Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Il Volo revine în România pentru un concert grandios în cadrul turneului mondial „Il Volo Sings Morricone” 2022
(Muzică)
La numai cateva luni de la concertul sustinut cu un succes urias pe scena Arenelor Romane, celebrul grup pop-opera Il Volo a inlcus Romania in programul noului turneu mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE”. Admiratorii celor trei tenori italieni din tara noastra vor avea, astfel, privilegiul de a se bucura de o experienta concertistica unica pe 16 iulie 2022, la Sala Palatului din Bucuresti.
Trupa Il Volo va porni intr-un nou turneu impresionant cu peste 100 de concerte in intreaga lume, incepand din luna martie a anului viitor. Turneul mondial intitulat „IL VOLO SINGS MORRICONE” poarta si numele celui mai recent album al trioului, lansat la inceputul lunii noiembrie a acestui an, un omagiu adus maestrului Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori si dirijori ai secolului XX.

Acompaniati de orchestra simfonica, vocile celor trei tenori vor surprinde din nou audienta atat prin repertoriul muzical special, presarat cu amintiri, cat si prin momente incantatoare pline de umor. Programul concertului va cuprinde atat melodiile de pe noul album, interpretari ale compozitiilor legendare semnate de Ennio Morricone, cat si piesele care i-au propulsat in topul celor mai apreciati artisti internationali ai momentului. 


Piero, Ignazio si Gianluca dedica astfel o parte din cariera extraordinara lui Ennio Morricone, cu un proiect rafinat, destinat sa ajunga direct in inima a milioane de oameni din intreaga lume, deoarece combina melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor si autor, ale unora dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene si internationale cu vocile unice ale trioului. In ultimii zece ani de cariera, datorita pasiunii si devotamentului pentru muzica, Il Volo a urcat in topurile lumii, promovand italianul Bel Canto pe tot mapamondul, din America pana in Japonia.

Biletele vor fi puse in vanzare joi, 23 decembrie si vor putea fi achizitionate incepand cu ora 10:00 din reteaua EVENTIM.RO, la preturi cuprinse intre 145 lei si 440 lei, in functie de categoria de loc.

Albumul „Il Volo Sings Morricone” a fost lansat in intreaga lume pe 5 noiembrie 2021 si contine 14 melodii legendare din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei Il Volo in semn de apreciere si respect profund pentru intreaga sa activitate, la numai un an de la moartea sa. Acest proiect global marcat nu numai de lansarea iminenta a albumului ci si de organizarea acestui turneu mondial a fost sustinut chiar de familia maestrului Ennio Morricone.

Piero Barone, Ignazio Boschetto si Gianluca Ginoble au lucrat mai multe luni pentru conceptul muzical, iar pentru inregistrarile finale au colaborat cu artisti de anvergura precum, violonistul David Garrett pentru piesa „La Califfa”, violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos in „Se”, trompetistul Chris Botti in „Come Sail Away” si flautistul Andrea Griminelli in „Nella fantasia”, de asemenea, si cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijata de Maestrul Rota, orchestra care a performat alaturi de Ennio Morricone pe marile scene din lume inca din anul 1994, anul infiintarii acesteia.

Piesa „The colors of love”, de pe acelasi album, scrisa pentru cei trei tenori de Andrea Morricone, fiul lui Ennio, este o melodie care vorbeste despre singuratatea din vremea pandemiei de Covid-19, despre zgomotul constant al ambulantelor – „un sunet indepartat”, despre dificultatea de a reactiona in timp ce privesti uimit lumea de la o fereastra si, in sfarsit, despre sentimentul de libertate pe care il simti atunci cand totul se termina si iti poti imbratisa din nou persoana iubita.

Albumul contine si piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasa de pe coloana sonora a filmului „The good, the ugly, the bad”, insotita pentru prima data de un text, scris tot de fiul sau, Andrea Morricone.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate