Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Festivalul International Film O’clock, un concept inovator cu prima editie intre 27 februarie – 3 martie 2021
(Cinema)
Festivalul International Film O’Clock isi propune sa extinda dragostea pentru cinema si pentru ceilalti dincolo de orice granite iar prima sa editie va avea loc intre 27 februarie  - 3 martie 2021. Selectia de filme si modul de desfasurare al festivalului vor fi anuntate pe site-ul foc-iff dot com si pe pagina de Facebook Film O’Clock International Festival.
Evenimentul isi propune sa fie mai mult decat un festival de film – o adevarata miscare culturala ce foloseste ca mijloace meridianul si fusul orar pentru a transforma Terra intr-o citadela cinematografica. Lituania, Romania, Grecia, Egipt si Africa de Sud sunt tarile aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estica ce participa la prima editie a festivalului, de anul viitor. De la Marea Baltica pana in cel mai sudic punct al Africii, Film O’Clock aduce emisfera nordica si emisfera sudica impreuna.   

Prin vizionarea simultana a filmelor, atat in sali de cinema aflate la mii de kilometri distanta unele de altele, cat si pe platforme de tip Video on Demand, precum si prin discutiile cu invitati speciali ce urmeaza fiecarei proiectii, ce vor fi transmise concomitent in toate spatiile festivalului din tarile participante si online pe platforma festivalului (www.FoC-IFF.com) - cinefilii, desi aflati in orase, tari sau chiar continente diferite, vor petrece timp valoros impreuna si vor impartasi povesti si emotii, dincolo de granite.   

Film O’Clock este particica din sufletul meu, e un proiect nascut din multa iubire si respect pentru mine, cinema si umanitate in general, in care am investit multa energie si mi-am dedicat mult timp de pregatire. E un festival pe care mi-l doresc sa il vad crescand, pe care il vizualizez ca avand o viata lunga, separat de mine, cea care l-a initiat, pentru ca sunt convinsa de rolul sau in lume. Cred si imi doresc sa fie mai mult decat un festival de film. O miscare culturala, cinematografica si de socializare globala. Este nevoie de Film O’Clock. Este nevoie de o platforma in care sa empatizam cu semenii nostri prin arta, indiferent de coltul de lume in care ne aflam, indiferent de cat de diferiti consideram ca am putea fi de ceilalti, si deci cumva aflati in lumi diferite.
Cred ca la nivel profund suntem atat de asemanatori, iar diferentele ne imbogatesc de fapt atat de mult viata. Ar fi pacat sa nu privim partea frumoasa a diferentelor si sa avem un dialog in acest sens. Avem nevoie de o platforma de sustinere in cautarile noastre de sens, de oameni cu care impartasim aceeasi dragoste de cinema, e nevoie de un bastion international al cinefililor, din nordul Europei pana in cel mai sudic punct al Africii, intr-o lume in care ne tot cautam repere, iar valorile par tot mai greu de recunoscut
.“, spune Mirona Radu, director Film O’Clock International Festival.

Selectia filmelor din program este realizata de un comitet de curatori compus din cineasti din fiecare tara participanta, cu filme produse exclusiv in cele cinci tari, ale unor autori cu o puternica viziune artistica: filme curajoase, noi, lansate sau premiate in mari festivaluri ale lumii, si filme clasice, ce fac parte din mostenirea culturala a fiecarei tari participante in proiect.

In mediul online vor fi organizate si doua evenimente dedicate industriei cinematografice din cele cinci tari participante - in vederea largirii orizontului cultural si cinematografic si cu scopul cooperarilor viitoare - Restaurarea si punerea in valoare a patrimoniului de filme si Posibilitati de coproductie si cooperare.

Experienta de festival de film va fi una mult mai accesibila, prin eliminarea costurilor cu calatoriile si a accesului exclusiv pe baza de invitatie.  Filmele devin un mijloc de a comunica emotii si idei ce pot astfel sa imbogateasca intelegerea publicului despre sine si pe ceilalti. Conectarea diferitelor segmente de public din acelasi fus orar, schimbul de filme si discutii urmaresc sa insufle empatie si sa largeasca o mai buna cunoastere a unei tari despre o alta.
Ca urmare, Film O’Clock International Festival cultiva o dragoste, nu numai pentru cinema, ci si pentru vecinii nostri din fusul orar, amintind de patrimoniul mondial, comun dar si divers, diversitatea culturala imbogatind intelegerea reciproca.

Eveniment initiat de Mirona Radu, profesionist in industria filmului cu o experienta de aproape 10 ani in productie si distributie de film, precum si festivaluri internationale, organizat de Creatrix Fama si Culture Reality.

This image has an empty alt attribute; its file name is film-oclock-international-festival_2.jpg

Proiect co-finantat de AFCN.

Parteneri: Muzeul National al Taranului Roman, Cinema Muzeul Taranului, Artinii Production SRO, Skalvijos Kino Centras, Stranger Film, Lithuanian Short Film Agency, Next Wave DFFB, TIFF Unlimited, Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune.





.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate