I la concursul national “Victor Giuleanu” (2019). Este selectionat de catre Fundatia “Remember Enescu” pentru a participa la concertul de gala ce a avut loc in luna mai la Filarmonica “Ion Dumitrescu”. 
Este selectionat in Orchestra Simfonietta ca cel mai tanar suflator din istoricul orchestrei. In septembrie 2019 este invitat in cadrul prestigiosului festival "George Enescu" pentru a sustine doua scurte recitaluri iar in luna octombrie debuteaza ca solist la Ateneul Roman in cadrul stagiunii "Clasic e fantastic". In 2020 participa la turneul in aer liber „O harpa de poveste”.

This image has an empty alt attribute; its file name is petru-pane-iulian-ochescu-2020-_foto-virgil-oprina-02.jpg

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate