Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Classix Festival va avea loc la Iași în februarie 2022
(Muzică)
Cea de-a treia editie a Classix Festival va avea loc in perioada 13 - 19 februarie 2022 si se va desfasura in format hibrid (fizic si online), reunind peste 40 de personalitati internationale ale muzicii clasice din 14 tari la Iasi. Programul festivalului cuprinde 8 concerte de muzica clasica desfasurate in locatii precum: Palatul Culturii, Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Biblioteca Central Universitara „Mihai Eminescu”, precum si o serie de evenimente conexe: un vernisaj, o proiectie de film, dezbateri, prelegeri si masterclass-uri.
Sub semnul instinctelor primordiale care ne ghideaza atat simturile, cat si perceptiile, descoperim o suita de concerte, ansambluri, artisti si lucrari care provoaca si invita la o reflectie asumata. Tematicile abordate in cadrul evenimentelor subliniaza feminismul in muzica clasica, autenticitatea si visceralitatea, precum si celebrarea trairilor umane. Pasind in lumea Classix 2022, vom descoperi frumusetea intr-o forma feminina - mistica, plina de putere si gata sa impresioneze prin detalii. Instinctul primordial ne va purta spre abandonul temporar al melodiei, imbratisand puterea ritmului.

Programul va fi contrastat de prime auditii absolute sau premiere romanesti pe de o parte, si de excelenta traditiilor europene, pe de alta parte. Mozart vs. Gubaidulina, Boulanger vs. Beethoven, Ceaikovski vs. Bartok sunt doar cateva dintre „derby-urile” de la Classix 2022. Havard Gimse, Auner Quartet, Grzegorz Niemczuk, Dragos Cantea, Gustav Rivinius, si alti peste 40 de muzicieni vor insuma un nou summit muzical sincretic la Iasi.  

Patricia Butucel, director al festivalului, mentioneaza: „Ne bucuram si suntem onorati ca, in ciuda contextului pandemic, sustinerea din partea comunitatii, a partenerilor si a artistilor a crescut constant, de la an la an. Acest lucru ne determina sa gasim solutii creative pentru a oferi o experienta inedita publicului nostru si ne confera increderea totodata ca aventura clasica contemporana din acest an a festivalului va atinge noi standarde artistice si organizatorice.

Detaliile referitoare la program, artisti si locatii, precum si la modalitatea de desfasurare vor fi publicate in curand, in tandem cu evolutia reglementarilor privind organizarea evenimentelor si a posibilitatii de a crea un spatiu sigur de desfasurare al concertelor.

Biletele si abonamentele la festival pot fi achizitionate online, iar accesul la evenimente se face conform reglementarilor in vigoare. Inscrierile voluntarilor se desfasoara pana pe 23 ianuarie.


Organizatori: Asociatia Industrii Creative, Showberry

Partener principal: Kaufland Romania

Parteneri diplomatici: Ambasada Regatului Norvegiei in Romania, Ambasada Regala a Danemarcei la Bucuresti

Parteneri culturali: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Centrul Cultural German Iasi, Institutul Francez Iasi, Centrul Ceh, DAC Music Performance
Parteneri institutionali: Opera Nationala Romana Iasi, Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" Iasi, Palatul Culturii din Iasi - Complexul Muzeal National „Moldova", Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, Universitatea Nationala de Arte "George Enescu" Iasi, Episcopia Romano-Catolica Iasi

Parteneri strategici: Snyk Denmark, The Norwegian-Romanian Chamber of Commerce, Norwegian Academy of Music

***

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry, membru AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale), este un startup castigator al programului Investeste in oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a Romaniei. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate