Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
“COOLsound în turneu” de Ziua Culturii Naţionale la Teatrelli
(Muzică)
COOLsound in turneu - Tineri muzicieni romani se prezinta este un concert care va avea loc la Teatrelli (Piata Alexandru Lahovari nr. 7) cu ocazia Zilei Culturii Nationale, in data de 13 ianuarie 2022, ora 19:00.
Acesta este un preambul al turneului pe care tinerii artisti protagonisti ai proiectului il vor sustine la Expozitia Mondiala din Dubai – Expo 2020, in perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2022. Proiectul este realizat de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in colaborare cu Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti – CREART, iar conceptul este propus de Asociatia Culturala Pro Contemporania.
   
COOLsound este un concept de prezentare a modului mereu suprinzator in care tinerii artisti inteleg sa isi asume actul artistic, de sensibilizare si aducere la cunostinta publicului de toate varstele a noilor moduri inovative in care tinerii din Romania reusesc sa atinga cele mai inalte niveluri de performanta artistica.

Pe scena de la Teatrelli vor evolua Cvartetul Outis, compus din David Ursei, Francisco Ramonda - vioara, Mihai Todoran – viola si Victor Sandu – violoncel, pianistii Iulian Ochescu si Andrei Petrache,  flautistul Stefan Diaconu si chitarista si vocalista de jazz Madalina Petre.
   
Programul artistic va cuprinde viziuni proaspete si abordari curajoase ale unor piese de mare popularitate din repertoriul romanesc si universal, care vor fi prezentate in evenimentul de la Bucuresti si reluate apoi la Expo 2020 Dubai. Cvartetul Outis va prezenta piese populare romanesti in aranjament pentru cvartet de coarde, iar membri ai acestuia alaturi de pianistul Iulian Ochescu vor canta Béla Bartók - Sase dansuri romanesti pentru vioara si pian, George Enescu – fragmente din Suita pentru pian solo op. 10 in re major si Paul Constantinescu - Cantec vechi pentru violoncel si pian. Seara va continua cu un program prezentat de Madalina Petre - chitara si Stefan Diaconu – flaut cu miniaturi de Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla si Leo Brower.
   
Concertul promite un final surprinzator, in care Madalina Petre va aparea atat in calitate de vocalista, cat si de chitarista, alaturi de flautistul Stefan Diaconu si de pianistul Andrei Petrache, interpretand piese celebre din repertoriul romanesc precum Iubirea noastra-i o vioara de Richard Oschanitzky, Octombrie de Johnny Raducanu (versuri si aranjament Madalina Petre), Inima nu fi de piatra de Edmond Deda, Iubirea noastra nu are apus de Titel Popovici, Mana birjar de Radu Teodorescu si Dor de viata de Aura Urziceanu.

Proiectul a luat nastere ca urmare a dificilei perioade a pandemiei, de care tinerii artisti au fost puternic afectati, ceea ce nu i-a impiedicat sa fie premianti ai unor prestigioase concursuri internationale sau implicati in proiecte culturale de anvergura atat in tara, cat si in afara granitelor. Toate aceste nume sunt ale unor tineri care isi desfasoara activitatea ca artisti independenti, evoluand pe baza de proiect, statut puternic afectat de trecerea prin pandemie.

Turneul acestor tineri talentati la EXPO 2020 Dubai va intregi in mod fericit o reprezentare romaneasca de forta, care a dat o personalitate distincta si o inconfundabila culoare prezentei Romaniei in acest proiect de nivel mondial, la care aproape 200 de natiuni au contribuit cu tot ceea ce au mai reprezentativ.

Concertul din 13 ianuarie 2022 de la Teatrelli este un semn de speranta, de incredere in viitor, in puterea muzicii de a genera optimism si de transforma destine.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate