Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
Expoziție-eveniment: „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” @Muzeul Național de Arheologie din Madrid
(Istorie)
O „Lectie de Istorie Vie” va fi organizata de Asociatia „Terra Dacica Aeterna” in cadrul expozitiei-eveniment „Tezaure arheologice din Romania. Radacini dacice si romane”, la Muzeul National de Arheologie din Madrid.
Proiectul se desfasoara in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei si Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei.

Muzeul National de Istorie a Romaniei si Asociatia „Terra Dacica Aeterna” anunta derularea proiectului „Lectia de Istorie Vie” si in capitala Spaniei, continuand astfel, activitatea initiata in tara de catre asociatie in urma cu cativa ani. Evenimentul se va desfasura in zilele de 27 si 28 noiembrie 2021, la Muzeul National de Arheologie din Madrid, in cadrul expozitiei „Tezaure arheologice din Romania. Radacini dacice si romane” - cea mai importanta expozitie romaneasca de arheologie prezentata vreodata peste hotare. Acesta se inscrie in seria activitatilor culturale specifice derulate in cadrul amplului proiect expozitional cu scopul de a face cunoscute publicului spaniol, dar nu numai, bogatia istorica si culturala a Romaniei, ca parte a patrimoniului european si universal.

La „Lectia de Istorie Vie” vor participa elevii care urmeaza cursul de Limba, Cultura si Civilizatie Romaneasca din Spania. In cadrul activitatii, reprezentantii Asociatiei „Terra Dacica Aeterna” vor realiza o serie de prezentari de vestimentatie, podoaba si echipament specifice dacilor si romanilor, cu ajutorul replicilor special create. Participantii la lectia interactiva vor fi incurajati sa puna intrebari si sa inteleaga, de pilda, cum erau folosite sica sau falxul dacic.

Prin intermediul “Lectiei de Istorie Vie”, vizita elevilor la Muzeul National de Arheologie din Madrid va fi dublata de o experienta educationala memorabila, aidoma zecilor de actiuni similare pe care Asociatia „Terra Dacica Aeterna” le-a desfasurat in ultimii ani pentru copiii din Romania. Cele mai recente astfel de actiuni au avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei, in luna septembrie a acestui an, in cadrul Festivalului de reconstituire istorica „Zilele Columnei”.

Expozitia „Tezaure arheologice din Romania. Radacini dacice si romane” a fost deschisa in data de 1 octombrie 2021 in capitala Spaniei si cuprinde 838 de piese exceptionale de patrimoniu, provenind din colectiile a 39 de muzee din Romania, si 3 din Spania.

Proiectul expozitional care celebreaza implinirea a 140 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Spania, se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si al Majestatii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, fiind organizata sub egida Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale si coordonata de Ministerul Culturii prin intermediul Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Expozitia a fost vizitata pana acum de peste 16000 de persoane si este deschisa la Muzeul National de Arheologie din Madrid pana la data de 27 februarie 2022, accesul fiind gratuit.


Eveniment sponsorizat de ThoughtWorks Romania si organizat cu sprijinul Asociatiei Coolturale “Noua ne Pasa!”.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate