Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
24 de ani de emisie a postului Radio România Muzical: Mozart - Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră - LIVE de la Sala Radio
(Muzică)
Ati ascultat vreodata un concert pentru flaut, harpa si orchestra? O alaturare sonora deosebita, sub semnatura genialului Mozart, este ceea ce va propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciati muzicieni romani: dirijorul NICOLAE  MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU si harpista MARIA BILDEA - alaturi de Orchestra de Camera Radio.
Evenimentul, prezentat pe scena Salii Radio si transmis LIVE pe calea undelor si pe Facebook, este prilejuit de aniversarea a 24 de ani de emisie a postului Radio Romania Muzical, canalul de radio romanesc dedicat exclusiv muzicii clasice si de jazz. 24 de ore din 24, Radio Romania Muzical ne propune cele mai mari nume de interpreti, informatii despre cele mai importante evenimente din tara si din strainatate si transmisiuni directe din marile sali de concerte ale lumii, cu cele mai apreciate ansambluri ale momentului.
Pe langa concertul mozartian, programul serii include si Simfonia nr. 5 de Franz Schubert, intregind astfel o superba incursiune in clasicismul muzical vienez.

NICOLAE MOLDOVEANU

Violonist, corepetitor, organist si nu in ultimul de rand dirijor, NICOLAE MOLDOVEANU este unul dintre muzicienii romani care si-a construit un vast parcurs in lumea artistica internationala. Printre ansamblurile importante pe care le-a dirijat de-a lungul anilor se numara: Filarmonica Regala din Liverpool, Orchestra Radio din Olanda, BBC Concert, BBC Philharmonic, Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Camera din Stockholm, Orchestra Simfonica Radio din Praga, Orchestra Filarmonicii din Varsovia, Melbourne Symphony s.a.

MATEI IOACHIMESCU

Flautistul MATEI IOACHIMESCU a studiat la Universität für Musik und Darstellende Kunst din Viena. Artistul sustine o activitate concertistica impresionanta, prezinta programe de mare succes in Europa si Asia si este recunoscut pentru interpretarile sale ale repertoriului baroc, dar si modern, si pentru proiecte cross-over.
Este laureat al mai multor distinctii si a fost aplaudat pe scene europene si japoneze, precum Konzerthaus Wien, Conservatorio Santa Cecilia - Roma, Budapest Music Center sau Suntory Hall - Tokyo. Albumul de debut realizat impreuna cu pianista Catalina Butcaru, intitulat "Lumière", este considerat de catre criticii de specialitate un produs de referinta pentru aceste doua instrumente. Este cunoscut pentru turneele nationale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor si, mai recent, pentru proiectul La Vida Loca.

MARIA BILDEA

MARIA BILDEA a fost aplaudata timp de peste 20 de ani alaturi de Orchestra Nationala a Radioteleviziunii din Grecia si a infiintat, in 1988, prima clasa de harpa la Conservatorul din Salonic, iar in 1992 la Conservatorul din Atena. A concertat cu cele mai mari orchestre din Romania si din Grecia, a sustinut recitaluri in Franta, Marea Britanie, Germania, Canada, SUA  s.a.  si a interpretat muzica compusa de Vanghelis pentru „Alexander” (regizor Oliver Stone).  In prezent este membra a Orchestrei Nationale Radio.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical - in streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro, si pe paginile de FACEBOOK Orchestrele si Corurile Radio si Radio Romania Muzical.
Evenimentul va fi preluat LIVE si pe pagina oficiala de Facebook a partenerilor nostri de la Forumul Cultural Austriac si pe cea a Ambasadei Elvetiei la Bucuresti.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate