Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Actorii Mircea Andreescu și Ion Grosu revin la ArCub, pe 17 și 26 noiembrie, în spectacolul de teatru „Nunzio”
(Teatru)
Actorii Mircea Andreescu si Ion Grosu isi dau intalnire cu iubitorii de teatru din Capitala, pe 26 noiembrie, la Sala Mare ARCUB, pentru doua reprezentatii ale spectacolului „Nunzio” de Spiro Scimone, in regia Alinei Hiristea. Timp de aproximativ 90 de minute, protagonistii spectacolului ii vor purta pe spectatori intr-o poveste fascinanta, menita sa le aminteasca de puterea fiecaruia de a-i vindeca pe ceilalti, prin propriul exemplu, prin candoare, discretie si prin acel senzor tainic de umanitate ce poate fi activat in fiecare dintre noi.
Impreuna cu actorii, publicul va explora povestea contemporana a unui ucigas platit, un hit-man (Ion Grosu) care poate fi imblanzit si vindecat de frustrare si ura de catre un batran naiv pana la tragi-comic, un homeless (Mircea Andreescu).

Solidaritatea umana inca exista. Omul ratacit, tulburat, traumatizat, care ajunge sa fie agresiv, ca reactie la raul lumii, poate fi ajutat sa se intoarca la umanitatea pierduta, la acel tanar curat, care isi dorea sa traiasca frumos. Este un cutremur interior si o renastere, o reconstructie interioara, din temeliile fiintei. […] Omul simplu are resorturi interioare nebanuite.Alina Hiristea

Prima piesa scrisa de actorul si autorul italian Spiro Scimone, „Nunzio” a fost distinsa cu titlul „Autori Noi” in anul 1994 si cu Medalia de Aur pentru dramaturgie in 1995, din partea Institutului Italian de Drama (I.D.I.).

Scrisa in dialectul messinez, „Nunzio” introduce un nou limbaj teatral si cucereste publicul si critica din lumea intreaga. Textul lui Spiro Scimone a fost tradus in limba romana de Eva Simon, in cadrul proiectului international de promovare a dramaturgiei contemporane „Fabula Mundi. Playwriting Europe”, realizat in 2012 de catre Teatrul Odeon.In montarea de la ARCUB, „Nunzio” pune accent pe tragi-comicul situatiilor prin tuse dramatice contracarate de pusee de ludic, care apar precum plantele prin crapaturile din asfalt, cu o vitalitate uimitoare, la ambele personaje.


Nunzio de Spiro Scimone, traducerea Eva Simon

Cu: Mircea Andreescu, Ion Grosu;

Regia si ilustratia muzicala: Alina Hiristea;

Scenografie, concept video si filmari: Cristian Negoescu.

Alina Hiristea (regizor Nunzio)


Alina Hiristea a studiat regie teatru cu Catalina Buzoianu la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” si a regizat peste 50 de spectacole de teatru. Din repertoriul regizoarei de teatru fac parte titluri precum „Buna seara, domnule Wilde” dupa Oscar Wilde, „Inima Reginei Maria”, dar si spectacolele shakespeariene „Hamlet”, montat la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, si „Furtuna”, la Teatrul Gong din Sibiu – productii pentru care a primit Trofeul Festivalului International Shakespeare Craiova in 2010, respectiv 2016.
Printre cele mai recente proiecte ale sale, in calitate de coordonator artistic al  programului Teatrului Poesis, distins recent cu Premiul special UNITER, se numara Calatoria lui Dante, o montare dupa Divina Comedie de Dante Alighieri, in interpretarea actorului Emil Boroghina, care marcheaza 700 de ani de la moartea lui Dante.
Printre teatrele cu care a colaborat se numara Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul de Stat Oradea, Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov si Teatrul Nottara.

Mircea Andreescu (Nunzio)
Cu peste 50 de ani de teatru si film, Mircea Andreescu este laureat al Premiului pentru intreaga activitate al UNITER si al Premiilor Gopo. Cu o cariera prodigioasa, actorul a fost coleg de generatie cu Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Florina Cercel, Valeria Seciu, Mariana Mihut, Rodica Mandache. Printre cele mai apreciate roluri al sale au fost cele realizate in regia lui Vlad Mugur, la T. Odeon. De-a lungul carierei sale, Mircea Andreescu a jucat pe scena unor teatre de prestigiu, precum Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul Nottara si Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov. In film, a detinut rolul principal Piscoci in A fost sau n-a fost al lui Corneliu Porumboiu, film premiat la Cannes si la alte festivaluri de top. Printre regizorii cu care a lucrat se numara Stere Gulea pentru filmul Sunt o baba comunista, Mircea Daneliuc pentru Senatorul Melcilor, Calin Peter Netzer pentru Medalia de onoare, Dan Pita pentru Pas in doi si Fanny Ardant pentru Cendres et sang. Cel mai recent film al sau, Dupa 40 de zile, in regia lui Andrei Gruzsniczki, in care joaca rolul principal, Emil, a fost lansat anul acesta la TIFF.

Ion Grosu (Pino)
Originar din Chisinau, Ion Grosu a absolvit in 1995 Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, unde a studiat actoria la clasa profesoarei Sandei Manu. Debuteaza in teatru in 1997, la Theatrum Mundi, intr-un spectacol regizat de Alexandru Tocilescu, iar la inceputul anilor 2000 isi incepe cariera de actor de cinema si televiziune. Ion Grosu este actor la Teatrul Nottara unde a lucrat cu regizori precum Alexandru Dabija, Alice Barb, Petre Bokor, Ljupcho Gyorgievski. A interpretat roluri in teatru radiofonic si a jucat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, a Teatrului Bulandra si Metropolis. Ca actor de cinema, Ion Grosu a colaborat cu nume precum Stere Gulea (Sunt o baba comunista), Cristian Mungiu (4 luni, 3 saptamani si 2 zile), Corneliu Porumboiu (Visul lui Liviu), Tudor Giurgiu (Despre oameni si melci) si Calin Peter Netzer (Pozitia copilului).

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe arcub.ro si bilet.ro. Pretul unui bilet este de 35 lei sau 50 lei, in functie de categoria de loc.

IMPORTANT!
Conform noilor reglementari privind masurile aplicate in contextul pandemiei de COVID-19, organizarea spectacolului de teatru poate fi realizata cu participarea spectatorilor pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului, prin prezentarea certificatului verde.
Purtarea mastii de protectie este obligatorie.


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate