Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Actrița Anamaria Marinca este invitata lui Octavian Saiu într-o nouă ediție a „Anotimpurilor dialogului despre teatru” difuzată chiar de Ziua Mondială a Teatrului
(Teatru)
O editie speciala a „Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu” la Teatrelli o are in centrul atentiei pe cunoscuta si multipremiata actrita Anamaria Marinca, intr-o aparitie rara si exclusiva chiar de Ziua Mondiala a Teatrului. Dialogul se va desfasura sub patronajul Institutului International de Teatru (ITI) – UNESCO si va fi difuzat online, gratuit, sambata, pe 27 martie, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Teatrelli.
O editie de neratat a Anotimpurilor dialogului despre teatru propune criticul de teatru Octavian Saiu: o intalnire de vis despre primavara teatrului, un dialog despre arta actorului atat in teatru, cat si in film, dar si pe scena lumii, cu una dintre cele mai apreciate actrite de origine romana in plan national si international. Anamaria Marinca este invitata evenimentului organizat si transmis de creart/Teatrelli, difuzat in mod simbolic chiar de Ziua Mondiala a Teatrului.

„Va invit la o intalnire de vis cu un artist exceptional. Este asa nu fiindca a primit recunoasteri internationale coplesitoare, a colaborat cu mari staruri, in spectacole si filme celebre. Este asa pentru simplul motiv ca intreaga ei cariera s-a cladit din talent, din munca, dar si dintr-o anume putere de fascinatie. Anamaria Marinca intruchipeaza conditia actorului de teatru si de cinema pentru care nu exista granite de niciun fel: in romana, in engleza, in tacere, are harul de a transmite emotie si bucurie, de a strabate distantele pana la sufletele tuturor spectatorilor. Acest dialog, cu si despre ea, este un dar pentru toti cei care au nevoie de teatru. Adica pentru cei care vor sa viseze la o astfel de primavara. ”
– spune criticul de teatru Octavian Saiu

Evenimentul desfasurat sub patronajul Institutului International de Teatru (ITI) – UNESCO va fi difuzat gratuit sambata, 27 martie, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Teatrelli, urmand ca ulterior sa fie disponibil spre vizionare si pe site-ul www.teatrelli.com.

Dialogul va fi subtitrat in limba engleza.

Octavian Saiu este profesor, cercetator si critic de teatru. Preda la universitati din Romania, Noua Zeelanda, Hong Kong, Japonia si Portugalia, dar sustine conferinte si master-class-uri si la alte universitati din Europa, Asia si Africa. In 2013 a fost Moderatorul Conferintelor „Beckett at the Festival” din cadrul Programului Oficial al Festivalului International de la Edinburgh, iar in 2016 a moderat si sustinut conferinte la Olimpiada Teatrelor de la Wroclaw – Capitala culturala europeana. Din 2004, este moderatorulConferintelorFestivaluluiInternational de Teatru de la Sibiu. Este consultant al maimultorfestivaluridinlume, Secretar General Adjunct al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT) si Presedinte al Sectiei Romane AICT – Teatrologie. Articolele si studiile sale au aparut in numeroase publicatii nationale si internationale. Este autorul a 11 volumele despre teatru. A primit Premiul Criticii pentru carte de teatro in 2010 si Premiul UNITER pentru Critica de Teatru in 2013, iar in 2020, Presedintele Romaniei i-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Cavaler.
 

Teatrelli este un proiect al Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - creart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, spectacole work in progress, lecturi performative, serii de dialoguri culturale si artist-talk-uri etc.
www.teatrelli.com
www.facebook.com/teatrelli/
www.instagram.com/teatrelli/

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate